Смартфони

Названо універсальні смартфони, які актуальні в 2022 році

Share

1. Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite – найкращий вибір для універсального смартфона цієї категорії. Це легкий пристрій із неймовірною OLED-панеллю з 12-бітною глибиною кольору, частотою оновлення 120 Гц та підтримкою Dolby Vision. Процесор Snapdragon 778G 5G більш ніж здатний подолати навіть ігри з високою частотою кадрів.

Xiaomi 12 Lite також вражає своїми чудовими фотознімками, включаючи зроблені на селфі-камеру. Динаміки відмінні, а бездротова зарядка справді може скласти конкуренцію на ринку.

Ця модель Lite розділяє флагманський дисплей зі стандартним Xiaomi 12, що приємно з огляду на її ціну. Але вона також досягла успіху у всьому іншому, і тому ми рекомендуємо її, якщо ви шукаєте смартфон за ціною до 20 000 грн.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Найбільшим недоліком Xiaomi 12 Lite є відсутність захисту від води, хоча телефон, ймовірно, має стандарт IP53, як і решта телефонів Xiaomi, просто про це не заявлялося офіційно.

2. Nothing Phone 1

Nothing Phone (1) вражає своїм дизайном і прозорою задньою панеллю, а інтерфейс Glyph – це не просто красива фішка, якщо вивчити його функції. OLED-дисплей відмінної якості, та й загалом смартфон чіпляє з перших секунд.

Nothing Phone (1) також пропонує відповідну для ігор продуктивність та відмінну стабільність. Камера також на висоті.

Хотілося б отримати повний захист від вологи замість базової стійкості до бризок. У коробці немає зарядного пристрою, а верхній динамік потребує доробок.

Тим не менш, Nothing Phone (1) рекомендується до покупки за його унікальність, швидкість та камеру, а також за конкурентоспроможну ціну.

3. Xiaomi Poco X4 GT

Ціна Poco X4 GT робить його особливо привабливим. Poco X4 GT оснащений чудовим LCD-дисплеєм із частотою оновлення 144 Гц та підтримкою Dolby Vision і пропонує відмінну продуктивність та стабільність. Пристрій також вражає чудовою якістю камери, хорошими динаміками та чудовим часом автономної роботи.

Однак, варто врахувати, що Poco X4 GT Pro втратив деякі характеристики, якщо порівняти його з попередником – захист від бризок за стандартом IP53 та скло GG Victus. Тим не менш, він пропонує більш ніж достатньо, щоб бути відмінним вибором, і рекомендується до покупки за відмінне співвідношення ціни та якості.

4. Xiaomi 12T Pro

Xiaomi 12T Pro – це неймовірно добре обладнаний пристрій. У ньому є багато фішок, щоб залучити потенційних покупців, і він особливо добрий у кількох ключових областях. 6,67-дюймовий AMOLED-дисплей CrystalRes з частотою оновлення 120 Гц і 12-бітною глибиною кольору просто чудовий. Він забезпечує відмінну яскравість та контрастність, ідеальні кольори з широкими можливостями налаштування та навіть має сертифікацію HD10+ та Dolby Vision, щоб повною мірою використати переваги 12-бітної глибини кольору.

Чудове налаштування звуку за допомогою технології Harman Kardon та Dolby Atmos, а також еквалайзерів робить Xiaomi 12T Pro ще більш привабливим.

Xiaomi також не залишила місця для компромісів у продуктивності за рахунок встановленого процесора Snapdragon 8+ Gen 1 – найновішого та найкращого процесора від Qualcomm. Завдяки йому Xiaomi 12T Pro подолає всі завдання, включаючи AAA-ігри, де частота перевищувала 60 кадрів в секунду.

Акумулятор ємністю 5 000 мАг забезпечує солідний час автономної роботи, а також дуже швидко заряджається завдяки фірмовій, але, безумовно, чудовій технології HyperCharge потужністю 120 Вт. Не можна не згадати і про чудову камеру 12T Pro, яка чудово працює як в умовах хорошого, так і поганого освітлення.

Важко знайти будь-які серйозні недогляди або недоліки в Xiaomi 12T Pro. Не завадила б відповідний рівень захисту від води та пилу, а також бездротова зарядка. Те саме стосується телеоб’єктиву і, мабуть, більшої постійної пам’яті. Однак, якщо це буде представлено в наступній моделі, ціна зросте відповідно до доданих параметрів.

5. Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G

Redmi Note 11 Pro+ 5G — найцікавіший Redmi Note цього року, оскільки він має найкращі технічні характеристики на сьогоднішній день. Він також виявився гідним оновленням найпопулярнішого Redmi Note 10 Pro.

