Смартфони

Nokia 2780 Flip – новий недорогий розкладний смартфон із кнопками

Share

Немає жодних сумнівів, що Nokia 2780 Flip це смартфон не десятирічної давності. Велика система, безліч програм, що працюють у фоновому режимі, величезні мультимедійні можливості, підтримка Wi-Fi та підтримка більш просунутих програм.

Nokia 2780 Flip – майже новий смартфон

Сьогодні ми звикли, що смартфон повинен мати великий сенсорний екран та операційну систему, для якої ми можемо знайти щонайменше десятки тисяч популярних додатків.

І це нормально. Однак є категорія людей, для яких великий набір додатків зовсім зайвий — їм потрібно лише кілька основних програм. До того ж фізична буквено-цифрова клавіатура для періодичного введення текстових повідомлень та набору номера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ще сучасних розкладних смартфонів за адекватною ціною майже немає. Адже для багатьох людей похилого віку, така конструкція телефону є єдино правильною. І тут новий Nokia 2780 Flip підходить якнайкраще.

Що стосується технічних характеристик, зважаючи на все, це типова Nokia з KaiOS. Отже, тут ми отримаємо процесор Snapdragon 200-серії з 512 МБ ОЗП та 4 ГБ вбудованої пам’яті. Але він криється в деталях: на відміну від попередньої моделі 2720 Flip, ми отримуємо Snapdragon 215, а не 205.

Це означає, що замість 2×32-бітових ядер Cortex-A7 ми отримуємо 4×64-бітові ядра Cortex-A53, що має призвести до значного підвищення продуктивності. І це дуже важлива зміна, багато хто скаржився, що KaiOS, незважаючи на свою простоту, ще й незручна в роботі система.

Сподіватимемося, що завдяки кращому процесору Nokia 2780 Flip покаже, на що ця система дійсно здатна. Що дає KaiOS? Те, чого ми не знайдемо у смартфонах від Huaweia – сервісів Google. Є Gmail, Google Maps та YouTube.

2,7-дюймова панель екрану сьогодні також рідкість, і роздільна здатність 240х320 пікселів не додає переваг. Зображення непогано виглядатиме і на 1,77-дюймовому екрані, на кришці пристрою.

Додавайте до цього Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2 та GPS. Поліпшилася і камера – цього разу вона 5 Мп зі світлодіодним спалахом. Як і належить сучасному обладнанню, тут є порт USB-C для заряджання пристрою.

Очікується, що Nokia 2780 Flip надійде в продаж 17 листопада за ціною 89,99 доларів США, що в перерахунку виходить близько 3,5 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Nokia
  • Останні записи

    Смартфони на Android скоро отримають новий спосіб керування налаштуваннями виведення звуку

    Схоже, Google працює над цікавою новою можливістю для користувачів Android – можливістю керування виведенням звуку…

    01.05.2024

    У росії створюють РЕБ-дрон із штучним інтелектом

    Російська компанія «Герань» заявила про створення мобільної установки «Абзац», яка, за їхніми словами, здатна боротися з безпілотними літальними…

    01.05.2024

    Телефон на зарядці всю ніч: шкідливо чи ні

    Багато власників смартфонів побоюються залишати гаджети на зарядці на всю ніч і правильно роблять. Пояснюємо,…

    01.05.2024

    Мільярди смартфонів в небезпеці через дефект клавіатури

    Нещодавній звіт фахівців з кібербезпеки з Citizen Lab виявив суттєвий недолік безпеки в кількох популярних…

    01.05.2024

    Новий вірус для Android заражає пристрої користувачів через зламані сайти WordPress

    Хакери почали розповсюджувати нове шкідливе програмне забезпечення для операційної системи Android під назвою Wpeeper. Цю…

    01.05.2024

    Що таке NFC: як воно працює і що ви можете з ним робити

    Комунікація ближнього поля (далі NFC) - це технологія смартфонів і пристроїв, що носяться, яка живе…

    01.05.2024