Стало відомо, чому Siri така «безглузда»

Численні тести показують, що Siri відстає від інших голосових помічників, таких як, наприклад, Google Assistant і Amazon Alexa, коли справа стосується розпізнавання мови і загальної кількості навичок. Ось пара прикладів: помічник Apple Siri завчасно «поховав» Джона Траволту  і  Siri впевнена, що національний гімн Болгарії – це «Despacito» .

Apple протягом багатьох років намагалася поліпшити роботу Siri, додаючи нові функції і покращуючи її голос, роблячи його більш “людським”. Однак недоліки помічника все одно виявилися після випуску HomePod. Чому ж велика компанія ніяк не може довести Siri до розуму?

Відповідно до нового звіту, після придбання оригінальної програми Siri в 2010 році за 200 мільйонів доларів, Apple приступила до швидкої інтеграції цифрового помічника в iPhone 4S в 2011 році. Однак користувачі iPhone швидко зрозуміли, що здібності Siri надзвичайно обмежені.

Серед основних причин проблем з асистентом аналітики називають смерть Стіва Джобса. Всупереч його волі, нові менеджери Apple вирішили оновлювати Siri щорічно, разом з новими релізами iOS, хоча робити це потрібно було на постійній основі.

Це дозволило б Siri розвиватися швидше. Так роблять Google і Amazon, щоб не відставати від постійно мінливих вимог користувачів. Також виникали проблеми з інтеграцією нових сервісів Topsy і VocalIQ, які купила Apple.

У компанії навіть хотіли зробити асистент з нуля – настільки їм набридло латати дірки в існуючому. Крім того, повідомляється , що Apple навіть не планувала інтегрувати Siri в HomePod до запуску Amazon Echo. Поки компанія не зробить рішучих кроків, Siri продовжить відставати від конкурентів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.