Xiaomi готує найочікуваніші телефони до глобального дебюту

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Qualcomm випускає Snapdragon 8 Gen 2, Xiaomi готується до глобального запуску Xiaomi 13, Redmi Note 12 і Poco Х5, а MIUI 14 може повністю позбутися реклами.

Анонсирован Snapdragon 8 Gen 2

Довгоочікувана презентація головного мобільного чіпа 2023 року відбулася. Практично моментально різні виробники заявили, що новий Snapdragon 8 Gen 2 використовуватиметься в їх смартфонах: крім Xiaomi про це повідомили Vivo, iQOO, OnePlus, Red Magic, Nubia, ZTE, Oppo та Moto.

Що стосується самого чіпсету, він виготовлений за 4-нм технологією і містить 8 ядер: одне надпродуктивне з частотою до 3,2 ГГц, чотири продуктивні з частотою до 2,8 ГГц і три енергоефективні з частотою до 2,0 ГГц. Як заявляє Qualcomm, процесор новинки став на 40% потужнішим, а графічний прискорювач забезпечує приріст до 25%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Snapdragon 8 Gen 2 підтримує камери з роздільною здатністю до 200 Мп, відеозапис в 8K HDR з частотою 30 кадрів в секунду, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.3, технологію Qualcomm Quick Charge 5, до 16 Гб оперативної пам’яті LPDDR5x з частотою до 420 UFS 4.0

У бенчмарку AnTuTu однокристальна платформа набирає 1 293 410 балів, а у тестах Geekbench 5 1483 та 4709 балів для одноядерних та багатоядерних тестувань відповідно.

Xiaomi 13 пройшов сертифікацію BIS

Варто тільки напівпровідниковому гіганту Qualcomm офіційно представити свій новий флагманський чіпсет для мобільних пристроїв, як Xiaomi негайно відреагувала на цю подію та анонсувала швидкий запуск нового телефону з цим чіпом на борту. Пекінська компанія говорить про безпрецедентну енергоефективність, а також нову вершину продуктивності та часу автономної роботи.

Немає жодних сумнівів, що цим телефоном стане представник лінійки Xiaomi 13, презентація, яка очікується у найближчі кілька тижнів. Це підтверджує той факт, що однойменний смартфон був зареєстрований у індійського регулятора BIS, який ховається під модельним номером 2210132G. Раніше цей же 2210132G, а разом з ним і 2210133G (ймовірно, під ним ховається Xiaomi 13 Pro), вже були помічені в базі даних ЄЕС, натякаючи на те, що з міжнародним запуском передової лінійки затягувати не планується.

Кількість витоків про майбутню серію вже просто величезна: відомо, що габарити стандартного представника лінійки Xiaomi 13 складуть 152,8 x 71,5 x 8,3 мм, а товщина з урахуванням модуля камери досягатиме 10,3 мм. Девайс отримає 6,67-дюймовий AMOLED-екран з роздільною здатністю 2400 х 1080 пікселів, акумулятор на 5000 мАч і набір камер, що складається з 50-мегапіксельної основної, 13-мегапіскельної надширококутної і 5-мега фронталка. Ймовірно, мінімальний об’єм сховища складе 128 Гб, а щодо попередньо встановленої системи думки розходяться: одні говорять про MIUI 13, інші вважають, що пекінський гігант електроніки використовує нову MIUI 14.

Серія Redmi Note 12 вже виготовляється для світових ринків

Дуже приваблива з технічного погляду серія Redmi Note 12 зовсім недавно дебютувала в Китаї, і до її складу увійшли моделі Redmi Note 12, Note 12 Pro, Note 12 Pro Plus та Redmi Note 12 Pro Discovery Edition. Сама компанія поки не робить жодних заяв про те, коли лінійка вийде за межі внутрішнього ринку, і які моделі будуть доступні користувачам по всьому світу.

Але відомий інсайдер Мукул Шарма вирішив зробити свій внесок і повідомив, що серійне виробництво серії Redmi Note 12 вже стартувало в кількох азіатських та європейських країнах. Таким чином, китайська корпорація активно готується до того, щоб задовольнити споживчий попит на міжнародних ринках. Фахівець не уточнив, про які саме країни йдеться.

