Смартфони

Як на смартфонах Xiaomi видалити непотрібні програми: робочі способи

Share
Час читання: < 1 хв.

Проблема нестачі пам’яті на сучасних смартфонах стоїть особливо гостро. Коли в телефоні закінчиться вільний простір, він перестане нормально працювати і почне гальмувати. Що робити і як видалити непотрібні програми, щоб звільнити місце? Розбираємо на прикладі пристроїв Xiaomi. 

Через налаштування 

Перший спосіб – найочевидніший і про нього знають усі. Потрібно зайти в “Параметри” і знайти там пункт “Програми”. Тут ви знайдете всі встановлені на пристрої програми. Щоб видалити одну з них, натисніть на неї і у вікні виберіть відповідну опцію “Видалити”. Всі. Чекаємо кілька секунд, після чого вибрану вами програму буде видалено з телефону. 

За допомогою сторонніх додатків 

Якщо з якоїсь причини вам не подобається перший спосіб, можна скористатися іншим. Він має на увазі видалення через комп’ютер. Для цього потрібно встановити спеціальний додаток. Варіантів багато, але ми радимо ADB Fastboot Tools, який давно на слуху і добре зарекомендував себе. 

  1. Завантажуємо софт на ПК, підключаємо телефон до комп’ютера. Не забуваймо включити на смартфоні режим налагодження. Для цього потрібно активувати режим розробника. 
  2. Відкриваємо ADB Fastboot Tools та шукаємо “Передача файлів”. Тут нам знадобиться вкладка Uninstaller. Відзначаємо утиліти, які необхідно видалити з телефону та підтверджуємо дії. 

Перевага такого способу в тому, що за його допомогою видаляються залишкові файли додатків, що дозволяє звільнити більше місця в пам’яті телефону. До того ж, за його допомогою можна видалити програми, які не можна видалити через “Налаштування”. Наприклад, встановлені. Правда, вони можуть повернутись, якщо ви встановите якесь оновлення MIUI. 

Майте на увазі, що видаляти системні програми, не знаючи, за що вони відповідають, не потрібно. Таким чином, ви можете завдати своєму смартфону більше шкоди, ніж користі. Отже, краще видаляти ті програми, які ви встановлювали самостійно. 

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: RedmiXiaomi
  • Останні записи

    Перед офіційною презентацією смартфона Samsung розпочала приймати попередні замовлення на Galaxy S24 FE

    Офіційна прем'єра нового флагмана Samsung Galaxy S24 FE очікується 26 жовтня, але кілька годин тому…

    25.09.2024

    У Німеччині ведеться розробка першого портативного квантового комп’ютера

    Кожна компанія, залучена в проєкт, пропонує унікальні переваги завдяки досвіду, який охоплює від мініатюрних квантових…

    25.09.2024

    Чи відновить Apple випуск великого iMac: Останні чутки про 32-дюймовий моноблок

    Вже минуло більше двох з половиною років, відколи Apple зупинила випуск 27-дюймового iMac, перейшовши на…

    25.09.2024

    Samsung Galaxy A56 має всі шанси стати бюджетним хітом

    Процесор Exynos 1580 за своїми показниками продуктивності може змагатися з Exynos 2100, який використовувався у…

    25.09.2024

    Після арешту Павло Дуров оголосив про нові кроки щодо боротьби з нелегальним контентом

    Засновник і генеральний директор Telegram Павло Дуров повідомив, що платформа видалила більше «проблемного контенту» і…

    25.09.2024

    Вартість мобільного зв’язку в Україні може суттєво підвищитися

    Тарифи на мобільний зв'язок в Україні можуть зрости до 50% у наступному році. Причинами цього…

    25.09.2024