Смартфони

Ось для чого насправді потрібний складаний телефон

Share
Час читання: 4 хв.

Нині на ринку не так багато складних телефонів. Вони поступово з’являються, але поки що не стали мейнстримом. Якщо вибирати зараз, то однозначно варто в першу чергу розглянути Samsung, яка сама відкрила цей сегмент і сама змогла випустити вже чотири ревізії своїх розкладачок. Мова про лінійку Fold. ”Фліпів” було лише три, але є одна функція цього телефону, яку багато хто не розглядає всерйоз, але саме вона виробить його на тлі інших моделей, насправді виводячи мобільну фотографію на новий рівень. Це показували у рекламі, але багато хто це пропустили. Тепер поговоримо про те, чому так важливо.

Чи купувати складний телефон

Я не завжди шанобливо ставився до класу ”фліпів”, але після тестування Huawei P50 Pocket мою думку про них якось змінилося. Ось тільки він не міг залишатися у проміжному положенні. Він прагнув відкритися або закритися до кінця.

Для чого потрібний складаний смартфон

Тим не менш, дійсно видатною особливістю складних пристроїв Samsung є режим Flex, в якому ви частково відкриваєте пристрій як ноутбук. Це відкриває вам різні додаткові варіанти використання. Цей форм-фактор дозволяє використовувати телефон як імпровізований штатив для фотографій або відеодзвінків, а також уможливлює перегляд відео, нехай і в дуже маленькому віконці.

Мій досвід використання розкладачок досить великий, але з останнього можна згадати кілька місяців з Galaxy Z Fold 3 та Galaxy Z Flip 4. У міру роботи з ними я зрозумів, що Flex Mode ідеально підходить для власників домашніх тварин чи батьків з маленькими дітьми. Вам не потрібно тримати телефон у руці – ви можете покласти його на стіл, диван або на підлогу і зробити кілька відмінних фотографій та відео. Наприклад, як ви граєте з вашою кішкою або як повзає ваша дитина. Часто це складно швидко зняти з боку, а шукати та встановлювати штатив надто довго, якщо ви хочете отримати добрий результат.

Режим Flex Mode в Samsung

Найкраще працює комбінація режиму Flex Mode Galaxy Z Flip 4 та опції Single Take. Це режим камери на телефонах Samsung, який записує короткий 15-секундний ролик. Простіше кажучи, так можна записувати готові сторіс.

Справжня сила опції Single Take полягає в тому, що вона також захоплює колекцію фотографій та відео на додаток до основного ролика. До них відносяться кліпи-бумеранги, прискорені відео, відфільтровані фотографії, уповільнені кліпи та колажі.

Ця функція усуває необхідність кадрування та редагування знімків. Додаткові фотографії та відеокліпи створюються за допомогою аналізу сцени з урахуванням ракурсів, виразів обличчя та якості зображення. При цьому, ви отримаєте фотографії в повній роздільній здатності, а не скріншоти основного відео.

Звичайно, режим Single Take може бути корисним і на інших телефонах, але саме у зв’язці з Flex Mode, коли вам не треба тримати телефон у руках, він стає ще цікавішим. А ще, оскільки телефон стоятиме на одному місці, можна буде забути про те, що таке трясіння рук.

Все це нагадує камеру Google Clips, випущену кілька років тому. У неї була кнопка ручного спуску затвора , але вона також могла автоматично записувати відеокліпи (до семи секунд відзнятого матеріалу за раз). Продукт призначався для автоматичного запису моментів, коли вони відбувалися без необхідності дивитися видошукач і натискати кнопку спуску затвора. Більше того, видошукача у цьому гаджеті просто не було.

Як найкраще знімати сторис на телефон

Телефони Samsung пропонують щось близьке до цього, даючи 15-секундну тривалість захоплення (або 10 секунд на старих пристроях). Якщо чесно, то дивно, що Google не пропонує новішу версію концепції автоматичної зйомки кліпів на своїх телефонах Pixel. Звичайно, вони не можуть самі стояти на поверхні, але є штативи, якщо дуже захочеться. Втім, можливо, ми побачимо це у майбутніх складаних пікселях.

