Смартфони

Топ-5 унікальних можливостей iPhone 14 Pro та 14 Pro Max, яких немає в інших айфонах

Share

Вітання! І ось знову я зі своїм iPhone 14 Pro! Вже котрий тиждень розповідаю про можливості цього смартфона.

Але ж у iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max дійсно унікальні особливості, яких немає більше в жодного іншого айфона. Навіть у минулого покоління. Сьогодні зосередимося саме на них.

Одну навіть відкрив собі буквально днями. І пов’язана вона із додатком Камера. Насправді всі великі зміни зосереджені саме в самому об’єктиві. З нього і почнемо.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

1. Камера 48 МП

Мабуть, це одна з найбільших змін у лінійці Pro.

Apple нарешті встановила 48-мегапіксельний модуль у свої смартфони. Завдяки цьому фотографії зберігають більше деталей при наближенні .

За замовчуванням новий сенсор об’єднує чотири пікселі в один для підвищення світлочутливості та забезпечує 12-мегапіксельне зображення з 48-мегапіксельним датчиком. Зі збільшеним розміром фотомодуля він може захоплювати в 4 рази більше світла, ніж при 12 МП на старих моделях. Для порівняння датчик на 14 Pro на 65% більше, ніж на 13 Pro.

При цьому можна знімати у форматі ProRAW і роздільній здатності 48 МП, а потім обрізати кадр так, як вам потрібно, без втрат якості.

Тобто камера робить знімок у форматі 48 МП і його можна обрізати в 4 рази до рівня 12 МП. За рахунок цього ми отримуємо високодеталізований знімок, який містить більше інформації про кадр, ніж якщо ви знімали при простих 12 МП. Але такий формат вже ближчий професійним фотографам.

Крім того, тепер можна знімати фото та відео не лише при 3-кратному збільшенні, але й при 2-кратному. Тобто зйомка все ще ведеться на 48-мегапіксельний модуль, але вже в кропі, за рахунок чого якість не знижується.

З цих нововведень випливає і наступний пункт. Для тих хто любить портретну зйомку.

2. Портретний режим

На відміну від інших айфонів, iPhone 14 Pro та iPhone 14 Pro Max можуть знімати портретні фото у трьох режимах:

• 1x
• 2x
• 3x

До цього камера смартфона автоматично наближала зображення із телефотомодуля для отримання чітких портретів.

Тепер є можливість зйомки в Портретному режимі при одно- і дворазовому зумі без втрати якості. Тобто можна навіть не відходити від об’єкта, якщо це не потрібно як раніше.

Apple також значно покращила фотографування при слабкому освітленні за допомогою нової системи камер. І покращення не обмежуються лише головною камерою. iPhone 14 Pro/Pro Max тепер може робити в 3 рази найкращі фото при слабкому освітленні з надширококутної камери та в 2 рази краще з телеоб’єктива. Це стосується і портретів, які при різному зумі містять менше шумів.

3. Режим Екшн

Цей режим камери відмінно підходить для тих, хто любить знімати відео в русі.

Завдяки системі стабілізації другого покоління вдалося досягти мінімальної тряски картинки. Вона значно відрізняється від попередньої версії, але при цьому вимагає величезну кількість світла.

Щоб ви розуміли, «прошка» не зніматиме в Режимі Екшн навіть при злегка приглушеному освітленні. Наприклад, в аеропорту чи спортзалі. Камері банально не вистачить даних.

А ось на вулиці смартфон чудово справляється із цим завданням. Можна захоплювати кадри під час бігу чи їзди на велосипеді.

4. Динамічний острів

Найпомітніша з візуальних змін в iPhone 14 Pro/Pro Max.

Спочатку мені ця функція сподобалася. Вона дозволяє взаємодіяти з вирізом у дисплеї та робить його додатковим блоком зі статусами програм.

Він змінює свою форму при тих чи інших завданнях і може тримати до двох програм одночасно. Наприклад, навігатор та таймер або виклик та плеєр.

У звичайному режимі ця область прихована лише підсвічується на темному тлі. Але варто включити будь-яку програму, і вона почне взаємодіяти з «таблеткою».

При одному натисканні вас миттєво перекидає в активну програму. Якщо затиснути, відкриється невеликий віджет, зміст якого залежить від розробника. Наприклад, у штатному Apple Music це буде плеєр, як на екрані блокування. Або є варіант зі стороннім додатком Flighty, який показує у вирізі дані про рейси: напрямок, час вильоту та прильоту, номер гейту тощо.

Для Face ID також є окрема анімація. Коли, скажімо, банківський сервіс вимагає ваше обличчя для авторизації, з’являється квадрат із рамкою для сканера осіб.

Застосувань багато, і вони обмежені лише уявою розробників.

А з релізом iOS 16.1 в область вирізу можна інтегрувати більше активних елементів. Наприклад, оновлений рахунок у футбольному матчі.

5. Завжди на дисплеї

Зрештою, остання унікальна особливість iPhone 14 Pro/Pro Max.

Цей режим дозволяє екрану айфона залишатися завжди активним. На відміну від Android, тут дисплей трохи прислухається, злегка роблячи кольори тьмянішими. При цьому фонове зображення та віджети разом з повідомленнями відображатимуться як завжди.

Різниця лише в тому, що знизу при активному AOD на заблокованому екрані не буде кнопок ліхтарика та камери.

Скажу одразу. Спочатку це буде збивати з пантелику. Ось 100%. Може часто здаватися, що ви забули заблокувати айфон або ваше надійшло повідомлення. Але за фактом, це не так.

Мій бічний зір звикли до цієї особливості приблизно через 2 тижні. Краще для наочності використовувати градієнтні шпалери, в яких знизу кольори набагато темніше, ніж зверху. Так точно не помилитеся.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024

    В Engadget назвали 5 найкращих середньобюджетних смартфонів, які можна купити навесні 2024 року

    Йдеться про смартфони вартістю від $150 до $300 (5900 до 12000 гривень). Лідером у цій…

    16.05.2024