Названо 2 найкращі смартфони до 5000 гривень

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Надійний смартфон із непоганою продуктивністю можна знайти й у бюджетному сегменті. Розкажемо про 2 найкращі смартфони вартістю до 5000 гривень.

TECNO Spark 8C 4/64 ГБ

Надійна модель, яку з комфортом можна використовувати як основний телефон. Доступна у трьох колірних рішеннях: чорному, білому та бірюзовому. У комплекті із пристроєм йде силіконовий захисний чохол. Сканер відбитка пальців розташований на задній кришці та спрацьовує менш ніж за секунду.

Модель оснащена основною камерою на 13 Мп та доповнена портретним режимом. Фронтальна камера на 8 Мп, також є покращення якості знімком за рахунок штучного інтелекту.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

TECNO Spark 8C має непоганий екран: діагональ 6.6 дюйма, роздільна здатність HD+ та IPS-матриця. Незважаючи на низьку вартість, смартфон підтримує частоту оновлення екрана в 90 Гц, що дозволяє насолоджуватися плавним прокручуванням. У налаштуваннях також доступна автоматична зміна частоти залежно від працюючого додатка для економії заряду батареї. Яскравості достатньо для використання в приміщенні або при не надто яскравих сонячних променях.

Пристрій працює на базі восьмиядерного процесора Unisoc T606, побудованому на 12-нм техпроцесі, операційна система Android 11 та фірмова оболонка HiOS 7.6. Продуктивності достатньо більшості завдань, а також для запуску невибагливих мобільних ігор.

Автономність смартфона на хорошому рівні: акумулятора на 5000 мАч вистачає приблизно на 1,5-2 дні за середнього навантаження. Якщо використовувати телефон без перерв на максимальній яскравості, він пропрацює близько 9 годин.

З плюсів: підтримується NFC, є великий лоток для двох SIM-карток та картки пам’яті. Як недолік – роз’єм для зарядки micro-USB, замість Type-С.

realme C21Y 3/32

Спрощена версія моделі realme C21: пластиковий корпус із X-подібною розміткою на кришці. Доступний у чорному та світло-блакитному варіантах. Потрійний модуль камер зібраний у квадратну панель – основний об’єктив на 13 Мп доповнений макромодулем та датчиком глибини. На задній кришці також розташований сканер відбитка пальців. Фронтальна камера підтримує портретний режим на 5 Мп.

Екран смартфона досить великий для бюджетної моделі: діагональ 6.5 дюйми, IPS з роздільною здатністю HD+. Яскравості вистачає для повсякденного використання, але загалом дисплей відповідає бюджетному сегменту – будь-яких проблем, засвітів та спотворень немає, але й похвалитися нічим. У налаштуваннях можна увімкнути темну тему та нічний режим для захисту очей.

Пристрій працює під керуванням Android 11, має фірмову оболонку R Edition – значки та інтерфейс виглядають симпатично. Восьмиядерний процесор Unisoc T610 та прискорювач Mali-G52 забезпечують комфортну роботу смартфона без гальм та лагів – це стосується як повсякденних завдань, так і популярних мобільних ігор. Для свого сегмента пристрій відрізняється непоганою продуктивністю.

Акумулятор ємністю 5000 мАг забезпечує роботу смартфона більш ніж на день, а при безперервному перегляді відео на максимальній яскравості пристрій протримається близько 8 годин.

З особливостей смартфона також варто виділити NFC, OTG та можливість ідентифікації по обличчю. Підтримується 2 SIM-карти і microSD до 256 ГБ, що актуально, адже в моделі доступно всього 32 ГБ внутрішньої пам’яті. До мінусів віднесемо застарілий роз’єм для заряджання MicroUSB.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.