Очевидно, корпорація Лея Цзюня не випустить нове покоління своїх найпопулярніших смартфонів цього року – реліз має відбутися у перші місяці 2023 року. Але куди важливіше питання полягає в тому, в якому вигляді до нас доберуться нові Redmi Note 12 і Ко: китайські моделі пропонують дуже значні характеристики за невисокою вартістю, а найпередовіша модель серії і є першою в лінійці Xiaomi, яка оснащується швидкою зарядкою 210 Вт. Інсайдери вважають, що глобальні версії телефонів не зможуть похвалитися такою ж пишністю.

MIUI 14 може остаточно позбутися вбудованої реклами

Згідно з останньою інформацією, що надходить з Китаю, програмна оболонка Xiaomi MIUI 14 почне поширюватися на смартфони користувачів вже 19 листопада. Безумовно, зараз йдеться тільки про пристрої з китайською прошивкою, тоді як глобальним девайсам доведеться ще трохи почекати. До речі, найоптимістичніші прогнози свідчать, що в той же день пекінський гігант електроніки анонсує флагманську лінійку Xiaomi 13, але шанси, що це станеться, практично рівні нулю.

Деякі функції користувальницького оверлея Android вже проникли в мережу, але, схоже, з’являться ще більші зміни, які неодмінно порадують власників телефонів, що підтримують нове програмне забезпечення MIUI.

По-перше, як стверджує ресурс MyDrivers, MIUI 14 не буде показувати рекламу. Так Так. Зовсім. Саме показ реклами був одним із ключових способів, завдяки яким Xiaomi вдавалося так швидко зростати (особливо в ранні роки існування), залишаючись конкурентоспроможною. Користувачі спочатку навчилися жити з різними рекламними оголошеннями, тому що натомість отримували дуже гідні апарати за значно нижчою ціною, ніж просили конкуренти за аналогічні характеристики. Потім корпорація Лея Цзюня почала зменшувати рекламу і дозволяти відключати її. Очевидно, в MIUI 14 місця для реклами не залишиться зовсім.

По-друге, існує ймовірність того, що MIUI 14 пропонуватиме набагато менше встановлених програм. Крім своїх базових програм і вбудованих в Android сервісів від Google, після першого запуску користувач не бачитиме на екрані свого новенького телефону купу непотрібних іконок типу Netflix і багатьох інших. Ймовірно, це ще один крок пекінської компанії у напрямку до того, щоб зробити свої пристрої ще привабливішими для тих, хто раніше не розглядав купівлю девайсів бренду.

До інших нововведень MIUI 14, які перераховує все той же MyDrivers, відносяться режим великих папок, що допомагає у взаємодії між кишеньковим пристроєм і настільним дисплеєм, а також численні оновлення утиліт, до яких належать годинник, програма погоди та календар. До деяких з основних лінійок смартфонів, які підтримуватимуть MIUI 14, відносяться Xiaomi Mi 11 та Xiaomi 12, Redmi K40 та K50, телефони POCO F3 та F4, а також повідомляється, що нова оболонка може дістатися навіть до таких моделей, як Redmi 9C.

Mijia представляє струменевий принтер

Асортимент пекінської компанії поповнився новим струменевим принтером, який також поєднує функції копіювання і сканування. Пристрій під назвою Mijia Liansu all-in-one продається за 999 юанів (≈4000 гривень) на китайському розпродажі Double Eleven.

Новий принтер оснащений USB-роз’ємом, за допомогою якого можна роздрукувати документ безпосередньо із зовнішнього носія. Крім того, новинка підтримує бездротове підключення до пристроїв на базі Android, iOS, Windows, macOS та Linux, а створити таке з’єднання можна лише за одне натискання. Для використання Mijia Liansu all-in-one за допомогою бездротового методу кількома користувачами передбачена функція «Share», що дозволяє основному користувачеві відкрити доступ до друку у своєму обліковому записі в програмі Mi Home. Таким чином, немає необхідності щоразу встановлювати з’єднання заново.

