Смартфони

Топ-5 смартфонів осені 2022: кращі новинки

Share

У цій добірці ми зібрали п’ять цікавих новинок осені різного цінового діапазону. До неї потрапили як моделі майже за 50 000 гривень, так і дешевші за 10 000 гривень. Всі ці смартфони мають свої переваги і недоліки, про них ми коротко розповіли в цій статті. Читайте далі, щоб дізнатися, які гідні смартфони нещодавно з’явилися на ринку.

Apple iPhone 14 Pro – найкращий смартфон

Новий iPhone 14 Pro отримав:

– Покращений дисплей – ще більш яскравий Super Retina XDR OLED (1791 ніт в автоматичному режимі в порівнянні з 1063 ніт у Apple iPhone 13 Pro ) з опцією Always On і меншим вирізом у формі таблетки. Виріз тепер став унікальною особливістю – на ньому відображаються різні анімації для сповіщень;

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

– оновлені камери – ззаду, як і раніше, знаходиться потрійна установка зі сканером LiDAR (для зйомки портретів), але тепер основна камера оснащена 48-мегапіксельним датчиком з покращеною стабілізацією та опцією дворазового збільшення без втрат. 12-мегапіксельна надширококутна камера отримала новий датчик більшого розміру та покращений об’єктив. Фронтальна камера тепер має яскравіший об’єктив, автофокус і навіть оптичну стабілізацію. Доступна покращена обробка зображень під назвою Photonic Engine і новий 9-світлодіодний спалах;

– Швидший чіп – Apple A16 Bionic – чемпіон з продуктивності, (його попередник займає 7-е місце). Новий процесор впорається з будь-якими завданнями та залишиться актуальним щонайменше 2-3 роки;

– більш тривалий час автономної роботи – завдяки батареї більшої ємності (3200 мА·год проти 3095 мА·год у попередника) та більш енергоефективному чіпсету, одного заряду акумулятора вистачає на 19 годину 55 хвилин серфінгу в інтернеті (+ 3 години порівняно з попередньою моделлю ) / 18 годин 52 хвилини розмов (+1,5 години).

Ще одним нововведенням є функція надсилання SOS-повідомлень через супутник (поки доступна лише в США та Канаді). Вона дозволяє надсилати повідомлення до екстрених служб, навіть за відсутності мережі. Завдяки множині нових датчиків нові iPhone здатні виявити, що користувач потрапив в аварію, і автоматично надіслати запит на допомогу.

Apple iPhone 14 Pro коштує від 47 000 гривень.

Плюси Apple iPhone 14 Pro:

– найкраща у своєму класі продуктивність, стабільна робота;
– найкращий у сегменті OLED-екран (яскравий, 120 Гц, AOD, Dolby Vision);
– видатна якість фото та відео на всі чотири камери, найкраща стабілізація відео, доступна на смартфоні, якісний екшн-режим;
– Відмінні стереодинаміки;
– Face ID, супутникові SOS-оповіщення, виявлення аварій, сканер LiDAR.

Мінуси Apple iPhone 14 Pro:

– Компактний, але багато важить (206 г);
– адаптер не входить до комплектації;
– Повільна зарядка (за півгодини до 60%, повністю за 1 годину 41 хвилину);
– Середня автономність.

Якщо вам потрібен екран більшої діагоналі або триваліша автономність, краще вибрати Apple iPhone 14 Pro Max (від 55 000 гривень). У нього 6,7-дюймовий дисплей і батарея на 4323 мА · год (при серфінгу в інтернеті працює майже на 4 години довше / при перегляді відео на 7 годин / при розмовах на 9,5 години).

Google Pixel 7 Pro – найкращий камерофон

На тильній стороні гаджета встановлено три камери з роздільною здатністю 50 Мп, 48 Мп (телеоб’єктив) та 12 Мп (надширококутний). Останній отримав довгоочікуване оновлення – автофокус, а телеоб’єктив тепер сягає 5-кратного оптичного збільшення без втрат. Роздільна здатність фронтальної камери 10,8 Мп, автофокусу, на жаль, немає.

