Як на смартфонах Xiaomi видалити непотрібні програми: робочі способи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Проблема нестачі пам’яті на сучасних смартфонах стоїть особливо гостро. Коли в телефоні закінчиться вільний простір, він перестане нормально працювати і почне гальмувати. Що робити і як видалити непотрібні програми, щоб звільнити місце? Розбираємо на прикладі пристроїв Xiaomi. 

Реклама

Через налаштування 

Перший спосіб – найочевидніший і про нього знають усі. Потрібно зайти в “Параметри” і знайти там пункт “Програми”. Тут ви знайдете всі встановлені на пристрої програми. Щоб видалити одну з них, натисніть на неї і у вікні виберіть відповідну опцію “Видалити”. Всі. Чекаємо кілька секунд, після чого вибрану вами програму буде видалено з телефону. 

За допомогою сторонніх додатків 

Якщо з якоїсь причини вам не подобається перший спосіб, можна скористатися іншим. Він має на увазі видалення через комп’ютер. Для цього потрібно встановити спеціальний додаток. Варіантів багато, але ми радимо ADB Fastboot Tools, який давно на слуху і добре зарекомендував себе. 

  1. Завантажуємо софт на ПК, підключаємо телефон до комп’ютера. Не забуваймо включити на смартфоні режим налагодження. Для цього потрібно активувати режим розробника. 
  2. Відкриваємо ADB Fastboot Tools та шукаємо “Передача файлів”. Тут нам знадобиться вкладка Uninstaller. Відзначаємо утиліти, які необхідно видалити з телефону та підтверджуємо дії. 

Перевага такого способу в тому, що за його допомогою видаляються залишкові файли додатків, що дозволяє звільнити більше місця в пам’яті телефону. До того ж, за його допомогою можна видалити програми, які не можна видалити через “Налаштування”. Наприклад, встановлені. Правда, вони можуть повернутись, якщо ви встановите якесь оновлення MIUI. 

Майте на увазі, що видаляти системні програми, не знаючи, за що вони відповідають, не потрібно. Таким чином, ви можете завдати своєму смартфону більше шкоди, ніж користі. Отже, краще видаляти ті програми, які ви встановлювали самостійно. 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