Завдяки модернізації структури друкувальної голівки виробнику вдалося досягти більш економної витрати чорнила. Ще однією перевагою нового струменевого принтера Mijia Liansu all-in-one є особлива інтелектуальна система очищення, яка активується автоматично залежно від кліматичних умов, знижуючи тим самим участь користувача в обслуговуванні пристрою.

Надмісна пральна машинка з функцією самоочищення

Наступною новинкою пекінського бренду стала нова пральна машина Mijia Pulsator 10kg. Це не принципово нова модель, а оновлена ​​версія торішнього пристрою, що зберегла назву та місткість попередника.

Дозволяючи випрати до 10 кг білизни в один захід, пристрій ідеально підходить для використання у великій родині: як заявляє сама Xiaomi, всього один раз девайс може випрати 45 сорочок, або чотири комплекти постільної білизни, або чотири фіранки шириною 1 метр. Завдяки штучному інтелекту Mijia Pulsator 10kg може визначити вагу завантаженої білизни, щоб потім подати оптимальний об’єм води для найбільш ефективного прання – це також ключ до економії споживання.

Новинка отримала десяток різних режимів роботи, кожен із яких призначений для різних типів тканини, і розумний обсяг подачі води використовується у кожному з них. Компанія стверджує, що якість прання просто на висоті: за рахунок циклонного пульсатора з п’ятьма ребрами організується більш ефективне очищення білизни, яка дозволяє легко видалити найбільш стійкі плями і надати навіть найбруднішій тканині первозданний вигляд.

Вперше в лінійці нова пральна машинка Mijia Pulsator 10kg пропонує режим самоочищення. Під час процедури всі циліндри ретельно промиваються потужним потоком води, видаляючи будь-які залишки забруднень усередині барабана. Режим сушіння теж відіграє велику роль, оскільки запобігає розмноженню бактерій та цвілі всередині пристрою.

Девайс доступний для попереднього замовлення на платформі електронної комерції JD.com, і на даний момент його вартість складає всього 899 юанів, тобто 4000 гривень. Після Mijia Pulsator 10kg подорожчає до 1099 юанів (≈ 5000 грн), і Xiaomi надає повноцінну 3-річну гарантію на пристрій. До речі, в асортименті також представлена ​​менш ємна модель, розрахована на 8 кг.

POCO X5 5G засвітився в регулюючих органах перед глобальним випуском

Усього місяць тому POCO X5 було виявлено в базі даних IMEI, і тепер апарат знову був помічений у регуляторів. Нагадаємо, що смартфону приписують модельні номери “220101320C”, “220101320G” та “220101320I”, кожен з яких відповідає китайській, глобальній та індійській версії пристрою. Цього разу девайс виявили в базах даних BIS і FCC, причому останній розкрив деякі деталі про телефон.

Як не дивно, Федеральна комісія у зв’язку розмістила креслення тильної панелі пристрою, хоча зазвичай так не робить. Новий смартфон Poco підтримуватиме мережі 5G, а перераховані частоти – n5, n7, n38, n41, n77 та n78 5G. Крім цього в лістингу зазначено, що майбутня глобальна новинка 220101320G оснащена акумулятором на 4900 мАг, що трохи поступається моделі Poco Х4 NFC з батареєю на 5000 мАг.

Нарешті, згідно з FCC, апарат працюватиме під керуванням фірмової оболонки MIUI 14 прямо з коробки, хоча нова версія прошивки поки що офіційно не анонсована. Враховуючи, що цього місяця Xiaomi почне розповсюджувати нову MIUI тільки на території Китаю, можна припустити, що реліз глобальної версії смартфона відбудеться не раніше ніж у першому кварталі наступного року.

Оглядаючись на більш ранні витоки, вважається, що в основу нового Poco Х5 5G ляже однокристальна платформа середнього класу Qualcomm Snapdragon 778G+, а екран виступить панель IPS з частотою оновлення 120 Гц. Нагадаємо, актуальний Poco Х4 NFC пропонує 6,67-дюймову AMOLED-панель, 108-мегапіксельну основну камеру та акумулятор ємністю 5160 мАч зі швидкою зарядкою 67 Вт, але під капотом встановлений менш продуктивний Snapdragon 695.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.