Топ-5 смартфонів осені 2022: кращі новинки

У цій добірці ми зібрали п’ять цікавих новинок осені різного цінового діапазону. До неї потрапили як моделі майже за 50 000 гривень, так і дешевші за 10 000 гривень. Всі ці смартфони мають свої переваги і недоліки, про них ми коротко розповіли в цій статті. Читайте далі, щоб дізнатися, які гідні смартфони нещодавно з’явилися на ринку.

Apple iPhone 14 Pro – найкращий смартфон

Новий iPhone 14 Pro отримав:

– Покращений дисплей – ще більш яскравий Super Retina XDR OLED (1791 ніт в автоматичному режимі в порівнянні з 1063 ніт у Apple iPhone 13 Pro ) з опцією Always On і меншим вирізом у формі таблетки. Виріз тепер став унікальною особливістю – на ньому відображаються різні анімації для сповіщень;

– оновлені камери – ззаду, як і раніше, знаходиться потрійна установка зі сканером LiDAR (для зйомки портретів), але тепер основна камера оснащена 48-мегапіксельним датчиком з покращеною стабілізацією та опцією дворазового збільшення без втрат. 12-мегапіксельна надширококутна камера отримала новий датчик більшого розміру та покращений об’єктив. Фронтальна камера тепер має яскравіший об’єктив, автофокус і навіть оптичну стабілізацію. Доступна покращена обробка зображень під назвою Photonic Engine і новий 9-світлодіодний спалах;

– Швидший чіп – Apple A16 Bionic – чемпіон з продуктивності, (його попередник займає 7-е місце). Новий процесор впорається з будь-якими завданнями та залишиться актуальним щонайменше 2-3 роки;

– більш тривалий час автономної роботи – завдяки батареї більшої ємності (3200 мА·год проти 3095 мА·год у попередника) та більш енергоефективному чіпсету, одного заряду акумулятора вистачає на 19 годину 55 хвилин серфінгу в інтернеті (+ 3 години порівняно з попередньою моделлю ) / 18 годин 52 хвилини розмов (+1,5 години).

Ще одним нововведенням є функція надсилання SOS-повідомлень через супутник (поки доступна лише в США та Канаді). Вона дозволяє надсилати повідомлення до екстрених служб, навіть за відсутності мережі. Завдяки множині нових датчиків нові iPhone здатні виявити, що користувач потрапив в аварію, і автоматично надіслати запит на допомогу.

Apple iPhone 14 Pro коштує від 47 000 гривень.

Плюси Apple iPhone 14 Pro:

– найкраща у своєму класі продуктивність, стабільна робота;
– найкращий у сегменті OLED-екран (яскравий, 120 Гц, AOD, Dolby Vision);
– видатна якість фото та відео на всі чотири камери, найкраща стабілізація відео, доступна на смартфоні, якісний екшн-режим;
– Відмінні стереодинаміки;
– Face ID, супутникові SOS-оповіщення, виявлення аварій, сканер LiDAR.

Мінуси Apple iPhone 14 Pro:

– Компактний, але багато важить (206 г);
– адаптер не входить до комплектації;
– Повільна зарядка (за півгодини до 60%, повністю за 1 годину 41 хвилину);
– Середня автономність.

Якщо вам потрібен екран більшої діагоналі або триваліша автономність, краще вибрати Apple iPhone 14 Pro Max (від 55 000 гривень). У нього 6,7-дюймовий дисплей і батарея на 4323 мА · год (при серфінгу в інтернеті працює майже на 4 години довше / при перегляді відео на 7 годин / при розмовах на 9,5 години).

Google Pixel 7 Pro – найкращий камерофон

На тильній стороні гаджета встановлено три камери з роздільною здатністю 50 Мп, 48 Мп (телеоб’єктив) та 12 Мп (надширококутний). Останній отримав довгоочікуване оновлення – автофокус, а телеоб’єктив тепер сягає 5-кратного оптичного збільшення без втрат. Роздільна здатність фронтальної камери 10,8 Мп, автофокусу, на жаль, немає.

Смартфон побудований на фірмовому чіпсеті Tensor G2 (14-те місце за продуктивністю). Він швидко справляється із завданнями, пов’язаними з ІІ, та багатозадачністю. Для ненажерливих ігрових баталій не призначено.

Автономність гірша, ніж Apple iPhone 14: 5000 мА·ч батарея забезпечує 12 годин 38 хвилин веб-серфінгу. Зарядка теж у сучасних реаліях повільна: на повну йде 1 годину 49 хвилин, за півгодини – до 46%.

Екран з діагоналлю 6,7″ яскравий (максимум 1090 нит у режимі Авто) та плавний (120 Гц). Від його пошкоджень захищає Gorilla Glass Victus.

Google Pixel 7 Pro коштує від 35 000 гривень.

Плюси:

– зоряний дисплей (чіткий, яскравий, з точною передачі кольорів і високою частотою оновлення);
– Відмінна якість камери в цілому;
– Android з ексклюзивним набором функцій;
– якісні стереодинаміки;
– Дешевші основних конкурентів ( Apple iPhone 14 Pro Max і Samsung Galaxy S22 Ultra 5G).