Смартфон побудований на фірмовому чіпсеті Tensor G2 (14-те місце за продуктивністю). Він швидко справляється із завданнями, пов’язаними з ІІ, та багатозадачністю. Для ненажерливих ігрових баталій не призначено.

Автономність гірша, ніж Apple iPhone 14: 5000 мА·ч батарея забезпечує 12 годин 38 хвилин веб-серфінгу. Зарядка теж у сучасних реаліях повільна: на повну йде 1 годину 49 хвилин, за півгодини – до 46%.

Екран з діагоналлю 6,7″ яскравий (максимум 1090 нит у режимі Авто) та плавний (120 Гц). Від його пошкоджень захищає Gorilla Glass Victus.

Google Pixel 7 Pro коштує від 35 000 гривень.

Плюси:

– зоряний дисплей (чіткий, яскравий, з точною передачі кольорів і високою частотою оновлення);
– Відмінна якість камери в цілому;
– Android з ексклюзивним набором функцій;
– якісні стереодинаміки;
– Дешевші основних конкурентів ( Apple iPhone 14 Pro Max і Samsung Galaxy S22 Ultra 5G).

Мінуси:

– Час автономної роботи нижче середнього;
– дуже повільна зарядка за нинішніми мірками;
– Середня якість селфі (бракує чіткості).

Xiaomi 12T Pro – найкращий «вбивця флагманів»

Смартфон оснащений яскравою AMOLED-панеллю з діагоналлю 6,67″, чіткою картинкою та широкою гамою кольорів (до 68 млрд кольорів). Є підтримка Dolby Vision та HDR10+ для перегляду відеоконтенту в максимальній роздільній здатності.

Апаратною основною є Snapdragon 8+ Gen 1 (п’ятий за потужністю). Він впорається з будь-якими важкими іграми та програмами (але при тривалих навантаженнях помітно нагрівається).

Автономність середня (трохи більше 11 години веб-серфінгу), зате зарядка дуже швидка (повністю за 23 хвилини).

Основна камера на задній панелі має неймовірно високу роздільну здатність 200 Мп, два інші датчики стандартні: 8 Мп (надширококутний) та 2 Мп (макро). Фотографії на головний датчик чіткі з красивими квітами та природним розмиттям фону.

Xiaomi 12T Pro коштує від 26 000 гривень.

Плюси Xiaomi 12T Pro:

– Високоякісний екран;
– Миттєва зарядка;
– Відмінні стереодинаміки, налаштовані професіоналами (виробником аудіотехніки Harman Kardon);
– Флагманська продуктивність;
– гарна якість фото та відео на основну камеру.

Мінуси Xiaomi 12T Pro:

– Посередні допоміжні камери;
– Середня автономність.

Poco M5s – найкращий бюджетний смартфон

Poco M5s коштує всього 7 000 гривень, при цьому пропонує чіткий (щільність пікселів 409 ppi) та яскравий (до 756 ниток) AMOLED-екран.

Смартфон базується на MediaTek Helio G95 (73 місце). Це базова ігрова SoC середнього рівня. Вона забезпечує плавну роботу Android та гідну ігрову продуктивність. У стрес-тесті ЦП показав чудовий результат: зберіг 89% своєї потужності після години інтенсивних навантажень.

Poco M5s живиться від батареї на 5000 мА·год. Повний заряд дає майже 16 годин веб-серфінгу. Заряджання повільне: з 0 до 100% за 1 годину 24 хвилини, за півгодини – до 53%.

Телефон пропонує чотири камери на задній панелі: основний модуль на 64 Мп, надширококутний на 8 Мп, макрооб’єктив на 2 Мп та датчик глибини на 2 Мп. Попереду також є 13-мегапіксельна селфі-камера. Денні фотографії на задню камеру демонструють гарні кольори, відмінний динамічний діапазон та приємну контрастність, видимих ​​шумів немає.

