Google Pixel 7 чи Apple iPhone 14: який преміальний смартфон купити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Google нарешті випустила смартфон преміального рівня, протиставивши його іншим вельми популярним флагманам: Apple iPhone 14 і Samsung Galaxy S22. Оскільки Google є розробником ОС Android, то було б цікавим порівняти флагман Google зі смартфоном на іншій платформі, а саме з iPhone 14. Давайте розглянемо, як Google Pixel 7 та Apple iPhone 14 відрізняються один від одного з точки зору ціни, естетики та апаратних функцій , включаючи камеру, акумулятор, програмне забезпечення та багато іншого.

Google Pixel 7 пропонувався лише в одній версії пам’яті з 8 ГБ ОЗП та 128 ГБ вбудованої. Apple iPhone 14 поставляється із трьома варіантами вбудованої пам’яті: 128/256/512 ГБ, але з одним варіантом ОЗП – 6 ГБ.

Дизайн

З точки зору стилю, Google Pixel 7 дуже схожий на попередній Pixel 6, з трохи меншим дисплеєм, круглим прорізом для селфі-камери та оформленням модуля основної камери на задній панелі. Натякаючи на турботу про довкілля, Google використовувала перероблені матеріали у створенні зовнішніх елементів пристрою. Гаджет підтримує бездротову зарядку і навіть має рейтинг IP68 – захист від води та пилу. Крім того, пристрій покритий склом Corning Gorilla Glass Victus як ззаду, так і спереду, забезпечуючи підвищену міцність. Модуль основної камери оформлений у вигляді металевого козирка, що виступає. При цьому вага смартфона становить трохи менше ніж 200 грамів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 14 – це логічне продовження попередніх моделей. Він важить 172 грама і порівняємо з моделлю iPhone 13. Камери на задній панелі, як і раніше, орієнтовані по діагоналі, а бічні сторони, як і раніше, плоскі і зроблені з алюмінію, що переробляється. Розмір екрана залишився тим самим, а вирізи для динаміків розташовані точно там же, як втім гойдалки регулювання гучності та кнопка включення.

Дисплей

Pixel 7 оснащений 6,3-дюймовою OLED-панеллю з роздільною здатністю Full HD+, частотою оновлення екрана 90 Гц і максимальною яскравістю більше 1200 нит.

iPhone 14, як було згадано вище, зберіг той самий 6,1-дюймовий дисплей Super Retina XDR з піковою яскравістю 1200, який був вперше представлений на iPhone 13. Цього разу я сподівався, що Apple нарешті встановить дисплей ProRes з високою частотою оновлення, натомість компанія залишила стандартну частоту оновлення екрана 60 Гц. Дисплей смартфона, як і раніше, має традиційну брівку у верхній частині, в якій знаходяться селфі-камера разом з набором датчиків Face ID.

Апаратна частина

Апаратна частина Pixel 7 базується на Tensor G2, найостаннішою версією власної SoC компанії. Архітектура другого покоління процесора Google залишилася колишньою: два високопродуктивні ядра X1, які були об’єднані з двома ядрами продуктивності та чотирма ядрами ефективності. Однак у чіпсеті змінилися процесор сигналів зображення (ISP), тензорні ядра (для штучного інтелекту та машинного навчання) та графічний процесор.

У зв’язку зі зменшенням розміру смартфона Google довелося зменшити акумулятор. Він тепер має меншу ємність, порівняно з попередником. Pixel 7 можна заряджати по дроту за допомогою зарядного блоку, що підтримує функцію швидкої зарядки потужністю 23 Вт, за допомогою швидкої зарядки бездротової потужністю 20 Вт і за допомогою зворотної бездротової зарядки потужністю 5 Вт.

Apple iPhone 14 має 5-ядерний процесор A15 Bionic власної розробки. У порівнянні двох смартфонів найбільш примітним є те, що обидва використовують не універсальні процесори, а орієнтовані процесори саме на ці конкретні моделі пристроїв.

Повернемося до iPhone 14. Тут акумулятор смартфона такий самий, як і у моделі попереднього року, а швидкість зарядки, як і раніше, обмежена провідною потужністю 20 Вт і бездротовою потужністю 5 Вт з MagDart.

Камери

Модуль основної камери Google Pixel 7 включає два сенсори: 50-мегапіксельний головний датчик і 12-мегапіксельний надширококутний об’єктив. Результати тестування, наведені в публікації Google Pixel 7: піксель, на який варто піти, на каналі показали досить високі результати зйомки. Компанія оновила передню камеру до 10,8 Мп, що дозволяє використовувати функцію FaceID розблокування пристрою. Разом з тим, широкий спектр функціональних можливостей із підтримкою штучного інтелекту в додатку камери показує, що пошуковий гігант, як і раніше, використовує свої запатентовані методи цифрової фотографії.

Модуль основної камери iPhone 14, як і раніше, використовує 12-мегапіксельний головний і 12-мегапіксельний надширококутний датчики. Тим не менш, смартфон отримав абсолютно нову 12-мегапіксельну фронтальну камеру із сенсором шириною 23 мм та діафрагмою f/2,2, здатну виконувати автофокусування. Фотографії, що отримуються з використанням iPhone 14, також виглядають бездоганно і тут складно порівняти двох техногігантів.

Підсумок

Підсумовуючи, особисто мені складно виділити якісь явні переваги одного смартфона перед іншим за винятком обсягу вбудованої пам’яті. iPhone 14 має кілька варіантів виконання. З іншого боку, Pixel 7 має більш плавний в роботі дисплей за рахунок підвищеної частоти оновлення. І все ж питання про покупку вирішуватиме ціна. В даний час (на момент написання публікації) Pixel 7 знайшов на ek.ua за 30 000 грн., А iPhone 14 коштує дорожче – 35 000 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.