Як підняти яскравість вище максимальної на Android-смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки навіть бюджетні Android-смартфони оснащуються досить яскравими та якісними дисплеями. Однак показники яскравості, яка вимірюється в нитках, у всіх екранів різна, і не в останню чергу залежить від ціни девайсу.

Іноді буває так: ви купуєте смартфон, в характеристиках якого вказані вражаючі 800, 1000 або навіть 1200 ніт, а в реальності навіть крайнє положення шкали регулювання не дає вам комфортно користуватися смартфоном на вулиці. Не поспішайте думати, що виробник вас обдурив (хоча таке і не виключено): швидше за все, справа в одній особливості роботи смартфона.

Багато хто не знає, що вендори обмежують максимальну яскравість дисплея при її ручному регулюванні. Це робиться навмисно, щоб захистити дисплей від вигоряння, а акумулятор від занадто швидкого витрати і зносу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Однак отримати свої законні 1000 ніт ви все ж таки можете — для цього потрібно лише включити автоматичне регулювання яскравості або «адаптивну яскравість». У такому режимі смартфон зможе тимчасово підвищувати яскравість екрана на яскравому сонці або під прямим джерелом світла до такого рівня, якого не вдасться досягти ручним регулюванням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.