Мінуси:

– Час автономної роботи нижче середнього;
– дуже повільна зарядка за нинішніми мірками;
– Середня якість селфі (бракує чіткості).

Xiaomi 12T Pro – найкращий «вбивця флагманів»

Смартфон оснащений яскравою AMOLED-панеллю з діагоналлю 6,67″, чіткою картинкою та широкою гамою кольорів (до 68 млрд кольорів). Є підтримка Dolby Vision та HDR10+ для перегляду відеоконтенту в максимальній роздільній здатності.

Апаратною основною є Snapdragon 8+ Gen 1 (п’ятий за потужністю). Він впорається з будь-якими важкими іграми та програмами (але при тривалих навантаженнях помітно нагрівається).

Автономність середня (трохи більше 11 години веб-серфінгу), зате зарядка дуже швидка (повністю за 23 хвилини).

Основна камера на задній панелі має неймовірно високу роздільну здатність 200 Мп, два інші датчики стандартні: 8 Мп (надширококутний) та 2 Мп (макро). Фотографії на головний датчик чіткі з красивими квітами та природним розмиттям фону.

Xiaomi 12T Pro коштує від 26 000 гривень.

Плюси Xiaomi 12T Pro:

– Високоякісний екран;
– Миттєва зарядка;
– Відмінні стереодинаміки, налаштовані професіоналами (виробником аудіотехніки Harman Kardon);
– Флагманська продуктивність;
– гарна якість фото та відео на основну камеру.

Мінуси Xiaomi 12T Pro:

– Посередні допоміжні камери;
– Середня автономність.

Poco M5s – найкращий бюджетний смартфон

Poco M5s коштує всього 7 000 гривень, при цьому пропонує чіткий (щільність пікселів 409 ppi) та яскравий (до 756 ниток) AMOLED-екран.

Смартфон базується на MediaTek Helio G95 (73 місце). Це базова ігрова SoC середнього рівня. Вона забезпечує плавну роботу Android та гідну ігрову продуктивність. У стрес-тесті ЦП показав чудовий результат: зберіг 89% своєї потужності після години інтенсивних навантажень.

Poco M5s живиться від батареї на 5000 мА·год. Повний заряд дає майже 16 годин веб-серфінгу. Заряджання повільне: з 0 до 100% за 1 годину 24 хвилини, за півгодини – до 53%.

Телефон пропонує чотири камери на задній панелі: основний модуль на 64 Мп, надширококутний на 8 Мп, макрооб’єктив на 2 Мп та датчик глибини на 2 Мп. Попереду також є 13-мегапіксельна селфі-камера. Денні фотографії на задню камеру демонструють гарні кольори, відмінний динамічний діапазон та приємну контрастність, видимих ​​шумів немає.

Плюси Poco M5s:

– Яскрава AMOLED-матриця;
– гарна гучність та якість стереодинаміків;
– Відмінна продуктивність для свого класу;
– гідні селфі;
– є NFC для безконтактних оплат, підтримка карт microSD, вбудоване FM-радіо та роз’єм для навушників 3,5 мм.

Мінуси Poco M5s:

– погана якість фото з додаткових задніх камер, відео так собі;
– лише стандартна частота оновлення екрана.

Samsung Galaxy A04s – найкращий смартфон до 5 000 гривень

Samsung Galaxy A04s отримав LCD-дисплей з високою частотою оновлення (90 Гц), але низькою роздільною здатністю (720 x 1600 пікселів). Максимальна яскравість становить 389 ніт (для використання під прямим сонцем не вистачить).

Смартфон оснащений акумулятором на 5000 мА·год. Він забезпечує більше 16 годин веб-серфінгу, але повільно заряджається (2 години 14 хвилин).

Телефон працює на фірмовому чіпсеті Exynos 850 (115-й за продуктивністю). Варіанти пам’яті пристрою починаються з 3 Гб оперативної/32 Гб накопичувача і можуть досягати 4 Гб/128 Гб. Є окремий слот для карток пам’яті.

На задній панелі розташована потрійна камера: 50 Мп (з автофокусом), 2 Мп (макро) та 2 Мп (датчик глибини для портретів). Фронтальна камера має роздільну здатність 5 Мп. При хорошому освітленні основна камера показує хорошу продуктивність: достатня різкість, рівень деталізації вражає для свого класу, кольори реалістичні, а шуму немає, навіть динамічний діапазон на висоті.

Samsung Galaxy A04s коштує від 5 000 грн. Примітно, що такий дешевий смартфон має NFC-модуль для безконтактних оплат.

Плюси Samsung Galaxy A04s:

– добре тримає заряд;
– Якість камери при денному світлі хороша, селфі пристойні; запис відео також хороша, незважаючи на обмеження роздільної здатності 1080p;
– оболонка One UI 4.1 Core, що настроюється, поверх Android 12 з безліччю функцій;
– Роз’єм 3,5 мм, підтримка microSD, NFC.

Мінуси Samsung Galaxy A04s:

– Повільна зарядка; у комплекті немає зарядного пристрою;
– Низька продуктивність, є затримки;
– Низька роздільна здатність екрана;
– Поодинокий динамік не вражаючої якості;
– немає нічного режиму зйомки та стабілізації відео.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.