Топ-5 налаштувань iOS 16, які зменшать витрату акумулятора iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нередко після апдейта операційної системи виникають проблеми з автономністю, і реліз iOS 16 не став результатом. Ми зібрали кілька дій, які допоможуть продлити час автономної роботи iPhone.

Відключення Live Activities

Ету функцію додали у версії 16.1. Вона в реальному часі дозволяє відображати дані програми з блокуванням екрану. Наприклад, відомості про спортивні події, час прибуття таксі, прогрес на тренуванні і так далі. Постійне оновлення інформації значно витрачає енергію АКБ, так що опцію варто відключити, якщо вам нецікаві Live Activities.

Для цього увійдіть в налаштування, відкрийте розділ «Face ID / Touch ID і код-пароль», авторизуйтеся в системі та деактивуйте чек-бокс Live Activities. Також їх можна відключити окремо, в параметрах кожної програми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Доступ до геоданих і Bluetooth

Не всім утилітам постійно потрібен доступ до місця розташування. Ім зручно керувати в опціях. Перейдіть у «Конфіденційність» і виберіть «Служби геолокації» — тут для будь-якого ПО в списку можна задати свої параметри доступу. Якщо йому не потрібна конкретна програма, краще натиснути на пункт «Никогда». Опція «Запросити в наступний раз» заставить програмне забезпечення повідомити вам про те, що GPS був доданий, — без підтвердження запиту геолокація буде відключена. Ще передбачений варіант «При використанні додатка».

Картографічним сервісам для коректної роботи краще не відключати параметр «Точная геопозиция». А ось банківським клієнтам і іграм він зачастую не потрібен. Аналогічним способом варто відрегулювати функцію Bluetooth, яка по-настоящему необхідна лише немногим додаткам. У відповідному розділі налаштувань можна відобразити дозвіл ПО на використання протоколу, при цьому не розривати з’єднання з бездротовими аксесуарами.

Запуск в фоновому режимі

Утиліти на смартфоні нередко зберігають активний статус у фоновому режимі, наприклад для виведення увідомлень. Але не виключені ситуації, коли софт залишається в оперативці без важливої ​​причини, саме розряджає батарею. Розслідувати, які утиліти цим займаються, дозволяє системна вкладка «Акумулятор».

За тим же принципом, що і з геолокацією, окремими додатками можна обмежити оновлення фону в одноіменному розділі «Основних» налаштувань. Є опція відключення назовні або тільки при підключенні до Wi-Fi, яка функціонує енергоефективніше, ніж мобільна мережа.

Режими Focus і енергозбереження

Інструмент «Фокусування» відфільтровує відомості та програми з урахуванням того, на чому користувач хоче сосредоточиться в актуальному моменті. Скажімо, в робоче час точно відключити повідомлення від ігор і соціальних сетей. Сценарій може бути будь-яким. В тому числі функція корисна для економії енергії АКБ. Все пропущені увідомлення легко переглянути пізніше.

На кінець, самий простий і ефективний варіант продовження автономності — режим енергозбереження. В iOS 16 він здатний обмежити фонову активність і частоту оновлення дисплея, знизити час підсвітки, зменшити лішні анімації та інше. Опція Shortcuts дозволяє автоматично включити пресет при розряді акумулятора до визначеної цифри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.