Названо 10 найкращих смартфонів 2022 року, які можна купити в Україні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В цьому році ми не можемо ігнорувати високу ціну нового смартфона. Наш найкращий вибір — iPhone 14 Pro, відполірований, надійний та дорогий телефон. Ми вважаємо, що ціна виправдана обслуговуванням та підтримкою Apple, а також високою вартістю при обміні, яку цей телефон зберігає за рік чи два.

Наш попередній найкращий вибір, Samsung Galaxy S22 Ultra, просто занадто дорогий, із занадто великою кількістю функцій, які більшості користувачів не знадобляться. Ми не можемо утримати його на вершині, але ви можете знайти багато інновацій та технологій Samsung в Galaxy A53, телефоні, який є настільки вигідною угодою, що ми підштовхуємо його до вершини нашого списку найкращих телефонів.

Ми витратили декілька років, доводячи сотні смартфонів до межі своїх можливостей, щоб знайти той, який справді відповідає вимогам виробників. Ми піддали їх багатоденному тестуванню. Розряджаємо батарею, оглядаємо камеру, а головне, живемо з телефонами так само, як ви живете зі своїми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Так що, якщо ви шукаєте найкращий iPhone, найкращий телефон на базі Android або найкращий бюджетний телефон, ми просто експерти по телефонах, які підберуть для вас відповідний варіант. Наш посібник з телефонів нижче також має допомогти звузити ваш вибір.

У ньому переважають моделі від Apple та Samsung. Ми довіряємо цим брендам не тільки тому, що вони виробляють відмінні телефони, але й тому, що вони добре підтримують пристрої за допомогою оновлення програмного забезпечення та легкого ремонту обладнання. Google також є знайомим обличчям цього списку, і ви навіть знайдете телефони OnePlus.

Звичайно, ваш конкретний план мобільного телефону може вплинути на ваші уподобання, особливо тому, що одні оператори часто пропонують вигідні пропозиції мобільних телефонів, а інші ні. Частиною вибору кращого телефону є вибір телефону, який ви можете обміняти пізніше і отримати більшу частину його вартості.

У нас був хороший сезон запуску телефонів, і ми не очікуємо, що список кращих телефонів знову зміниться до кінця року. На початку наступного року ми почнемо бачити новинки від Samsung, OnePlus та інших, тому не забудьте заглянути сюди, якщо ви шукаєте щось нове.

Найкращий смартфон 2022 року – обрали наші експерти

1. iPhone 14 Pro / Pro Max

Ціна: від 50 000 грн.

Чому він посідає перше місце? iPhone 14 Pro від Apple – це найінтуїтивно зрозуміліший смартфон з продуманим дизайном, в якому є всі функції, які нам потрібні. Безперервне обслуговування та підтримка Apple, а також висока вартість при обміні роблять це наш найкращий вибір.

Екран: у iPhone 14 Pro найяскравіший екран серед усіх смартфонів, яскравість якого на вулиці збільшується до 2000 ніт. Він дуже різкий та дуже швидкий, з частотою оновлення 120 Гц. Замість знайомої «виїмки» Apple тепер використовує отвір для камер, яку вона називає Dynamic Island.

Час автономної роботи: батарея iPhone 14 Pro більша, ніж у його попередника, але ми не можемо сказати, що час автономної роботи значно збільшився, і нам цікаво, чи винна в цьому Apple iOS. Ми сподіваємося побачити покращення у майбутніх оновленнях ОС.

Apple iPhone 14 Pro Max має камеру з найвищою роздільною здатністю серед усіх iPhone, а також камеру з 3-кратним оптичним зумом і надширококутну камеру, яка може знімати макрозйомку. Стрілянина дуже проста і автоматизована.

2. Samsung Galaxy A53

Ціна: від 13 000 грн.

