Який iPhone купити у 2022 році: топ-5 варіантів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Apple за підсумками третього кварталу 2022 року отримала рекордний виторг — 83 мільярди доларів. Такого успіху компанія досягла, наситивши ринки всього світу кількома десятками видів iPhone. Вони діляться за моделями, роком виходу, ціною та спеціальними модифікаціями. Купити айфон у 2022 році можна в будь-якій ціновій категорії, від бюджетних до найдорожчих.

Який iPhone вибрати у 2022 році

Роздільна здатність та розмір екрану. Головний параметр, який визначає зручність використання. Варто відштовхнутися від своїх потреб: якщо любите читати, беріть діагональ екрану більше. Любіть мініатюрні телефони – такі теж є у лінійці Apple. З роздільною здатністю все просто – чим вище показник, тим краще картинка і приємніше зображення на екрані.

Обсяг пам’яті. У випадку з “яблучною” технікою немає сенсу говорити про якість роботи процесора. Пристрій працює швидко і плавно, за що й здобуло кохання мільйонів людей по всьому світу. Варто сказати про постійну пам’ять айфона. Системні файли з операційною системою займають близько 20 гігабайт місця на пристрої, тому обсяг доступної пам’яті дещо обмежений. Мінімум необхідної пам’яті для iPhone у 2022 році складається 64 гігабайти, але краще відразу взяти 128 або 256 гігабайт.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера. Всі айфони у 2022 році на ринку мають дуже гідну камеру, незалежно від моделі. Від кількості мегапікселів залежить чіткість, перенесення кольорів і якість ваших фото і відео.

Акумулятор та час роботи. Зазвичай, у характеристиках смартфонів показують час роботи на одній зарядці в режимі перегляду потокового відео. Це найенерговитратніша функція для пристроїв. У Apple це 6 або 7 годин, помножте ці цифри на дві, щоб зрозуміти, скільки IPhone пропрацює на серфінгу в соцмережах та інших повсякденних задачах протягом доби.

Найкращі айфони в 2022 році під різні завдання

iPhone SE 2022

Бюджетний топ за власний кошт. Підійде тим, що переходить з Android на Apple, найкращі характеристики за таку ціну. Він з’явився в 2022 році як бюджетний варіант iPhone 13. У середньому по ринку продається за 15 тисяч гривень, можна знайти дешевше, і це стане гарною угодою. Цей айфон відрізняється плавною роботою, відмінною камерою, загалом, варіант для економних і тих, хто любить все і відразу.

  • Параметри екрану: 6 дюймів, роздільна здатність 1334×750;
  • Об’єм пам’яті: від 64 до 128 гігабайт;
  • Ціна: від 15 000 гривень;
  • Камера: 12 мегапікселів;
  • Час автономної роботи: 15 годин.

Головний плюс цієї моделі в ціні та якісній акумуляторі. Мініатюрні розміри зручно тримати. У мінусах знову ціна, якщо купувати без знижки в офіційному магазині обійдеться дорожче біля 20 000 гривень. 

iPhone 11

Робоча конячка вже три роки як. Вийшов на ринок у 2019 році і досі є одним із наймасовіших та найпопулярніших серед користувачів. З ним теж все гаразд – обидві камери разом з IPS-матрицею дають чудову картинку на фото і відео, акумулятор не підводить у холод і не відключається. Не дуже дорожче вищезгаданої моделі, при цьому можна купити з офіційною гарантією.
  • Параметри екрану: 6,1 дюймів, роздільна здатність 1792×828;
  • Об’єм пам’яті: від 64 до 128 гігабайт;
  • Камера: 12 мегапікселів;
  • Час автономної роботи: 17 годин.
  • Ціна: від 20 000 гривень.

Хороша продуктивність, чудово тягне “важкі” ігри. Видно, що не з бюджетної категорії, а міцний середняк. З головних мінусів уже застарілий, оскільки вийшов три роки тому. Не всі оновлення операційної системи працюватимуть. Після року використання доведеться заряджати двічі на день.

iPhone 13

Кращий із співвідношення ціни та якості, для тих, хто звик купувати телефон на кілька років уперед. Явний флагман у порівнянні з більш “старшими” моделями, це видно у всьому – у кольоропередачі, якості екрану, швидкості роботи, камері. На ринку зі знижкою можна знайти приблизно за 30 тисяч гривень, незважаючи на досить високу ціну, цей айфон коштує кожного витраченого гривня.
  • Параметри екрану: 6,1 дюймів, роздільна здатність 2532х1170;
  • Об’єм пам’яті: від 128 гігабайт до 512 гігабайт;
  • Камера: 12+12 мегапікселів;
  • Час автономної роботи: 20 годин.
  • Ціна: від 30 000 гривень.

Хороший смартфон з яскравим дисплеєм, знімає чудові відео, багато вбудованих ефектів для його обробки, працює плавно, не підгальмовує при високому навантаженні та низьких температурах. З головних мінусів відзначимо його крихкість – так і тягне на себе подряпини з маленьких жіночих рук постійно намагається випасти. За аналогічну ціну можна знайти флагманський смартфон на Android з більшими можливостями.

iPhone 13 mini

Мініатюрний, швидкий, витончений. Навряд чи його можна назвати “жіночим”, невеликі розміри пристрою дозволяють спокійно носити його в кишені, що не заважає. Зручно користуватися ним однією рукою, яскравий екран, гідна камера, продуктивністю не поступається пізнішим моделям.
  • Параметри екрану: 5,4 дюйма, роздільна здатність 2340×1080;
  • Об’єм пам’яті: від 128 гігабайт до 512 гігабайт;
  • Камера: 12 мегапікселів;
  • Час автономної роботи: 15 годин.
  • Ціна: від 24 000 гривень.

Найменший і зручний у використанні на ринку серед пристроїв Apple вважається “камерофоном” за об’єктив і покращену матрицю при обробці зображень. З мінусів теж відзначається крихкість та час роботи акумулятора, проблема вирішується покупкою Powerbank.

iPhone 14

Флагманський смартфон за купу грошей, який отримав спірні відгуки серед користувачів. Пишуть, що переходити на нього з IPhone 13 і навіть з старшої моделі особливого сенсу немає. Хоча це, як і раніше, витончений, зручний в роботі і красивий смартфон від Apple.
  • Параметри екрану: 6,1 дюйма, 2532х11700;
  • Об’єм пам’яті: від 128 гігабайт до 512 гігабайт;
  • Камера: 12+12 мегапікселів;
  • Час автономної роботи: 20 годин.
  • Ціна: від 35 000 гривень.

Різниця з дешевшою моделлю попередньої версії тільки в новому процесорі, але зрозуміти цього не виходить через частоту екрану 60 Гц. За такі гроші є пристрої з роздільною здатністю 120 Гц. Заряджати доведеться щодня, також доведеться купити чохол, корпус часто дряпається. Зате будуть доступні всі оновлення iOS, можна повністю насолодитися всіма принадами продуманої операційної системи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.