Samsung Galaxy S23: все, що потрібно знати про наступні флагмани Samsung

Ні для кого не секрет, що зараз південнокорейська компанія Samsung готує до виходу нове покоління флагманської серії Galaxy S, яке побачить світ на початку наступного року. А що відомо про спадкоємців Samsung Galaxy S22 до сьогоднішнього дня? Давайте розумітися.

Офіційна назва

Лінійка Galaxy S – найпопулярніша серія смартфонів преміум-класу від Samsung і щороку, починаючи з 2010-го, південнокорейська компанія випускає нове покоління. Так буде і 2023 року, коли на ринку з’являться наступники нинішнього сімейства Samsung Galaxy S22.

У минулому Samsung вже експериментувала із назвами своїх флагманських смартфонів. Наприклад, у минулому компанія перейшла із Samsung Galaxy S10 відразу на Galaxy S20. Але в основному це було зроблено для того, щоб привести ім’я смартфона у відповідність до року його випуску. Тому майже напевно нове покоління флагманської серії, яке побачить світ наступного року, називатиметься Samsung Galaxy S23.

Дата виходу

Історично так склалося, що анонс нових серій Samsung Galaxy S відбувається у першому кварталі, тобто у період із січня до березня. Останніми роками Samsung випускала їх у лютому, за винятком серії Galaxy S21, яка дебютувала у січні. І, швидше за все, наступного року компанія не порушуватиме графік прем’єр і з великою ймовірністю покаже серію Galaxy S23 у лютому. Однак не можна виключати, що глобальна нестача чіпів, що зберігається, може змінити плани корейського виробника.

Дизайн

Одна з найбільших змін у лінійці Samsung Galaxy S відбулася у 2022 році, коли компанія модернізувала Galaxy S22 Ultra, зробивши його максимально схожим на смартфон Galaxy Note з таким самим квадратним дизайном та слотом у корпусі під стілус S Pen. Однак представлені разом з ним Galaxy S22 та Galaxy S22 Plus практично не змінилися в порівнянні з попередниками, що наштовхує на думку про те, що Samsung наступного року може зробити навпаки, оновивши дизайн Galaxy S23 та S23 Plus та залишивши зовнішність Galaxy S23 Ultra майже без змін.

Характеристики

Як правило, смартфони Samsung Galaxy стають одними із перших пристроїв на світовому ринку на нових флагманських чіпсетах Qualcomm. І навряд чи лінійка Samsung Galaxy S23 стане винятком. Як очікується, в основу всіх трьох флагманських моделей ляже новітній чіпсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. З цим чіпом смартфони будуть поставлятися для таких ринків, як Північна Америка, Корея та Індія, тоді як більшість інших регіонів вони будуть випускатися на фірмовому процесорі Samsung Exynos 2300.

Як очікується, Samsung Galaxy S23 Ultra багато в чому схожий на свого попередника, отримавши при цьому ряд поліпшень. Це означає, що смартфон запропонує своїм власникам не менше 8 Гбайт ОЗП, як мінімум 128 Гбайт вбудованої пам’яті, великий дисплей з роздільною здатністю Quad HD+ і частотою оновлення не менше 120 Гц, акумулятор ємністю близько 5000 мАг з підтримкою швидкого заряджання потужністю як мінімум. Також смартфон похвалюється квадрокамерою, основний датчик у складі якої має роздільну здатність 108 мегапікселів або навіть більше.

Samsung Galaxy S23 та Galaxy S23 Plus можуть успадкувати багато характеристик від попередників. У тому числі – щонайменше 8 Гбайт оперативної і щонайменше 128 Гбайт вбудованої пам’яті, і навіть дисплей із частотою оновлення зображення 120 Гц. Раніше стало відомо, що базовий Samsung Galaxy S23 буде обладнаний 6,1-дюймовим екраном, а Plus-версія отримає дисплейну панель на 6,6 дюйма. Роздільна здатність дисплея в обох випадках складе 2340 на 1080 пікселів (Full HD+).

За чутками, Samsung попрацює над автономністю нових флагманів. Так, компанія збільшить ємність батареї Samsung Galaxy S23 Plus до 4700 мАг і реалізує у всіх трьох смартфонах новий режим Light, що вперше з’явився в нових складних смартфонах Samsung і оптимізує автономність смартфонів за рахунок зниження продуктивності.

Що ж до програмної платформи, нові смартфони із серії Samsung Galaxy S23 будуть поставлятися з мобільною операційною системою Android 13 і фірмовою оболонкою One UI 5 на борту. Але також є версія, що вони працюватимуть на оновленій прошивці One UI 5.1.

Ще однією фішкою майбутньої серії Samsung Galaxy S23 має стати підтримка функції супутникового зв’язку, як у нових iPhone 14.

Ціни

У 2021 році Samsung пішла на незвичайний крок значно знизивши ціни на лінійку Galaxy S21 в порівнянні з Galaxy S20. А 2022 року компанія зберегла ціни на Galaxy S22 на рівні попередників, що не могло не порадувати шанувальників корейського бренду. І є надія, що ціни на нові флагмани залишаться на колишньому рівні й у 2023 році. Якщо це буде так, то вартість Samsung Galaxy S23 стартує з позначки 799 доларів, Plus-версія коштуватиме мінімум 999 доларів, а модель з приставкою Ultra надійде в продаж за ціною 1199 доларів.

Як би там не було, смартфони із серії Samsung Galaxy S23 стануть одними з найкращих флагманських смартфонів наступного року, навіть якщо Samsung не зробить революцію і не кардинально змінюватиме їх дизайн і характеристики в порівнянні з поточним поколінням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.