Телефони Samsung Galaxy S є найсучаснішими телефонами, але сьогодні нам потрібен телефон, який дає нам більше можливостей за найменші гроші, а Galaxy A53 — найкращий телефон, який ви можете купити. Завдяки передовим камерам, чудовому екрану та преміальному дизайну Galaxy A53 – це телефон, який легко порекомендувати.

Чому він займає 2-е місце: ми розставляємо пріоритети в нашому бюджеті, і Galaxy A53 має всі пріоритети. Він має величезний набір камер з чотирма різними об’єктивами, що дає вам багато можливостей. У нього чудовий екран, тривалий час автономної роботи та водозахист. За ціною те, що ви отримуєте, справді чудово.

Екран: A53 поставляється з привабливим екраном з тією ж роздільною здатністю та частотою оновлення, що й S22. Насправді, крім розміру, більшість людей навряд чи побачать таку велику різницю між дисплеєм цього бюджетного телефону та дисплеєм S22. Якщо вам важливі характеристики, ви отримуєте 6,5-дюймову панель з роздільною здатністю FHD+, частотою оновлення 120 Гц та максимальною яскравістю 800 нит.

Час автономної роботи: Samsung Galaxy A53 має акумулятор ємністю 5000 мАг, який дуже зручний, оскільки має можливість підключення 5G і яскравий екран. Ми виявили, що телефон пропрацював приблизно день без заряджання, трохи менше при більшому використанні. Єдиним недоліком тут є те, що для повної зарядки потрібно більше двох годин.

Камера: A53 може похвалитися вражаючою майстерністю фотографування. Він має основну камеру на 64 МП з апертурою f/1.8, надширокий об’єктив на 12 МП з апертурою f/2.2 макрооб’єктив на 5 МП з апертурою f/2.4 і датчик глибини на 5 МП з апертурою f/2.4. Є набагато дорожчі телефони з меншою кількістю опцій камери.

3. Google Pixel 7 PRO

Ціна: від 35 000 грн.

Google Pixel 7 Pro – це не просто найкращий Pixel, це один з найкращих телефонів, які ви можете купити. Google покращує багато основ і обіцяє ще більше. Нарешті Android здається зрілою, продуманою і простою у використанні системою, а Pixel 7 Pro робить більшу частину роботи за вас у будь-якому завданні.

Чому він займає 3-е місце: ми думаємо, що Google Pixel 7 Pro – це найкращий Android-телефон, який ви можете купити прямо зараз, але він, як і раніше, дорогий, навіть незважаючи на те, що телефони Pixel дешевше, ніж у конкурентів . У нього чудові камери і деякі розширені програмні функції, які ви не знайдете в жодному іншому телефоні, що робить його найкращим вибором.

Екран Google Pixel 7 Pro використовує фантастичний 6,7-дюймовий дисплей. Як і iPhone 14 Pro, він використовує технологію LTPO OLED, тому він може залишатися завжди увімкненим, не розряджаючи батарею. Він має роздільну здатність 1440 x 3120 із щільністю 512 пікселів на дюйм, що навіть вище, ніж у iPhone або Galaxy S22 Ultra. Пікова яскравість може досягати 1500 ніт.

Термін служби батареї: в Pixel 7 Pro використовується батарея ємністю 5000 мАг, така ж велика, як і в будь-якому з наших найкращих телефонів, і в наших тестах вона може працювати цілий день, але не більше. Він заряджається на 30 Вт, що повільніше, ніж хотілося б. Ви можете заряджати його бездротовою мережею до 23 Вт, і він навіть може реверсувати живлення для бездротової зарядки інших пристроїв.

Камера: на задній панелі Google Pixel 7 Pro розташовані три камери: основна 50-мегапіксельна камера з апертурою f/1,9, 48-мегапіксельна телеоб’єктив з апертурою f/3,5 і 5-кратним зумом, а також 12-мегапіксельна надширока з апертурою f/2,2 та збільшеними пікселями сенсора, здатна макрозйомка. Справжня фотомагія відбувається у програмному забезпеченні, оскільки Pixel 7 Pro може використовувати Google Фото, щоб розмити ваші старі зображення, навіть фотографії, які Pixel не робив.

