Nokia 2780 Flip – новий недорогий розкладний смартфон із кнопками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Немає жодних сумнівів, що Nokia 2780 Flip це смартфон не десятирічної давності. Велика система, безліч програм, що працюють у фоновому режимі, величезні мультимедійні можливості, підтримка Wi-Fi та підтримка більш просунутих програм.

Nokia 2780 Flip – майже новий смартфон

Сьогодні ми звикли, що смартфон повинен мати великий сенсорний екран та операційну систему, для якої ми можемо знайти щонайменше десятки тисяч популярних додатків.

І це нормально. Однак є категорія людей, для яких великий набір додатків зовсім зайвий — їм потрібно лише кілька основних програм. До того ж фізична буквено-цифрова клавіатура для періодичного введення текстових повідомлень та набору номера.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

А ще сучасних розкладних смартфонів за адекватною ціною майже немає. Адже для багатьох людей похилого віку, така конструкція телефону є єдино правильною. І тут новий Nokia 2780 Flip підходить якнайкраще.

Що стосується технічних характеристик, зважаючи на все, це типова Nokia з KaiOS. Отже, тут ми отримаємо процесор Snapdragon 200-серії з 512 МБ ОЗП та 4 ГБ вбудованої пам’яті. Але він криється в деталях: на відміну від попередньої моделі 2720 Flip, ми отримуємо Snapdragon 215, а не 205.

Це означає, що замість 2×32-бітових ядер Cortex-A7 ми отримуємо 4×64-бітові ядра Cortex-A53, що має призвести до значного підвищення продуктивності. І це дуже важлива зміна, багато хто скаржився, що KaiOS, незважаючи на свою простоту, ще й незручна в роботі система.

Сподіватимемося, що завдяки кращому процесору Nokia 2780 Flip покаже, на що ця система дійсно здатна. Що дає KaiOS? Те, чого ми не знайдемо у смартфонах від Huaweia – сервісів Google. Є Gmail, Google Maps та YouTube.

2,7-дюймова панель екрану сьогодні також рідкість, і роздільна здатність 240х320 пікселів не додає переваг. Зображення непогано виглядатиме і на 1,77-дюймовому екрані, на кришці пристрою.

Додавайте до цього Wi-Fi 5, Bluetooth 4.2 та GPS. Поліпшилася і камера – цього разу вона 5 Мп зі світлодіодним спалахом. Як і належить сучасному обладнанню, тут є порт USB-C для заряджання пристрою.

Очікується, що Nokia 2780 Flip надійде в продаж 17 листопада за ціною 89,99 доларів США, що в перерахунку виходить близько 3,5 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.