Все, що потрібно знати про новий iPhone SE 4

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо вірити інсайдерам, компанія Apple розпочала роботу над четвертим поколінням свого доступного iPhone SE. Новий смартфон чекають серйозних змін, які наблизять його до флагманських моделей iPhone. І незважаючи на те, що до анонсу так званого iPhone SE 4 ще багато часу, в Мережі регулярно з’являється інформація про нього. І сьогодні ми вирішили зібрати все, що відомо про четверте покоління iPhone SE на сьогоднішній день в одному матеріалі.

Реклама

Дизайн

Нинішня модель iPhone SE, випущена навесні 2022 року, є найменшим смартфоном Apple у асортименті. Вона створена за образом та подобою давно застарілого iPhone 8 і оснащується 4,7-дюймовим дисплеєм класичної прямокутної форми. У той же час, це єдиний актуальний iPhone з широкими рамками навколо дисплея і класичною кнопкою Home внизу.

Що ж до наступного покоління iPhone SE, то на нього, якщо вірити інсайдерам, чекає тотальний редизайн. Моделі приписують великий дисплей, який займе більшу частину передньої панелі, і виріз зверху під камери, як у флагманських iPhone. Від кнопки Home із вбудованим сканером відбитків пальців Touch ID компанія відмовиться на користь іншого способу автентифікації.

За однією з версій, iPhone SE четвертого покоління виявиться схожим на випущений у 2018 році iPhone Xr із закругленими гранями та скляною задньою кришкою. І враховуючи, що всі попередні моделі iPhone SE теж були спроектовані на зразок старіших моделей iPhone, це припущення звучить дуже правдоподібно.

Розмір дисплея

Вищезгаданий iPhone Xr оснащувався 6,1-дюймовим екраном і саме цей розмір, як стверджують інсайдери, Apple розглядає насамперед. Також є думка, що Apple вибере для наступного iPhone SE компактнішу 5,7-дюймову панель.

З якого матеріалу буде зроблений екран iPhone SE 4, поки можна лише здогадуватися. Одні джерела та аналітики схиляються до того, що це буде LCD-панель, як у «донора» iPhone Xr, тоді як інші говорять про сучасну OLED-панель, як у флагманів.

Touch ID чи Face ID?

iPhone SE 2022 модельного року – останній iPhone, що залишився у продажу, зі сканером відбитків Touch ID, оскільки з 2017 Apple перевела всі свої флагмани на систему розпізнавання осіб Face ID. І саме Face ID, швидше за все, буде використовуватися в новому iPhone SE, хоча є версія, що Apple не стане відмовлятися від Touch ID, а встановить його в кнопку живлення збоку, точнісінько, як у iPad Air, iPad та iPad міні.

Процесор

iPhone SE третього покоління базується на тому ж чіпсеті Apple A15, що і минулорічна флагманська серія iPhone 13. А тому не виключено, що в основу наступного покоління ляже процесор A16 від Pro-версій iPhone 14.

5G

Подібно до флагманських моделей, iPhone SE четвертого покоління повинен отримати модернізований 5G-модем з підтримкою широкої кількості діапазонів стільникового зв’язку п’ятого покоління.

Дата виходу

За чутками, чекати на вихід iPhone SE 4 наступного року не варто. Нова модель побачить світ не раніше 2024 року і швидше за все дебютує навесні, як і її попередники.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