4. Samsung Galaxy S22 Ultra

Ціна: від 38 000 грн.

Samsung Galaxy S22 Ultra був нашим телефоном номер один, але з початковою ціною, що набагато перевищує будь-який інший телефон у нашому списку, ми повинні запитати себе, чи не занадто багато він робить. Він оснащений потужними функціями та чудовим дизайном. Тим не менш, у нас немає зайвих грошей, щоб купити телефон краще, ніж найкращий, якщо він набагато більший, ніж нам потрібно.

Чому він займає 4 місце: Samsung Galaxy S22 Ultra не може нічого зробити. Він має вбудований стілус, незважаючи на те, що він є водостійким. Він має основну камеру на 108 МП, а також камеру зі 100-кратним космічним зумом, яка справді працює. Він може виступати як повноцінний настільний комп’ютер. Якщо вам потрібно все, і ви готові платити за це, ви можете знайти все на Galaxy S22 Ultra.

Екран: Samsung Galaxy S22 Ultra має 6,8-дюймовий AMOLED-екран з роздільною здатністю 1440 x 3088, частотою оновлення 120 Гц і надвисокою піковою яскравістю 1750 ніт. У всіх сенсах це один із найкращих екранів, які ви знайдете на смартфоні.

Термін служби батареї Samsung Galaxy S22 Ultra має велику батарею ємністю 5000 мАг, і ми виявили, що в цілому її вистачає на цілий день, незалежно від того, як ви використовуєте телефон. Він також підтримує швидке заряджання потужністю 45 Вт – хоча зверніть увагу, що в комплекті немає зарядного пристрою.

Камера Samsung Galaxy S22 Ultra має найнадійніше налаштування камери, яку ви знайдете в цьому списку. Він має основну камеру на 108 МП, надширококутну на 12 МП, 2-кратний зум на 10 МП та 10-кратний зум на 10 МП з реальним оптичним зумом. Він також керує деякими дивовижними цифровими чаклунствами, щоб стабілізувати зображення з довгим збільшенням і покращити якість, тому навіть фотографії зі 100-кратним збільшенням гідні обміну.

5. Samsung Galaxy Z Flip 4

Ціна: від 30 000 грн.

Якби нас турбував лише стиль, Samsung Galaxy Z Flip 4 очолив би цей список найкращих телефонів. Він повністю функціональний, з величезним дисплеєм та відмінною продуктивністю, але він просто виділяє стиль. Складати та відкривати його не схоже ні на що інше у світі смартфонів, і цей досвід коштує першого місця у цьому списку.

Чому він займає 5-е місце: можливо, він не так високо оцінюється, як деякі з наших найкращих телефонів, але він так багато компенсує стилем та зручністю використання, що ми повинні віддати належне Samsung. Galaxy Z Flip 4 просто забавний у використанні, їм приємно хвалитися перед глядачами, і він дійсно змінює те, як ми використовуємо та сприймаємо наш телефон.

Екран: Ви не повірите, цей компактний складний ноутбук приховує всередині величезний 6,7-дюймовий дисплей. Екран досить яскравий, пікова яскравість 1200 ніт, роздільна здатність 1080 x 2640. Крихітний захисний екран являє собою 1,9-дюймове OLED-вікно з роздільною здатністю 260 x 512 біт, на якому відображаються сповіщення та видошукач камери для .

Термін служби акумулятора. Час автономної роботи Galaxy Z Flip 4 був трохи розчаровуючим, оскільки складана форма і тонкий дизайн унеможливлюють встановлення величезної батареї всередині. Ви отримуєте акумулятор ємністю 3700 мАг, і він заряджається лише за 25 Вт. Ми отримуємо від цього повний день використання, але вимикаємо речі пізно увечері.

