Найдорожчі смартфони: топ-6 розкішних та технологічних моделей

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 6 хв.

Коли йдеться про найдорожчі смартфони, згадуються Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Z Fold 4, Apple iPhone 14 Pro Max. Ці потужні, неординарні, передові залізом та технологіями апарати займають перші місця в рейтингах. Але ціна не завжди визначається начинкою. В окремій підкатегорії преміальних девайсів — моделі ручного складання, з обробкою з дорогого каміння та шокуючою ціною. Вибрали шість найдорожчих смартфонів у світі та розповіли, чим вони примітні.

Реклама

Усі ціни актуальні на момент написання статті.

Samsung Galaxy S22 Ultra – дорогий, але доступний

Відкриває флагманський список Galaxy S22 Ultra за 50 000 грн. Апарат від Samsung із передовим, потужним процесором Exynos 2200, 12 Гб ОЗП та традиційно шикарним AMOLED-дисплеєм не має слабких місць, окрім часу автономної роботи (8–10 годин залежно від навантаження).

Стілус S Pen працює швидко, спрощує виконання операцій із дрібними об’єктами. Смартфон захищений за стандартом IP68: повністю пиленепроникний, здатний без наслідків занурюватися у воду на глибину більше одного метра і навіть працювати в таких умовах протягом 30 хвилин. Автономності апарату не вистачає (за барвистий дисплей 120 Гц доводиться платити), але швидка бездротова зарядка 45 Вт за 40 хвилин «підніме» акумулятор з 0 до 100%.

Завдяки пікової яскравості в 1750 ніт вміст дисплея виразно видно навіть днем ​​у Сахарі. Камери та технології зйомки на високому рівні:

  • основний 108 МП об’єктив робить кадри з динамічним флагманським діапазоном в денний час;
  • два 10 МП телеоб’єктива забезпечують десятикратний оптичний та стократний просторовий зум (Space Zoom);
  • технологія адаптивних пікселів покращує якість зйомки у темряві, система Super Clear Glass захищає нічне відео від відблисків;
  • максимальна роздільна здатність відео – 8K.

Запасу продуктивності Galaxy S22 Ultra з флагманським чіпсетом Exynos 2200 вистачить ще на 2-3 роки без обмежень у виборі ігор і додатків. У топі найдорожчих смартфонів апарат займає не перше місце, але відпрацьовує кожен вкладений карбованець на всі 100%.

Основні характеристики Samsung Galaxy S22 Ultra:

  • процесор: Exynos 2200;
  • дисплей: 6,8 дюйми, динамічний AMOLED (3088 x 1440);
  • оперативна пам’ять: 8/12 Гб;
  • акумулятор: 5000 мА · год;
  • ціна: більше 50000 грн.

Samsung Galaxy Z Fold 4 – смартфон-планшет з дисплеєм складаного типу

Samsung Galaxy Z Fold 4 при ціні в 80 000 грн. поєднує відразу два екрани – зовнішній (6,2 дюйма) і внутрішній (7,6 дюйма). Апарат відкривається на кшталт книги і пропонує користувачеві велике місце для приголомшливого занурення в кіно, зручної роботи в режимі багатозадачності, швидкого і реалістичного ігрового процесу.

На великому та яскравому OLED-дисплеї з частотою оновлення 120 Гц – плавні анімації та переходи. Легко створити кілька робочих зон, поєднати різнопланові завдання на двох половинах екрану. Для оперативного відстеження повідомлень, дзвінків та базових операцій достатньо зовнішнього AMOLED-дисплея 120 Гц. У похідному режимі Samsung Galaxy Z Fold 4 – смартфон, під час поглибленої роботи – напівпланшет, до якого можна докупити фірмовий стіл S Pen.

Апарат створений на базі продуктивного чіпа Snapdragon 8 Plus Gen 1. Будь-які важкі ігри та програми запускаються миттєво, працюють без підвисань і гальм. У популярних тайтлах типу Apex Legend, COD: Mobile FPS не опускається нижче 55-60 на високих налаштуваннях графіки. Це гарантує динамічний та стабільний ігровий процес.

Неповторний форм-фактор доповнюють камери флагманського рівня, які можна порівняти за якістю з об’єктивами. При денному світлі знімки виходять яскравими, із відмінним балансом білого, високою контрастністю. При зум-зйомці деталізація не знижується, шуми мінімальні. Нічний режим допомагає створювати хороші кадри у темряві, а режим Flex – знімати без рук за допомогою голосових команд або активації камери рухом долоні.

Samsung Galaxy Z Fold 4 – чудовий компроміс для любителів великих дисплеїв, потужного заліза та планшетного формату. З цінником 119 990 рублів апарат залишається одним з найдорожчих смартфонів у 2022 році.

