Смартфони

Google Pixel 7 чи Apple iPhone 14: який преміальний смартфон купити

Share
Час читання: 4 хв.

Компанія Google нарешті випустила смартфон преміального рівня, протиставивши його іншим вельми популярним флагманам: Apple iPhone 14 і Samsung Galaxy S22. Оскільки Google є розробником ОС Android, то було б цікавим порівняти флагман Google зі смартфоном на іншій платформі, а саме з iPhone 14. Давайте розглянемо, як Google Pixel 7 та Apple iPhone 14 відрізняються один від одного з точки зору ціни, естетики та апаратних функцій , включаючи камеру, акумулятор, програмне забезпечення та багато іншого.

Google Pixel 7 пропонувався лише в одній версії пам’яті з 8 ГБ ОЗП та 128 ГБ вбудованої. Apple iPhone 14 поставляється із трьома варіантами вбудованої пам’яті: 128/256/512 ГБ, але з одним варіантом ОЗП – 6 ГБ.

Дизайн

З точки зору стилю, Google Pixel 7 дуже схожий на попередній Pixel 6, з трохи меншим дисплеєм, круглим прорізом для селфі-камери та оформленням модуля основної камери на задній панелі. Натякаючи на турботу про довкілля, Google використовувала перероблені матеріали у створенні зовнішніх елементів пристрою. Гаджет підтримує бездротову зарядку і навіть має рейтинг IP68 – захист від води та пилу. Крім того, пристрій покритий склом Corning Gorilla Glass Victus як ззаду, так і спереду, забезпечуючи підвищену міцність. Модуль основної камери оформлений у вигляді металевого козирка, що виступає. При цьому вага смартфона становить трохи менше ніж 200 грамів.

iPhone 14 – це логічне продовження попередніх моделей. Він важить 172 грама і порівняємо з моделлю iPhone 13. Камери на задній панелі, як і раніше, орієнтовані по діагоналі, а бічні сторони, як і раніше, плоскі і зроблені з алюмінію, що переробляється. Розмір екрана залишився тим самим, а вирізи для динаміків розташовані точно там же, як втім гойдалки регулювання гучності та кнопка включення.

Дисплей

Pixel 7 оснащений 6,3-дюймовою OLED-панеллю з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення екрана 90 Гц і максимальною яскравістю більше 1200 нит.

iPhone 14, як було згадано вище, зберіг той самий 6,1-дюймовий дисплей Super Retina XDR з піковою яскравістю 1200, який був вперше представлений на iPhone 13. Цього разу я сподівався, що Apple нарешті встановить дисплей ProRes з високою частотою оновлення, натомість компанія залишила стандартну частоту оновлення екрана 60 Гц. Дисплей смартфона, як і раніше, має традиційну брівку у верхній частині, в якій знаходяться селфі-камера разом з набором датчиків Face ID.

Апаратна частина

Апаратна частина Pixel 7 базується на Tensor G2, найостаннішою версією власної SoC компанії. Архітектура другого покоління процесора Google залишилася колишньою: два високопродуктивні ядра X1, які були об’єднані з двома ядрами продуктивності та чотирма ядрами ефективності. Однак у чіпсеті змінилися процесор сигналів зображення (ISP), тензорні ядра (для штучного інтелекту та машинного навчання) та графічний процесор.

У зв’язку зі зменшенням розміру смартфона Google довелося зменшити акумулятор. Він тепер має меншу ємність, порівняно з попередником. Pixel 7 можна заряджати по дроту за допомогою зарядного блоку, що підтримує функцію швидкої зарядки потужністю 23 Вт, за допомогою швидкої зарядки бездротової потужністю 20 Вт і за допомогою зворотної бездротової зарядки потужністю 5 Вт.

Apple iPhone 14 має 5-ядерний процесор A15 Bionic власної розробки. У порівнянні двох смартфонів найбільш примітним є те, що обидва використовують не універсальні процесори, а орієнтовані процесори саме на ці конкретні моделі пристроїв.

Повернемося до iPhone 14. Тут акумулятор смартфона такий самий, як і у моделі попереднього року, а швидкість зарядки, як і раніше, обмежена провідною потужністю 20 Вт і бездротовою потужністю 5 Вт з MagDart.

Камери

Модуль основної камери Google Pixel 7 включає два сенсори: 50-мегапіксельний головний датчик і 12-мегапіксельний надширококутний об’єктив. Результати тестування, наведені в публікації Google Pixel 7: піксель, на який варто піти, на каналі показали досить високі результати зйомки. Компанія оновила передню камеру до 10,8 Мп, що дозволяє використовувати функцію FaceID розблокування пристрою. Разом з тим, широкий спектр функціональних можливостей із підтримкою штучного інтелекту в додатку камери показує, що пошуковий гігант, як і раніше, використовує свої запатентовані методи цифрової фотографії.

Модуль основної камери iPhone 14, як і раніше, використовує 12-мегапіксельний головний і 12-мегапіксельний надширококутний датчики. Тим не менш, смартфон отримав абсолютно нову 12-мегапіксельну фронтальну камеру із сенсором шириною 23 мм та діафрагмою f/2,2, здатну виконувати автофокусування. Фотографії, що отримуються з використанням iPhone 14, також виглядають бездоганно і тут складно порівняти двох техногігантів.

Підсумок

Підсумовуючи, особисто мені складно виділити якісь явні переваги одного смартфона перед іншим за винятком обсягу вбудованої пам’яті. iPhone 14 має кілька варіантів виконання. З іншого боку, Pixel 7 має більш плавний в роботі дисплей за рахунок підвищеної частоти оновлення. І все ж питання про покупку вирішуватиме ціна. В даний час (на момент написання публікації) Pixel 7 знайшов на ek.ua за 30 000 грн., А iPhone 14 коштує дорожче – 35 000 грн.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Білл Гейтс побоюється, що ШІ може використовуватися хакерами та біотерористами

    Білл Гейтс поділився своїми побоюваннями щодо штучного інтелекту (ШІ). У своєму інтерв'ю виданню «Хабр» він…

    03.10.2024

    NVIDIA випустила суперника для GPT-4 у сфері штучного інтелекту

    Компанія NVIDIA розповіла про свою нову мультимодальну модель на 72 млрд параметрів, яка може працювати…

    03.10.2024

    Pixel Buds Pro 2 можуть додати функцію Auracast для спільного прослуховування аудіо

    Сьогодні з'явилася інформація про те, що в майбутньому оновленні для Pixel Buds Pro 2 може…

    03.10.2024

    Microsoft оголосила, що Edge скоро стане дуже швидким браузером

    Компанія підтвердила, що впроваджує в налаштування Edge архітектуру WebUI 2.0, що має призвести до значного…

    03.10.2024

    Штучний інтелект може взяти на себе обов’язки секретарів, бухгалтерів і перекладачів

    Автоматизація рутинних завдань значно знижує витрати компаній та підвищує їх ефективність. Сучасні технології суттєво полегшують…

    03.10.2024

    Android 16 вийде набагато раніше звичайного терміну

    Поки ми всі чекаємо на офіційний реліз Android 15, компанія Google розглядає можливість випуску наступного…

    03.10.2024