Камера. Камери Galaxy Z Flip 4 розчаровують, ззаду всього два 12-мегапіксельні датчики, але у нього є секретна зброя. Основний об’єктив використовує дуже великі пікселі на сенсорі, тому знімки виходять краще, ніж ви очікуєте. Ви також можете направити основну камеру прямо на своє обличчя, використовуючи захисний екран як видошукач. Таким чином, замість 10-мегапіксельної селфі-камери можна використовувати повноцінні основні камери для селфі.

6. Google Pixel 7

Ціна: від 25 000 грн.

У Google Pixel 7 використовується той самий чіпсет Google Tensor G2, що й у Pixel 7 Pro, нашому телефоні №2. Це не просто означає, що він працює так само плавно, як і найкращий продукт Google. Це також означає, що ви отримаєте розмиття фотографій, покращений помічник та інші майбутні функції Google AI, які є ексклюзивними для телефонів Tensor.

Чому він займає 6-е місце: Google Pixel 7 є функціональним і відполірованим, а також є гарною ціною серед флагманських телефонів. Google оцінює свій Pixel 7 менше, ніж Apple iPhone 14 та Samsung Galaxy S22, не жертвуючи базовою моделлю. Pixel 7 отримує всі ексклюзивні функції програмного забезпечення, які є у Pixel 7 Pro.

Екран: екран Pixel 7 не такий гарний, як фантастичний дисплей Pixel 7 Pro, але його все одно дуже приємно використати. Це 6,3-дюймовий OLED-дисплей з максимальною яскравістю 1400 ніт. Він має роздільну здатність 1080 x 2400 пікселів з постійно увімкненими функціями, на відміну від iPhone 14.

Термін служби акумулятора. Час автономної роботи Pixel 7 був хорошим, і ми використовували телефон цілий день, але не більше. Він має акумулятор ємністю 4355 мАг та здатний заряджати до 30 Вт. Google каже, що ви можете зарядити до 50% за 30 хвилин. Існує також бездротова зарядка потужністю 20 Вт, і вона може заряджати інші пристрої у зворотному напрямку.

Google Pixel 7 отримав ту ж основну камеру і надширокий макрооб’єктив, що і Pixel 7 Pro. Фотографії були фантастичними з 50-мегапіксельного основного об’єктиву та 12-мегапіксельного надширококутного об’єктиву, хоча нам не вистачає великих телеоб’єктивів. Pixel 7 забезпечує ту ж магію розмивання та редагування фотографій, що і Pixel 7 Pro завдяки чіпу Tensor G2.

7. iPhone 14

Ціна: від 33 000 грн.

Цього року iPhone 14 отримав всередині торішній чіп Apple A15, але цей чіп вже був більш ніж достатньо потужним, щоб працювати з найкращими телефонами, які ви можете придбати. Йому не вистачає кращих камер та дисплея, ніж у iPhone 14 Pro, але найкраща у своєму класі підтримка та обслуговування Apple, а також висока вартість обміну в майбутньому роблять iPhone 14 одним із наших найкращих варіантів.

Чому він займає 7-е місце: iPhone 14 не пропонує багато оновлень в порівнянні з iPhone 13, але все ж таки коштує дорожче в деяких регіонах, що ускладнює його рекомендацію, ніж багато інших пристроїв iOS або навіть Android. Це доступний спосіб отримати iPhone, і він добре зберігає свою цінність.

Екран: в iPhone 14 використовується 6,1-дюймовий OLED-дисплей з роздільною здатністю 1170 x 2532 пікселів. Пікова яскравість досягає 1200 ниток. Нам подобається менший екран, тому що його легко тримати, а екрани Apple завжди виглядають чіткими та яскравими.

Термін служби батареї: завдяки меншому екрану, але добре оптимізованого iOS 16, iPhone 14 має досить довговічну батарею, незважаючи на те, що вона маленька. Ви можете розраховувати на день використання між зарядками, хоча це може вимагати більшого.