Основні характеристики Samsung Galaxy Z Fold 4:

  • процесор: Snapdragon 8+ Gen 1;
  • дисплей (зовнішній): 6,2 дюйми Dynamic AMOLED 2x (2316 x 904; 120 Гц);
  • дисплей (внутрішній): 7,6 дюйми OLED (2176 x 1812; 120 Гц);
  • оперативна пам’ять: 12 Гб;
  • акумулятор: 4400 мА · год;
  • ціна: біля 80 000 грн.

Apple iPhone 14 Pro Max – все найкраще, що може запропонувати iPhone

iPhone 14 Pro Max – перший у списку найдорожчих смартфонів у світі для «простих смертних». Max-версія зі збільшеним до 6,7 дюймів дисплеєм, найпотужнішим процесором серед моделей бізнес-класу та покращеною автономністю отримала статус кращого iPhone усіх часів.

Фанати чекали від Pro Max абсолютного технічного максимуму і отримали його. Короткий список усіх переваг новинки:

  • Контрастний, сяючий дисплей Super Retina XDR з функцією AOD (оповіщень при вимкненому екрані), частотою оновлення 120 Гц і сліпучою яскравістю 2000 нит.
  • Dynamic Island – овальна чорна секція на дисплеї поряд з фронтальною камерою. «Острів» відтворює анімації та показує повідомлення, красиво трансформуючись у процесі роботи.
  • Зйомка в 48 МП режимі ProRAW – готовий базис для професійних фотографів.
  • 12 МП надширококутна камера з кутом огляду 120 градусів гарантує яскраві та контрастні знімки.
  • Новий процесор A16 Bionic з ефективним 4 нм техпроцесом для видатної швидкодії та стабільності. Чіпсет обходить у тестах навіть преміальний Snapdragon 8 Gen 1 від Qualcomm (встановлений на більшості Android-флагманів).
  • Понад 13 годин безперервної автономної роботи в режимі веб-серфінгу.
  • Стереодинаміки за допомогою Dolby Atmos (просторового, об’ємного звуку).

iPhone минулих версій лаяли через відсутність високої частоти оновлення екрану, застарілий дизайн і слабку автономність. Модель 14 Pro Max спромоглася реалізувати всі технологічні нововведення в корпусі з фірмовою якістю складання. За це Apple і просить майже 60 000 грн.

Основні характеристики iPhone 14 Pro Max:

  • процесор: A16 Bionic;
  • дисплей: 6,7 дюйми Super Retina XDR OLED (1290 x 2796), 120 Гц;
  • оперативна пам’ять: 6 Гб;
  • акумулятор: 4323 мА · год;
  • ціна: 60 000 грн.

Stuart Hughes iPhone 4s Elite Gold – смартфон з 500 діамантами та коробкою з кістками тиранозавра

Трійку чудово красивих і найдорожчих смартфонів у світі відкриває витвір відомого британського дизайнера Стюарта Хьюза. В основі – звичайний iPhone 4s на 64 Гб, який майстер перетворив на сяючу коштовність.

Для створення iPhone 4s Elite Gold Х’юз використав 500 діамантів загальною вартістю 6 млн. доларів США. Безель виготовлений вручну, прикрашений дорогоцінним камінням загальною вагою понад 100 карат. Кришка виконана з 24-каратного золота, логотип Apple отримав бонус у вигляді 53 діамантів. Кнопка – із золота з діамантом на 8,6 карата.

Стюарт підготував спеціальну упаковку для свого шедевра — коробку з платини з полірованими частинами кісток тиранозавра T-Rex, рідкісним дорогоцінним камінням типу кварцу та опала. Вартість дива дизайнерської думки – 7,8 млн. доларів США. Але навіть ці цифри далекі від ціни найдорожчого у світі смартфона.

iPhone 5 Black Diamond – раритет на замовлення вартістю 15 млн. гривень.

Друге місце списку закріплено за iPhone 5 Black Diamond – авторською роботою Стюарта Хьюза. Бізнесмен із КНР замовив унікальний апарат із чорним діамантом, а дизайнер зробив дві версії — для замовника та «простого люду».

Майстер витратив дев’ять тижнів, щоб прикрасити iPhone 5 за завданням бізнесмена. Корпус – з чистого золота, основний діамант – вагою 26 карат. У Х’юза пішло 600 білих діамантів на окрасу корпусу по периметру. Екран дизайнер зробив із сапфірового скла.

Точна вартість роботи та вироби не називалися, але за оцінками CNN один чорний діамант коштував 14,5 млн. доларів США. Загалом замовник імовірно заплатив 15 млн. доларів США.

Коли знімки розійшлися по мережі, смартфон викликав неабиякий інтерес у публіки. Щоб догодити охочим отримати гарний iPhone не за 15 млн, Х’юз зробив копію – без чорного діаманта і дорогоцінного каміння. Модель-копія із золота розійшлася лише по 4 тис. доларів США.

Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

Формат прикраси iPhone сподобався багатіям, але велика кількість діамантів та іншого каміння перестала бути в тренді. У цей час і з’явився Falcon Supernova iPhone 6 – найдорожчий у світі смартфон.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