Смартфони

iPhone 15 та 16 будуть використовувати Snapdragon замість власного чіпа Apple

Share

З першого дня свого існування Apple була тією технологічною компанією, яка завжди намагається робити все по-своєму. У світі, де домінує Microsoft, вони ризикнули піти іншим шляхом. Як у програмному, так і в апаратному забезпеченні.

Коли Microsoft Windows була єдиним доступним вибором, Apple представила Macintosh. Комп’ютер із зовсім іншою операційною системою, яку ніхто не знав, як до ладу використовувати. Але компанія була сповнена рішучості отримати свою частку на ринку операційних систем. Незважаючи на те, що Microsoft, як і раніше, домінує на ньому, Mac OS від Apple зайняла значну частину ринку і продовжує утримувати позиції.

Від першого iPhone до iPhone 15

Також і з iPhone компанія Apple робить все можливе, щоб він якнайбільше відрізнявся від інших. Коли почалося домінування Andoid, існували інші відмінні ОС для мобільних телефонів, такі як Symbian і Blackberry OS. Їхнє домінування в індустрії мобільних телефонів було настільки величезним, що для будь-якого виробника було дуже ризиковано представляти щось нове.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли в гру вступив Android, все повністю швидко змінилося. Жоден виробник було контролювати темпи зростання цієї ОС. Ті, хто був досить розумним, швидко приєдналися до тенденції. Ті, хто намагався чинити опір, були повністю розгромлені. Раніше Nokia домінувала у світі з чималим відривом, але їй довелося продати свій бізнес компанії Microsoft. Це сталося, тому що вони боролися з Android.

Після придбання Nokia компанія Microsoft зі своєю Windows Mobile перепробувала все. Але зрештою теж здалася. Всемогутня Blackberry боролася з Android усіма силами, але ми всі знаємо, чим це закінчилося. Вони зазнали повного фіаско. Фактично зараз про компанію ніхто навіть не говорить.

Але була ще й Apple. З першого дня компанія дотримувалися своєї iOS. Поки інші залишали ринок, iOS продовжувала зміцнювати свої позиції. Сьогодні iOS є єдиною операційною системою для мобільних телефонів, що стоїть нарівні з Android. Насправді, iOS зараз є загрозою для Android.

IPhone 15 використовуватиме модем від Snapdragon

Apple – компанія, яка любить все робити сама. Вони використовують власну операційну систему, розробляють свої смартфони і навіть мають свій власний чіп. Але це зовсім так. Наприклад, екрани, які вони використовують у виробництві своїх смартфонів, зроблено не ними самими. Дисплеї їм постачають такі компанії, як китайський виробник BOE, LG Electronics, а найчастіше навіть Samsung.

Крім екранів, такі компоненти як 5G-чіпи, які вони використовують, також поставляються компанією Qualcomm. Остання лінійка iPhone від Apple, iPhone 14, використовує чіп Qualcomm для доступу до 5G-зв’язку. В даний час в iPhone 14-ої серії використовується модем Snapdragon X65.

Як компанія, яка любить все робити самостійно, ви повинні знати, що рано чи пізно вона відійде від модемів Qualcomm. Ходять чутки, що Apple вже розпочала роботу над власними чіпами з підтримкою 5G.

Apple очікувала, що їхній модем буде готовий вже цього року. Але схоже, що роботи доведеться більше, ніж компанія очікувала. Це означає, що Qualcomm, як і раніше, залишиться постачальником чіпів 5G для Apple. Як і зараз, компанія використовуватиме модеми Snapdragon ще як мінімум 2 роки.

Аналітик із міжнародної безпеки компанії Haitong Джефф Пу заявив, що Qualcomm вже працює над новим 5G-модемом. Ним стане Snapdragon X75. Оскільки купертинівцям не вдалося випустити власні чіпи, очікується, що в 2024 Apple стане частиною компаній, які будуть використовувати цей 4-нм енергоефективний 5G-модем.

Apple продовжує працювати над своїм 5G-чіпом

У середині 2022 року аналітик TF International Securities Мінґ-Чі Куо також заявив, що у всіх моделях iPhone 15-ї серії використовуватимуться чіпи від Qualcomm. Однак він наголосив, що, незважаючи на невдачу, Apple продовжить роботу над власними.

Виходячи з цих заяв, можна зробити висновок, що Apple продовжуватиме використовувати модеми Snapdragon ще як мінімум 2 роки. Це також пояснює, що в iPhone 15 та iPhone 16, як і раніше, буде використовуватися Snapdragon від Qualcomm.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: AppleiPhone
  • Останні записи

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024