Камера: дві задні камери тут не дають вам великої універсальності, але динамічний діапазон і AI оптимізація компенсують це, щоб видавати досить хороші знімки.

8. OnePlus 10 PRO

Ціна: від 25 000 грн.

OnePlus 10 Pro – найкращий вибір для шанувальників OnePlus. Цей досить новий випуск має фантастичний дисплей, багато енергії під капотом та можливості швидкої зарядки. Найприємніше те, що він доступніший, ніж конкуруючі телефони Pro.

Чому він займає 8 місце: OnePlus 10 Pro, один з найпотужніших телефонів Android на даний момент, також є доступним способом вийти на ринок смартфонів професійного рівня. Він має чудові камери і характеристики продуктивності, які можуть конкурувати з деякими з його кращих конкурентів, наприклад, з Samsung Galaxy S22 Plus.

Екран: 6,7-дюймовий 2K Fluid AMOLED-дисплей телефону з частотою поновлення 120 Гц робить потокове телешоу, ігри або перегляд контенту в соціальних мережах таким задоволенням. Це особливо завдяки високій максимальній яскравості 1300 нит і технології OnePlus LTPO 2.0 для автоматичної зміни частоти оновлення. Телефон також підтримує мільярд кольорів та HDR10+.

Термін служби акумулятора. Тут встановлена ​​велика батарея ємністю 5000 мАг, але цей яскравий та швидкий екран, не кажучи вже про потужний процесор, забезпечує середній термін служби батареї. Однак він повинен дати вам цілий день використання і швидка зарядка завжди під рукою, коли у вас розрядиться батарея. Ця зарядка потужністю 65 Вт має миттєво перейти від нуля до повної.

Камера. Зйомка фото та відео – одна з найсильніших сторін OnePlus 10 Pro завдяки трійці основних 48-мегапіксельних камер з апертурою f/1,8, надширококутних 50-мегапіксельних камер з діафрагмою f/2,2 та 8-мегапіксельних телеоб’єктивів f/ ,4 (З 3,3-кратним оптичним зумом), які забезпечують відмінну продуктивність. Ваші фотографії вийдуть добре освітленими, яскравими та деталізованими, навіть ширококутними.

9. iPhone SE (2022)

Ціна: від 15 000 грн.

Айфони, як правило, дорогі, але iPhone SE (2022) дає шанувальникам Apple більш дешевий доступ до володіння одним із найкращих телефонів, які ви можете купити. Apple нещодавно серйозно оновила цей телефон, і в ньому використовуються ті ж чіпи, що і iPhone 14, що робить його надійним пристроєм за низькою ціною.

Чому він займає 9 місце: це не найпотужніший iPhone від Apple, але це найкраща пропозиція для людей, які хочуть перейти на iOS 16, не переплачуючи. У нього набагато менший екран, ніж у найкращих iPhone, і деяким це може здатися привабливим. У нього все ще є кнопка «Додому» старої школи зі сканером відбитків пальців, якої немає у нових iPhone.

Екран: цей новий iPhone SE має 4,7-дюймовий екран, запозичений у iPhone 7 та iPhone 8, тому він більше ніж оригінальний iPhone SE, але залишається зручним для однієї руки. Це стало важливо для людей, яким потрібний телефон меншого розміру, тим більше нового iPhone 14 mini немає.

Час автономної роботи: якщо ви не є досвідченим користувачем (який у будь-якому випадку, швидше за все, вибере серію iPhone 11), вас влаштує те, що Apple пропонує з погляду часу автономної роботи. Він не протягне вам більше доби, але навіть при безперервній роботі 5G протягом дня ви зможете вичавити до 12 годин автономної роботи.