А тепер, щоб ви не подумали, що я просто рекламую цю функцію, поговоримо про мінуси цієї функції , з якими важко буде щось зробити. По-перше, цей режим не завжди вловлює те, що саме ви вважаєте найкращими моментами у кліпі. Це не велика проблема, але при використанні цього режиму ви зіткнетеся з цим.

Однак більше роздратування викликає те, що Flip не може легко знімати фотографії або відео в альбомній орієнтації. Ви можете перевернути телефон на бік, але це ускладнює встановлення камери на ідеальну висоту, адже вона стане набагато ближче до поверхні і її захоплюватиме.

При цьому користувачі Galaxy Z Fold, навпаки, за замовчуванням використовують режим Flex Mode та Single Take для зйомки пейзажних відео та фотографій. Єдина реальна проблема з використанням Fold полягає в тому, що він більш громіздкий, тому налаштування може бути трохи незручним. А ще камера теж виходить досить близько до поверхні, і це треба враховувати.

На Fold також можна знімати, але це трохи інше.

Недостатки Flex Mode на Samsung

Ще однією проблемою, яку треба вирішити, є те, що Single Take не робить фотографії з допоміжних об’єктивів, таких як надширококутні камери. Крім того, хоча ви можете вказати типи мультимедіа, які ви хочете захопити (наприклад, бумеранги, виділені відео, колажі), ви не можете налаштувати якість відео. Втім, у базовому варіанті вам запропонують роздільну здатність 1920 x 1440 при 30 кадрах за секунду, що зовсім непогано. Особливо з огляду на обсяг програмної обробки, який лягає на плечі телефону.

Також варто зазначити, що GIF-файли технічно не підтримуються через Single Take . Вам потрібно буде відкрити програму Samsung Gallery і вибрати варіант створення GIF, але якість буде досить погана. Гірше за нього тільки супроводжує стандартна музика для бумерангів та прискорених кліпів. Було б чудово, якби ви могли відключити це та додати музику пізніше, якщо вона дійсно потрібна.

Повертаючись до плюсів, можна сказати, що жест долонею Samsung є зручним способом активувати затвор у режимі Flex. Це далеко від того, що було раніше і тепер функція насправді працює.

Тим не менш, режим Single Take від Samsung довгий час був одним із найкумедніших і найкорисніших режимів камери на сучасних смартфонах. Але поєднання цієї функції і окремо стоїть напіввідкритого складаного смартфона безперечно стане чудовим поєднанням, якщо у вас є домашні тварини або діти.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Нова Siri з Apple Intelligence може бути представлена раніше запланованого

    Згідно з останнім випуском інформаційного бюлетеня Марка Гурмана Power On, оновлена версія Siri з використанням…

    22.09.2024

    Низький попит призведе до падіння цін на iPhone 16

    Попри високі очікування, початкові продажі iPhone 16 виявилися нижчими за прогнозовані. Аналітики вважають, що причиною…

    22.09.2024

    Джоні Айв у співпраці з OpenAI створюють смартфон, який переверне ринок

    Легендарний колишній дизайнер Apple Джоні Айв спільно з OpenAI, яка останнім часом привертає багато уваги…

    22.09.2024

    iPhone 16 Pro Max пройшов перевірку на міцність від JerryRigEverything

    Автор YouTube-каналу JerryRigEverything продовжує тестувати на міцність популярні смартфони, і його нове відео присвячене флагманському…

    22.09.2024

    Google Pixel 9 Pro Fold представив нову ексклюзивну можливість для відеодзвінків

    Google Pixel 9 Pro Fold отримав унікальну функцію для онлайн-відеодзвінків, яка тепер доступна в Google…

    22.09.2024

    Оновлення до Android 14 стало доступним для Nokia XR20

    Nokia, точніше HMD, відстає з оновленням своїх телефонів до Android 14 порівняно з іншими виробниками,…

    22.09.2024