Смартфони

Смартфон Samsung швидко розряджається: чому так відбувається і що можна зробити

Share
Час читання: 2 хв.

Якщо « Samsung» швидко розряджається, потрібно шукати причину в налаштуваннях телефону. Іноді достатньо змінити режим роботи, щоб заряду його вистачило на цілий день. Але у більш занедбаних випадках телефон підлягає ремонту у сервісному центрі.

Встановлення економного режиму

Щоб Samsung працював довше, потрібно ставити телефон у економний режим. У ньому витрата акумулятора знижується до 30%, а батареї вистачає щонайменше на 6 годин активної роботи (перегляд відео, інтернет-хостинг).

Щоб виставити економний режим, потрібно:

  1. Використовуйте віджет на головному екрані. Достатньо пальнути знизу вгору, щоб відкрився список швидких команд. Серед них потрібно вибрати піктограму з батареєю. Він запускає економічну витрату акумулятора.
  2. Перейти до “Налаштування”. Далі – «Батарея», а потім потрібно зрушити бігунок навпроти рядка «Економний режим».

Також рекомендується виставляти відсотки заряду, щоб можна було контролювати, як швидко витрачається енергія. Функція доступна в тому ж меню, що й установка економ-режиму. Вона називається “Заряд у відсотках”.

Поліпшення роботи акумулятора

Заряд телефону залежить від того, як працює його батарея. Якщо Samsung швидко розряджається , ймовірно, ємність акумулятора знизилася. Перевірити залишок заряду та максимальну продуктивність можна в параметрах.

У рядку «Стан батареї» показано максимально доступну продуктивність. Вона в ідеалі складає 100%. Але якщо телефон регулярно користувався рік і більше, ємність акумулятора поступово знижується. При 75% і менше телефон буде розряджатися майже на 2 години раніше, ніж зазвичай.

Якщо причина швидкого розряджання – поганий акумулятор, його потрібно замінити. Для цього потрібно знайти аналогічну модель, яка підійде до цієї марки телефону. Найкраще купувати батареї у офіційних постачальників. Неліцензовані запчастини можуть призвести до пошкодження деталей, і вони навряд чи прослужать довше за офіційну батарею.

Заміну акумулятора можна зробити власноруч. Процес нескладний, але потребує досвіду. Якщо його немає, можна звернутися до спеціалістів нашого сервісного центру.

Проблеми із зарядним пристроєм

Іноді телефон швидко розряджається, якщо акумулятор не отримує достатнього заряду. Таке буває при виході зарядного пристрою з ладу або придбання «китайських» аксесуарів. В останньому випадку великий ризик, що батарея також скоро втратить свою ємність або навіть роздувається. Причина в тому, що неофіційні зарядки негативно впливають на роботу акумулятора.

Якщо Самсунг став погано заряджатися, краще купити оригінальний зарядний пристрій і замінити акумулятор. Якщо це не допомогло, звертайтесь до майстрів нашого сервісного центру.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Шахраї використовували TikTok для злому користувачів Microsoft

    Як повідомляє видання SiliconANGLE, посилаючись на звіт Cofense, зловмисники почали використовувати соціальну мережу TikTok для…

    27.09.2024

    Оновлений iPad 11: Чого очікувати від бюджетної моделі Apple

    Apple працює над оновленням бюджетного ‌iPad‌, який не отримував змін із 2022 року. Оскільки це…

    27.09.2024

    Apple відмовиться від впровадження функцій ШІ на території ЄС через нове законодавство

    Компанія Apple розглядає можливість не запускати свої нові функції на базі штучного інтелекту, відомі як…

    27.09.2024

    Названо 6 нових функцій у прошивках Xiaomi HyperOS 2.0

    Очікується, що 23 жовтня відбудеться офіційна презентація нових флагманських смартфонів серії Xiaomi 15, а також…

    26.09.2024

    Новий аксесуар для розумного дому від Apple може отримати «квадратний» дисплей

    З’явилися чутки, що Apple працює над новим розумним дисплеєм, який буде схожим на iPad і…

    26.09.2024

    ChatGPT тепер уміє спілкуватися з користувачами різними голосами в новому розширеному режимі

    Компанія OpenAI запровадила розширену версію голосового режиму в ChatGPT, яка наразі доступна лише користувачам платних…

    26.09.2024