Камера: за свої гроші iPhone SE 2022 робить чудові фотографії за хорошого освітлення. Ви не помітите великої різниці, крім того, що іноді не вдається досягти ідеальних рівнів експозиції та глибини різкості на відкритому повітрі вдень. Однак приглушіть світло, і ви помітите один явний недогляд: нічний режим, який є на потужніших iPhone. Для цього потрібне оновлення щонайменше до iPhone 12.

10. iPhone 13 / iPhone 13 mini

Ціна: від 30 000 грн.

Незважаючи на те, що iPhone 14 доступний, Apple, як і раніше, продає старі моделі за зниженою ціною, а iPhone 13 — один з найкращих телефонів, які продає Apple. Оскільки Apple не випустила iPhone 14 mini, iPhone 13 mini – єдиний спосіб отримати iPhone найменшого розміру з найбільшими функціями.

Чому він займає 10-е місце: незважаючи на те, що це були торішні телефони, iPhone 13 та iPhone 13 mini використовують той же процесор, що і iPhone 14, і зберігають багато тих же чудових функцій. Доведено, що час автономної роботи стабільний, а камери роблять чудові фотографії. Ви отримуєте все, що хочете від iPhone за зниженою ціною.

Екран: у iPhone 13 використовується 6,1-дюймовий дисплей, а в iPhone 13 mini – 5,4-дюймовий екран меншого розміру. Обидва екрани дуже різкі і досить яскраві, щоб досягати 1200 нит при максимальній яскравості. У iPhone 13 mini менша роздільна здатність, але в меншому розмірі екран має більш високу щільність пікселів на дюйм.

Час автономної роботи: у наших тестах iPhone 13 надійно працював протягом дня, але не більше. Це ставить його на досить середню територію, але все ж таки це поліпшення в порівнянні з багатьма попередніми iPhone. iPhone 13 mini акумулятор трохи менше, і його, можливо, доведеться заряджати раніше, ніж у старшого брата.

Камера: і iPhone 13, і iPhone 13 mini мають однакові камери. Їм не вистачає телеоб’єктиву, але основна та надширококутна камери працюють дуже добре. IPhone 13 отримує стабілізацію зображення Apple на стороні сенсора, функцію, яка зазвичай використовується в камерах, призначених для професійних дзеркальних камер. Завдяки безлічі режимів і функцій зйомки тут є чим пограти і що сподобається.

Як ми тестуємо найкращі телефони

Кожен телефон, який ми розглядаємо для включення до цього списку, проходить повний процес тестування та перевірки TechRadar. Таким чином ми можемо гарантувати, що продукти, які ми рекомендуємо нашим читачам, дійсно коштують їх важко зароблених грошей.

В основі цього процесу тестування лежить імітація того, як ви використовуватимете пристрій, якщо купите його. Ми робимо це, просто використовуючи кожен телефон, якби він був нашим власним, принаймні тиждень, вставляючи нашу SIM-карту (або eSIM, у разі нових iPhone). Потім ми використовуємо його для всіх наших повсякденних мобільних потреб, від дзвінків та використання нашого облікового запису в соціальних мережах до споживання медіа та фотографії.

В основі цього процесу тестування лежить імітація того, як ви використовуватимете пристрій, якщо купите його. Ми робимо це просто, використовуючи кожен телефон, якби він був нашим власним, принаймні протягом тижня, вставляючи нашу SIM-карту (або eSIM, у разі нових iPhone). Потім ми використовуємо його для всіх наших повсякденних мобільних потреб, від здійснювати дзвінки та використовувати наш обліковий запис у соціальних мережах для споживання медіа та фотографії.

Отже, ми пограємося, щоб з’ясувати, наскільки потужний телефон, розрахуємо час його заряджання, перевіримо, скільки часу потрібно, щоб розрядитися, і подивимося, наскільки добре він справляється з повсякденною роботою протягом певного періоду часу. Звичайно, ми приділяємо більше уваги найважливішим аспектам, таким як дизайн, дисплей, камери, програмне забезпечення, час автономної роботи, ціна та загальна продуктивність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.