Redmi Note 11 Pro+ 5G вражає AMOLED-дисплеєм із частотою оновлення 120 Гц та підтримкою HDR10+. Його чіп Dimensity 920 5G має відмінну стабільність. А приголомшлива зарядка потужністю 120 Вт неймовірно швидка!

Гідна камера та динаміки Redmi Note 11 Pro+ 5G, а також широкий набір можливостей підключення: аудіороз’єм, NFC, ІЧ-порт, FM-радіо, дві SIM-карти та 5G. Також є слот для MicroSD.

Redmi Note 11 Pro+ 5G – не найшвидший телефон серед усіх, і тільки тому він не займає перше місце в цьому огляді. Але цей Note рекомендується розглядати.

6. Realme GT Neo 3 150W

Realme GT Neo 3 150W – відмінна пропозиція, яка варта вашої уваги. Телефон пропонує чудовий OLED-дисплей з 10-бітним кольором, частотою оновлення 120 Гц та підтримкою HDR10+, а процесор Dimensity 8100 5G забезпечує чудову продуктивність. Основна камера Neo 3 оснащена OIS та демонструє хороші показники зйомки.

Realme GT Neo 3 150W – це, ймовірно, смартфон, що швидко заряджається в світі на даний момент. Це, а також всебічні характеристики та навички роблять його чудовим вибором, якщо вам дозволяє бюджет. Єдиними мінусами є відсутність захисту від води та пилу, а також ігрові можливості з високою частотою кадрів.

На ринку також є стандартний Neo 3 із зарядкою 80 Вт, якщо ви не хочете довго чекати та отримати смартфон прямо зараз.

7. OnePlus Nord 2T

OnePlus Nord 2T оснащений AMOLED-дисплеєм із частотою оновлення 90 Гц, потужним чіпом Dimensity 1300 5G, стереодинаміками та багатообіцяючими камерами. Він також має блискавичну зарядку та оболонку Oxygen поверх Android 12.

OnePlus Nord 2T є незначним оновленням у порівнянні з Nord 2 — тут є швидка зарядка на 80 Вт, порівняно з 65 Вт, і новий процесор Dimensity 1300. Модель Dimensity 1300 така ж, як і 1200 в Nord 2, єдиним нововведенням є підтримка MediaTek HyperEngine 5.0, що має покращити продуктивність в іграх.

Nord 2T – це потужний смартфон з безліччю функцій преміум-класу. А завдяки своїй більш ніж розумній ціні він заслуговує на місця в цьому огляді.

8. Sony Xperia 10 IV

Xperia 10 IV спочатку може здатися не заслуговує на увагу, проте, ознайомтеся з характеристиками перш ніж винести вердикт. Цей Sony оснащений середнім OLED-дисплеєм із частотою 60 Гц та процесором Snapdragon 695 5G. Але це один з небагатьох телефонів, що пропонують захист від води та пилу за стандартом IP68 і потрійну камеру, яка включає 2x телеоб’єктив поверх основної 12 Мп камери з OIS (оптичною стабілізацією). Xperia 10 IV також вражає часом автономної роботи – акумулятор ємністю 5000 мАг здатний витримати до двох днів без підзарядки при помірному використанні.

Отже, можна побачити, що в цьому смартфоні Sony є багато сюрпризів, навіть якщо його процесор не з найкращих. Тому Xperia 10 IV і потрапив у цей посібник покупця.

9. Samsung Galaxy A53 5G

Galaxy A53 – дуже хороша пропозиція, навіть за наявності погіршень порівняно з Galaxy A52s. A53 пропонується за конкурентоспроможною ціною та має захист від вологи за стандартом IP67, відмінний Super AMOLED-дисплей із частотою оновлення 120 Гц, 5G, потужну універсальну камеру з OIS.

Galaxy A53 підтримує 25 Вт заряджання до, але зарядний пристрій продається окремо. Відсутність Wi-Fi 6 і аудіороз’єм у A53 викликає подив. Але в іншому це універсальний смартфон, який заслуговує на місця в цьому списку.

10. realme GT Neo2

GT Neo2 оснащений флагманським OLED-дисплеєм з частотою оновлення 120 Гц, одним з найшвидших чіпів – Snapdragon 870 5G, відмінною потрійною камерою на задній панелі, стереодинаміками і надшвидкою зарядкою акумулятора ємністю 5000 мАг!

Realme GT Neo2 перевершує у всьому – в іграх, мультимедіа, роботі камери, часу автономної роботи і плавній роботі Android з інтерфейсом користувача Realme UI. Якщо ви не заперечуєте проти відсутності захисту від води та пилу та обмеження 60 кадрів на секунду в іграх, цей Realme GT Neo2 — відмінна пропозиція, навіть якщо є новіший Realme GT Neo 3T, який має практично ті ж характеристики, але дорожче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024