Плюси Poco M5s:

– Яскрава AMOLED-матриця;
– гарна гучність та якість стереодинаміків;
– Відмінна продуктивність для свого класу;
– гідні селфі;
– є NFC для безконтактних оплат, підтримка карт microSD, вбудоване FM-радіо та роз’єм для навушників 3,5 мм.

Мінуси Poco M5s:

– погана якість фото з додаткових задніх камер, відео так собі;
– лише стандартна частота оновлення екрана.

Samsung Galaxy A04s – найкращий смартфон до 5 000 гривень

Samsung Galaxy A04s отримав LCD-дисплей з високою частотою оновлення (90 Гц), але низькою роздільною здатністю (720 x 1600 пікселів). Максимальна яскравість становить 389 ніт (для використання під прямим сонцем не вистачить).

Смартфон оснащений акумулятором на 5000 мА·год. Він забезпечує більше 16 годин веб-серфінгу, але повільно заряджається (2 години 14 хвилин).

Телефон працює на фірмовому чіпсеті Exynos 850 (115-й за продуктивністю). Варіанти пам’яті пристрою починаються з 3 Гб оперативної/32 Гб накопичувача і можуть досягати 4 Гб/128 Гб. Є окремий слот для карток пам’яті.

На задній панелі розташована потрійна камера: 50 Мп (з автофокусом), 2 Мп (макро) та 2 Мп (датчик глибини для портретів). Фронтальна камера має роздільну здатність 5 Мп. При хорошому освітленні основна камера показує хорошу продуктивність: достатня різкість, рівень деталізації вражає для свого класу, кольори реалістичні, а шуму немає, навіть динамічний діапазон на висоті.

Samsung Galaxy A04s коштує від 5 000 грн. Примітно, що такий дешевий смартфон має NFC-модуль для безконтактних оплат.

Плюси Samsung Galaxy A04s:

– добре тримає заряд;
– Якість камери при денному світлі хороша, селфі пристойні; запис відео також хороша, незважаючи на обмеження роздільної здатності 1080p;
– оболонка One UI 4.1 Core, що настроюється, поверх Android 12 з безліччю функцій;
– Роз’єм 3,5 мм, підтримка microSD, NFC.

Мінуси Samsung Galaxy A04s:

– Повільна зарядка; у комплекті немає зарядного пристрою;
– Низька продуктивність, є затримки;
– Низька роздільна здатність екрана;
– Поодинокий динамік не вражаючої якості;
– немає нічного режиму зйомки та стабілізації відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Топ-2 помилки, які непомітно знищують батарею смартфона

    Щодня, використовуючи свої мобільні телефони для виконання різних завдань, здійснення дзвінків або просто читання новин,…

    29.04.2024

    Свідома диверсія: месенджер Telegram заблокував чат-боти СБУ, ГУР та Мінцифри для повідомлень про ворога

    Месенджер Telegram, який належить Павлу Дурову, ввечері 28 квітня несподівано та без попереджень заблокував низку…

    29.04.2024

    В iOS 18 Apple кардинально змінить всі вбудовані програми

    Інсайдер і журналіст Bloomberg Марк Гурман поділився інформацією про кілька серйозних змін у iOS 18,…

    29.04.2024

    Vivo X100s отримає функцію портретного штучного інтелекту Four Seasons

    Vivo готується до запуску нових моделей X100 у травні. Ми очікуємо запуск трьох нових моделей,…

    29.04.2024

    Xiaomi випустила недорогий та потужний пауербанк на 20 000 мАг

    Черговою новинкою Xiaomi став компактний портативний акумулятор із вбудованим кабелем та можливістю одночасної зарядки одразу…

    29.04.2024

    Анонсовано геймерський смартфон Infinix GT 20 Pro з кібердизайном

    Ігровий телефон Infinix GT 20 Pro офіційно представлений у Саудівській Аравії. Наступник торішнього GT 10…

    29.04.2024