Xiaomi відмовилася оновлювати програмне забезпечення для трьох культових смартфонів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайський виробник смартфонів Xiaomi поповнив свій список EOS кількома дуже популярними моделями. На це звернув увагу Xiaomiui.net.

Нагадаємо, що Xiaomi EOS – це список смартфонів бренду, що постійно поповнюється, термін програмної підтримки яких вже минув. Кілька днів тому до цього скорботного переліку потрапив останній смартфон із серії Android One — Xiaomi Mi A3, а тепер до нього приєдналися ще три моделі.

Згідно з джерелом, Xiaomi більше не оновлюватиме ПЗ для наступних смартфонів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Xiaomi Mi Note 10
  • Xiaomi Mi Note 10 Pro
  • Xiaomi Redmi Note 8 Pro.

Для цих моделей припиняється випуск як нових версій MIUI, так і патчів безпеки Google. Тепер власники цих смартфонів зможуть отримати актуальне програмне забезпечення лише за допомогою кастомних прошивок.

Всі три перераховані смартфони виявилися дуже популярними завдяки відмінному співвідношенню ціна/якість. Найбільш масовою моделлю виявився Redmi Note 8 Pro з непоганим процесором Mediatek Helio G90T. Що стосується Mi Note 10 та Mi Note 10 Pro, то це були перші смартфони у світі, оснащені камерою на 108 Мп.

Зазначені моделі були випущені у 2019 році, а отже їх оновлювали приблизно 3 роки. Нагадаємо, що рекордсменом з підтримки своїх смартфонів поки що залишається Apple – свіжі iOS найчастіше виходять для шестирічних iPhone, а виправлення вразливостей отримують навіть старіші пристрої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.