Смартфони

Google Pixel 7a: характеристики, ціна, дата виходу. Все, що відомо про новий недорогий смартфон Google

Share
Час читання: 3 хв.

Google тільки-но представила новий Pixel 7 і 7 Pro, а чутки вже говорять про те, що дуже скоро вийде бюджетний Pixel 7a! Кажуть, що бюджетний смартфон від Google оновиться сильніше за флагманські моделі: з моменту виходу Pixel 3a стало зрозуміло, що компанія не буде скупитися і дасть користувачам практично ті самі характеристики флагманських Гуглофонів. Недарма Google Pixel 6a прямо зараз – найсмачніший шматочок для тих,хто хоче купити недорогий смартфон , від якого за кілометр не віятиме дешевизною як від інших дешевих смартфонів. Давайте подивимося, яким буде Pixel 7a і коли він вийде.

Google Pixel 7a – порівняння з Pixel 7

Достовірних даних про зовнішній вигляд Pixel 7a поки немає: швидше за все, смартфон буде точною копією Pixel 7. Смартфон від Google отримає OLED-дисплей 6,1 дюйма та роздільну здатність 2400*1080, але до частоти оновлення екрана є питання: чи залишаться колишні 60 Гц або Google порадує фанатів 90 Гц – питання відкрите. Зате варто чекати яскравішого дисплея, ніж у попередника. Про кольори корпусу Pixel 7a даних немає, але не сумніваємося, що компанія знову потішить нас цікавими відтінками!

Крім того, є ймовірність того, що недорогий Pixel 7a отримає керамічний корпус. Це стане серйозною подією для лінійки смартфонів від Google, оскільки зазвичай компанія використовувала для своїх смартфонів пластик, скло та метал, а керамічний корпус притаманний винятково преміальним моделям. Однак Google може і заощадити, замінивши алюмінієві вставки полікарбонатом, а задню панель – пластиком, але це все одно виглядатиме солідно, як і у випадку з Pixel 6a.

Характеристики Pixel 7a

Коли з’явився перший недорогий Pixel 3a вже стало зрозуміло, що Google хоче випускати недорогі смартфони, але не як у інших виробників, які жертвують якістю. Спочатку відмінності недорогих гуглофонів від флагманів були помітними, але в Pixel 6a вона майже зникла, незважаючи на те, що розробники заощадили на основному модулі камер.

Згідно Pixel 7a отримає той же процесор, що і основні моделі 2022 року – Google Tensor G2, продуктивність якого буде злегка урізана. Як ми вже знаємо, новий чіп Google не отримав серйозного приросту продуктивності, але дістався новий графічний прискорювач Mali-G710, а також нейронний співпроцесор.

Частоти ядер також трохи підтягнули, але на швидкості роботи це ніяк не вплинуло: новий Pixel 7 працює без лагів як і його попередник, але, як і раніше, не призначений для ігор. Так що, немає сумнівів, що Pixel 7a буде швидким , але залишиться серед iPhone SE 2022, що наздоганяють.

Оперативна пам’ять Pixel 7a складе 6 Гб, що на 2 Гб менше, ніж у Pixel 7 – це буде для повсякденного використання смартфона. А ось обсяг сховища Гуглофона , можливо, збільшать, додавши варіацію із 256 Гб. Даних про батарею Pixel 7a теж немає: показник автономності торішнього смартфона був відверто непоганий, тому навряд чи Google його змінюватиме.

Ще одне серйозне нововведення – бездротова зарядка в Pixel 7a . Багато хто оцінив те, що в Pixel 6a її немає, проте через рік Google вирішила це виправити . Чудес чекати не варто: потужність бездротової зарядки Pixel 7a складе всього 5 Вт та і чи знадобиться вона взагалі залежить від кожного окремого користувача.

Камера Google Pixel 7a

Набагато цікавіше те, як зміниться камера Pixel 7a: згідно, бюджетник отримає основний 50-мегапіксельний модуль від Samsung, який дебютував у Pixel 6, а також два додаткові датчики від Sony: телеоб’єктив на 64 Мп і надширококутний – на 13 Мп.

Нагадаю, що вперше надширик з’явився в Pixel 4a 5G, а от телеоб’єктив досі є відмінною рисою флагманських Pixel: в останні два роки він взагалі був доступний лише в Pixel 6 Pro і Pixel 7 Pro. Цікаво, що бюджетнику приписують модуль, який на папері кращий за камеру Pixel 7 Pro! Чи справді так буде, чи це залишиться на рівні чуток — покаже час.

Коли вийде Pixel 7a

Pixel 6a дебютував у липні, тому недорогий Pixel не вийде цього року: швидше за все, його варто чекати на початку 2023 року. Про те, що він може вийти раніше, як натякає сайт Amazon: вже зараз можна підписатися на розсилку, пов’язану з анонсом Pixel 7a.

Так що якщо це не помилка сайту, то це дійсно вказує на те, що недорогий Pixel 7a вийде раніше липня 2023 року . Крім цього, сайт згадує “Pixel 7a Family”, що говорить про можливість виходу відразу кількох моделей. Раніше Google так робила, коли випускала смартфони з 5G та без, але зараз новий стандарт зв’язку підтримують усі моделі.

Ціна Pixel 7a навряд чи знизиться : у кращому випадку смартфон коштуватиме 449 доларів як Pixel 6a, в гіршому — підніметься до 500 доларів за базову модель, якщо їх буде кілька. З одного боку, не дуже приємно, що бюджетний Pixel подорожчає, з іншого — покращення справді будуть, тож смартфон своїх грошей коштує. Важливо пам’ятати ще й про те, що смартфони Google швидко дешевшають, тому через місяць-два після старту продажів його вже можна буде знайти зі значною знижкою.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: Google Pixel
  • Останні записи

    vivo X200 Pro отримує міні-версію з новою камерою на 50 МП

    Серія vivo X200 буде офіційно представлена 14 жовтня на заході в Пекіні, Китай. Очікується випуск…

    25.09.2024

    iPhone 16 Pro Max програв Huawei Pura 70 Ultra в тесті камер DxOMark

    Apple представила смартфони iPhone 16 та iPhone 16 Pro на початку цього місяця, і хоча…

    25.09.2024

    Директор Apple Тім Кук зробив зізнання в Нью-Йорку

    Під час неквапливої прогулянки по Нью-Йорку ведучий шоу The Tonight Show Джиммі Феллон зустрівся з…

    25.09.2024

    У ChatGPT з’явився новий голосовий помічник

    Американська компанія OpenAI офіційно оголосила про запуск функції голосового помічника у своєму чат-боті ChatGPT. Це…

    25.09.2024

    Apple суттєво обмежила функціонал нових Watch Series 10

    Компанія Apple вирішила не включати два ексклюзивні циферблати, які були доступні на моделях Ultra, для…

    25.09.2024

    Заміну акумулятора в iPhone 16 можна здійснити всього за 90 секунд

    Відносна простота заміни батареї iPhone 16 принесла Apple високу оцінку за ремонтопридатність. Новий клей, що…

    25.09.2024