Смартфони

Samsung зробила камери деяких своїх телефонів кращими з оновленням

Share

Знову і знову ми бачимо, що мобільна фотографія є дуже важливим явищем у світі та пріоритетом для користувачів при виборі нового телефону. Щоб досягти успіху в цій галузі, виробники постійно намагаються вигадати щось нове і експериментують з новими можливостями. Адже самі собою фотографії, принаймні на флагмани, виходять досить хорошими, а значить, треба щось вигадувати, чим можна дійсно і здивувати, і зробити креативний знімок. Днями Samsung розповіла про те, що вона вигадала для своїх камер. І нехай це вже тією чи іншою мірою було, але тепер є всі шанси, що функції буде реалізовано ще краще.

Нові функції камери Samsung
Для всіх нас, професійних та початківців шанувальників фотографії, Samsung пропонує кілька нових іграшок. Expert RAW отримує оновлення , яке додасть додаток мультиекспозицію та режим астрофотографії.

Удосконалена програма камери Samsung для смартфонів Galaxy — Expert RAW — отримує те, що компанія називає «спеціальними методами зйомки». На жаль, поки що не всі зможуть скористатися новою функцією. Її можливості поки що будуть доступні у вигляді бета-версії тільки для власників Galaxy S22, що працюють на One UI 5, яка вже вийшла.

Що таке мультиекспозиція

Першим оновленням є режим мультиекспозиції . Щось подібне ми бачили у кількох китайських смартфонах. Наприклад, схожі функції було реалізовано у смартфонах ZTE. Але для пристроїв Galaxy це щось справді нове. Samsung стверджує, що в режимі мультиекспозиції користувачі отримають два способи зйомки та чотири способи створення зображення.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Способи зйомки включають: безперервний , коли знімки робляться без зупинки через рівні проміжки часу, а в ручному користувач сам може робити знімки один за одним. Якщо ви не хочете використовувати ці налаштування, програма дозволяє вам вимкнути їх, перейшовши до піктограми мультиекспозиції та натиснувши на відповідну кнопку.

Чотири методи зйомки включають об’єднаний , який дає можливість брати значення пікселів кожного виміру і об’єднувати їх для створення остаточного результату. Можна вибрати середній режим, у якому береться усереднене значення кожного пікселя та їхнє об’єднання. Яскравий метод видаляє темні значення та зберігає лише освітлені області під час компонування. І, нарешті, темний режим працює протилежно світлому, зберігаючи лише темні значення під час створення підсумкової композиції

Як робиться астрофотографія

Друга функція, яку Samsung згадує на сайті свого співтовариства , це астрофотографія. Компанія стверджує, що астрофотографія у звичному розумінні складається з шести етапів: астрономічний пошук, налаштування композиції, налаштування камери, безперервна зйомка, компонування та постредагування.

Якісні зображення зазвичай вимагають об’єднання кількох десятків і більше знімків, а часу на ручну обробку кожного знімка потрібно щонайменше кілька годин . Зрештою, астрофотографи використовують спеціалізоване обладнання для автоматичного відстеження небесних тіл, а коштує воно дуже недешево.

Технологічний гігант стверджує, що режим астрофотографія зробить все це сам , а для отримання знімків не знадобиться нічого, крім смартфона. Крім цих інструментів компанія заявляє, що надасть керівництво для перевірки сузір’їв.

Але чудес чекати не варто. Телефон може зробити багато, але від вас потрібно поставити його на штатив. В іншому випадку різниця між проміжними кадрами буде дуже великою і знімок вийде неякісним. І так, це теж доступно тільки на Galaxy S22 з новою версією операційної системи .

Чи з’являться нові функції на інших телефонах

Хоча мультиекспозиція та астрофотографія є ексклюзивними для Galaxy S22, є шанс, що вони з’являться і на інших пристроях з One UI 5 після закінчення бета-тестування. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Samsung
  • Останні записи

    Xiaomi анонсувала USB4-кабель із підтримкою зарядки 240 Вт

    Xiaomi планує випустити новий кабель для заряджання та передачі даних. Він підтримує високу швидкість та…

    16.05.2024

    Huawei Pura70 Ultra порівняли за якістю камер із Samsung Galaxy S24 Ultra

    Насамперед експерт порівняв якість зйомки на фронтальну камеру 4К 60 к/с. На Huawei Pura70 Ultra…

    16.05.2024

    Представлені перші навушники з підтримкою ChatGPT

    Компанія Wooask Technology із Гонконгу випустила унікальні навушники TransBuds A8. Вони підтримують нейромережу ChatGPT, можуть…

    16.05.2024

    6 головних переваг Google Pixel 8a порівняно з Pixel 7a

    Google Pixel 8a щойно вийшов у продаж, і в ньому з'явилося багато оновлень, на які…

    16.05.2024

    Microsoft Edge перестане працювати на старих ПК та ноутбуках

    Компанія Microsoft незабаром випустить оновлену версію браузера Edge, і він виявиться несумісним із деякими моделями процесорів. Це…

    16.05.2024

    Наскільки потужний ПК потрібен для гри Stalker 2: попередній прогноз

    Українська студія GSC Game World нарешті оголосила точну дату виходу шутера з відкритим світом S.T.A.L.K.E.R.…

    16.05.2024