Смартфони

Все, що потрібно знати про новий iPhone SE 4

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо вірити інсайдерам, компанія Apple розпочала роботу над четвертим поколінням свого доступного iPhone SE. Новий смартфон чекають серйозних змін, які наблизять його до флагманських моделей iPhone. І незважаючи на те, що до анонсу так званого iPhone SE 4 ще багато часу, в Мережі регулярно з’являється інформація про нього. І сьогодні ми вирішили зібрати все, що відомо про четверте покоління iPhone SE на сьогоднішній день в одному матеріалі.

Дизайн

Нинішня модель iPhone SE, випущена навесні 2022 року, є найменшим смартфоном Apple у асортименті. Вона створена за образом та подобою давно застарілого iPhone 8 і оснащується 4,7-дюймовим дисплеєм класичної прямокутної форми. У той же час, це єдиний актуальний iPhone з широкими рамками навколо дисплея і класичною кнопкою Home внизу.

Що ж до наступного покоління iPhone SE, то на нього, якщо вірити інсайдерам, чекає тотальний редизайн. Моделі приписують великий дисплей, який займе більшу частину передньої панелі, і виріз зверху під камери, як у флагманських iPhone. Від кнопки Home із вбудованим сканером відбитків пальців Touch ID компанія відмовиться на користь іншого способу автентифікації.

За однією з версій, iPhone SE четвертого покоління виявиться схожим на випущений у 2018 році iPhone Xr із закругленими гранями та скляною задньою кришкою. І враховуючи, що всі попередні моделі iPhone SE теж були спроектовані на зразок старіших моделей iPhone, це припущення звучить дуже правдоподібно.

Розмір дисплея

Вищезгаданий iPhone Xr оснащувався 6,1-дюймовим екраном і саме цей розмір, як стверджують інсайдери, Apple розглядає насамперед. Також є думка, що Apple вибере для наступного iPhone SE компактнішу 5,7-дюймову панель.

З якого матеріалу буде зроблений екран iPhone SE 4, поки можна лише здогадуватися. Одні джерела та аналітики схиляються до того, що це буде LCD-панель, як у «донора» iPhone Xr, тоді як інші говорять про сучасну OLED-панель, як у флагманів.

Touch ID чи Face ID?

iPhone SE 2022 модельного року – останній iPhone, що залишився у продажу, зі сканером відбитків Touch ID, оскільки з 2017 Apple перевела всі свої флагмани на систему розпізнавання осіб Face ID. І саме Face ID, швидше за все, буде використовуватися в новому iPhone SE, хоча є версія, що Apple не стане відмовлятися від Touch ID, а встановить його в кнопку живлення збоку, точнісінько, як у iPad Air, iPad та iPad міні.

Процесор

iPhone SE третього покоління базується на тому ж чіпсеті Apple A15, що і минулорічна флагманська серія iPhone 13. А тому не виключено, що в основу наступного покоління ляже процесор A16 від Pro-версій iPhone 14.

5G

Подібно до флагманських моделей, iPhone SE четвертого покоління повинен отримати модернізований 5G-модем з підтримкою широкої кількості діапазонів стільникового зв’язку п’ятого покоління.

Дата виходу

За чутками, чекати на вихід iPhone SE 4 наступного року не варто. Нова модель побачить світ не раніше 2024 року і швидше за все дебютує навесні, як і її попередники.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024

    iPhone 16 став найбільш непопулярним смартфоном Apple за останні 5 років

    Фінансова компанія Morgan Stanley провела дослідження щодо термінів очікування нових iPhone і дійшла висновку, що…

    26.09.2024

    Xiaomi Band 9 та Buds 5 дебютували на глобальному ринку

    Xiaomi анонсувала свої нові гаджети, Band 9 та Buds 5, ще в липні в Китаї.…

    26.09.2024

    Угода про штучний інтелект в ЄС відхилена Apple, хоча OpenAI та Google висловили підтримку

    Користувачі з ЄС, які сподіваються на позитивні новини щодо Apple Intelligence, можуть засмутитися. Поточний конфлікт…

    26.09.2024