Доля всіх найкращих Android-смартфонів незабаром буде залежати від Intel

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька років тому компанія Intel зробила спробу почати випуск процесорів для смартфонів, однак вона зазнала невдачі, тому як її продукція виявилася недостатньо конкурентоспроможною з рішеннями від Qualcomm, MediaTek, Samsung та інших брендів. Керівництво американської корпорації не збирається миритися з невдачею, тому прямо зараз цей чіпмейкер розглядає варіанти покупки великої компанії.

Зараз, в 2018 році, найкращі процесори для смартфонів і планшетів, що працюють на Android, робить американська компанія Qualcomm. Проте, вже зовсім скоро все може змінитися, тому як корпорація Intel сподівається купити Broadcom, якщо та зможе приєднати до себе компанію Qualcomm. Все це може статися вже в 2018 році, і якщо це станеться, то доля всіх найкращих Android-смартфонів незабаром буде залежати від Intel.

За інформацією The Wall Street Journal, керівництво Intel готове віддати дуже велику суму грошей за покупку компанії Broadcom, але тільки якщо вона зможе стати власником Qualcomm. Таким чином відбудеться поглинання відразу двох великих виробників різного роду комплектуючих, в результаті якого, через якийсь час, продукція двох цих брендів почне випускатися під брендом Intel.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В кінці 2017 року керівництво Broadcom запропонувало Qualcomm солідну суму грошей за покупку, проте керівництво останньої відмовилося. Тоді ж вдалося з’ясувати, що якби запропонована грошова компенсація була більшою, то рішення могло б виявитися зовсім іншим. Це говорить про те, що питання про угоду між двома цими компаніями досі залишається відкритим.

Компанія Intel, якщо їй вдасться поглинути відразу двох цих виробників, автоматично стане найбільшим в світі виробником процесорів для мобільних пристроїв на базі Android, а значить саме від її подальших дій буде залежати те, якими буде більшість кращих смартфонів, що випускаються десятками компаній – LG, HTC , OnePlus, Xioami, Huawei, Oppo, Vivo, Samsung та іншими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОakket.com

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.