Який POCO кращий. Топ-5 смартфонів, до яких варто придивитися кожному з вас

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

POCO — один із кількох суббрендів Xiaomi, які китайська компанія наплодила з метою продати якомога більше смартфонів. Цей бренд, що частково відокремився, голосно заявив про себе ще в 2018 році, а зараз він активно переманює на свій бік користувачів, які раніше віддавали перевагу Redmi і Xiaomi. Причина популярності проста: POCO пропонує найкраще співвідношення ціни і характеристик в лінійці продуктів китайського виробника. І сьогодні ви дізнаєтесь, який POCO купити у 2022 році.

POCO M5 – дешевий телефон

Ціна: 6 499 грн.

Якщо ви хочете купити телефон дешево , то зверніть увагу на POCO M5. Це найсвіжіша модель суббренду Xiaomi , яка виносить усіх конкурентів уперед ногами. При ціні менш ніж 7 тисяч гривень POCO M5 пропонує найпотужніший процесор у класі – Helio G99. З його допомогою телефон набирає 350 тисяч балів у AnTuTu, забезпечуючи плавну роботу при вирішенні будь-яких завдань, включаючи тривалі ігрові сесії.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще одна рідкість у сегменті недорогих телефонів – екран із частотою 90 Гц, і POCO M5 похвалитися її наявністю. Також вам напевно сподобається спинка пристрою, тактильно нагадує шкіру. Але яскравість екрану, якість фронтальної камери та швидкість зарядки – це мінуси POCO M5. Якщо вони вам неприйнятні, раджу додати декілька тисяч гривень і взяти смартфон дорожче.

POCO M4 Pro 4G – хороший недорогий смартфон

Ціна: біля 7 000 грн.

Дивлячись на характеристики POCO M4 Pro 4G, може здатися, що він нічим не кращий за POCO M5, а в деяких аспектах навіть поступається дешевій моделі. Судіть самі: тут встановлений не такий енергоефективний процесор Helio G96, екран має ту саму частоту оновлення 90 Гц, а ємність акумулятора не перевищує стандартні для 2022 року 5000 мАг.

Але POCO M4 Pro 4G позбавлений всіх недоліків дешевої моделі. Не подобається тьмяний екран – ось вам, будь ласка, AMOLED з піковою яскравістю до 1000 ніт. Не влаштовує швидкість заряджання – тримайте адаптер живлення на 33 Вт, який відновить енергію за 70 хвилин. Ще у телефону POCO M4 Pro 4G краще камери (основна на 64 МП та фронтальна на 16 МП). По-моєму, це найкращий недорогий смартфон для тих, хто не женеться за продуктивністю, а бажає отримати збалансований по всіх напрямках пристрій.

POCO X4 GT – потужний смартфон

Ціна: 13 000 грн.

GT серія в лінійці телефонів POCO позиціонує себе як ігрову. У цих моделях, як правило, упор робиться на продуктивність. Так, у смартфоні POCO X4 GT встановлений процесор Dimensity 8100. Він потужніший за Snapdragon 860 з легендарного POCO X3 Pro і в 2 рази перевершує показники Snapdragon 695 зі звичайного X4. 800 тисяч балів у AnTuTu – це вам не жарти. Смартфон тягне на максималках будь-яку гру, а при повсякденному використанні неможливо помітити жодного лага навіть після встановлення купи додатків для сміття.

Щоб досягти такого безпрецедентного рівня продуктивності, розробникам довелося заощадити на інших аспектах. Наприклад, екран POCO X4 GT виконаний за технологією IPS, а не AMOLED. Згладжує кути підтримка частоти 144 Гц. Щоправда, від широких рамок та скромної яскравості (600 ніт) нікуди не подітися. Камери смартфона видають знімки, що відповідають ціні, і не більше. Зате великий акумулятор на 5080 мАг заряджається за 57 хвилин (подякуйте за це блок живлення на 67 Вт). Одне слово, модель дуже потужна, але з нюансами.

POCO F4 – телефон зі стабілізацією

Ціна: біля 15 000 грн.

Більше збалансованим аналогом POCO X4 GT є POCO F4. Він працює на подібному за продуктивністю процесорі Snapdragon 870, але у всіх інших аспектах перевершує конкурента. Так, 64-мегапіксельна камера POCO F4 оснащена оптичною стабілізацією, що позитивно позначається на фотографіях, зроблених у русі.

Як екран тут використовується AMOLED-матриця від Samsung, що демонструє неперевершену контрастність і яскравість до 1300 нит. І це не порожні слова з прес-релізу, а об’єктивний опис одного з найкращих екранів на ринку. Крім того, телефон POCO F4 видає відмінний звук за рахунок пари зовнішніх динаміків з підтримкою технології Dolby Atmos, а батарея на 4500 мАг заряджається лише за 37 хвилин.

POCO F4 GT – ігровий смартфон

Ціна: біля 20 000 грн.

Найпотужнішим телефоном POCO є POCO F4 GT. Ця модель всім своїм виглядом кричить у тому, що вона призначена для геймерів. Відкинемо в бік нудні характеристики на зразок флагманського процесора Snapdragon 8 Gen 1 , AMOLED-екрана з частотою 120 Гц і камери на 64 МП. Краще зосередимося на цікавих фішках POCO F4 GT, до яких варто віднести:

  • магнітні курки, що виконують функцію додаткових кнопок у іграх;
  • RGB-підсвічування камери, що настроюється;
  • найбільший X-осьовий вібромотор в історії Android-смартфонів;
  • Г-подібний зарядний кабель на півтора метри.

Якщо ви думаєте, що такий смартфон буде цікавий тільки геймерам, то я легко зможу переконати вас трьома доводами. По-перше, 120-ватний блок живлення, що дозволяє зарядити телефон за 17 хвилин, стане в нагоді будь-кому, хто не хоче сидіти біля розетки в очікуванні заповітних 100%. По-друге, POCO F4 GT має відразу 3 мікрофони, а тому є одним із найкращих смартфонів для запису концертних відео. По-третє, у нього є відразу 4 динаміки, 2 з яких відповідають за баси. Ну, і хто тепер назве POCO F4 GT смартфоном для маргіналів?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.