Смартфони

Названо 4 причини чому iPhone 14 Plus провалився

Share

iPhone 14 Plus надійшов у продаж пізніше за решту моделей, але так вже вийшло, що буквально в перший же день, коли він з’явився на полицях магазинів, стали відомі багато недоліків цього смартфона. Цікавий збіг: усі ці дні з моменту презентації великого Айфона думки аналітиків з приводу успішних продажів також різнилися, хоча багато хто з них стверджував, що новинка стане хітом. Однак на даний момент складається відчуття, що iPhone 13 mini був не такий поганий — принаймні стільки недоліків у перші дні продажів у нього не знаходили. Давайте розберемося, які проблеми iPhone 14 Plus відомі зараз.

Продуктивність iPhone 14 Plus

Першим і найсерйознішим недоліком став перегрів iPhone 14 Plus в іграх. І якщо прояв тротлінгу при використанні енергоємних додатків цілком нормальне явище для смартфонів, то з новинкою відбувається щось недобре. За повідомленнями блогерів, iPhone 14 Plus починає зависати в Genshin Impact непристойно швидко: спочатку здається, що жодних проблем при грі на максимальних налаштуваннях немає – iPhone 14 Plus без проблем видає 60 кадрів на секунду.

Щоправда, вже за п’ять хвилин починає підвисати, а далі частота кадрів падає до 30 fps. Навіть незважаючи на те, що за результатами 10 хвилин гри середній показник становив 56,7 кадрів за секунду, це все одно дуже погано, оскільки за цей час смартфон нагрівся з 30 до 45,4 градусів. Може здатися, що проблема несподівана, але ні: на цю «хворобу» страждає А15 Bionic навіть в iPhone 13, а це означає, що система охолодження в iPhone 14 Plus залишає бажати кращого і для ігор він не годиться.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера iPhone 14 Plus

Apple відзначила, що новий iPhone 14 Plus (як і iPhone 14) має покращену камеру, яку прокачали за рахунок нових лінз, стабілізації Action Mode, а також нового движка Photonic Engine: ми розповідали, що відмінностей знімків iPhone 13 від iPhone 14 не так багато, а в деяких випадках новий смартфон взагалі псував картинку.

Схоже, нам не здалося: користувачі повідомляють про те, що розчарувалися як фотографії з нового iPhone 14 Plus. Вони настільки погані, що навіть середньобюджетний Android-смартфон фотографує краще. Користувачі відзначають, що розчарувалися у новинці навіть незважаючи на збільшену батарею та розмір дисплея.

Продаж iPhone 14 Plus

Незважаючи на те, що багато хто вважає iPhone 14 Plus мало не найвидатнішим смартфоном від Apple останнім часом, із цим згодні далеко не всі. Наприклад, інсайдер Мінґ-Чі Куо відзначив , що судячи з попередніх замовлень навіть iPhone 13 mini був популярнішим за iPhone 14 Plus. Навіть iPhone SE 2022, про який останнім часом забули, за попередніми замовленнями випередив новий «плюс»!

Якщо вам досі здається, що це просто домисли, то вам ще цікавий факт. Виявляється, смартфон уже продається із значною знижкою. Повідомляється , що сторонні продавці, які сподівалися на успішну заміну iPhone 13 mini, тепер розпродують запаси зі складів зі значною знижкою. І це у перші дні продажів!

Виявилося, продавці очікували високого попиту на розпіарену модель, але щось пішло не так, тому зараз iPhone 14 Plus на 512 Гб продається за 1220 доларів замість 1365, а базова модель зі 128 Гб за 915 доларів замість 985. 

Чи варто купувати iPhone 14 Plus

Схоже, місце iPhone 13 mini виявилося прокляте, не інакше. iPhone 14 Plus ризикує стати ще одним провальним смартфоном від Apple, але якщо на той же iPhone SE 2022 компанія не покладала великих надій, то нова лінійка мала продаватися явно краще. Але купувати iPhone 14 за такою високою ціною , як зараз, звичайно ж, не варто.

  • Нові фішки iPhone 14 не працюють у Росії : це стосується попередження про аварію та супутникового зв’язку. Чи працюватимуть вони — ніхто не знає. Хоча обидві функції є основною відмінністю від iPhone 13.
  • Висока ціна iPhone 14 Plus : смартфон являє собою урізану версію зі старим залізом торішнього iPhone 13 Pro Max. Ми вже говорили про те, що зараз і справді вигідніше купити торішній смартфон.
  • iPhone 14 Plus – просто збільшена версія iPhone 14. Якщо раніше Айфон з великою діагоналлю екрана володів великим обсягом оперативної пам’яті та покращеними камерами, то тепер функціональних відмінностей немає.

Як бачите, в 2022 році гнатися за новим Айфоном виявилося марно: адже це всього лише збільшена версія торішнього, але за вищою ціною! Більше схоже на справжній знущання з покупців, які бажають якнайшвидше оновити смартфон! Так що, якщо є можливість, то вибирайте торішні моделі замість нових базових Айфонів або зачекайте кілька тижнів, поки ціни на них не опустяться до рівня торішніх смартфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024