Смартфони

Apple швидко відмовиться від iPhone з Type-C на користь смартфона без роз’ємів

Share

На вихідних від авторитетного інсайдера Марка Гурмана з Bloomberg стало відомо, що iPhone 15 нарешті втратить Lightning на користь Type-C. Ми припускаємо, що зміни торкнуться лише Pro-версій, а базові моделі отримають цей роз’єм лише у iPhone 16.

Однак, за інформацією того ж містера Гурмана, Apple перейде на Type-C не дуже довго. Тут згадується 30-піновий роз’єм, який з’явився в iPod і використовувався аж до iPhone 4S. Тобто його використовували близько 11 років. Реліз Lightning відбувся в iPhone 5, і він живий досі. Життєвий цикл Lightning, зважаючи на все, буде близьким до 30-пінового роз’єму.

Із Type-C айфони проживуть не так довго. Apple все ще прагне випустити смартфон повністю без роз’ємів. І презентація AirPower у 2017 році, і реліз MagSafe для айфонів у 2020 році , і відмова від фізичного слота для SIM-карти – кілька маленьких кроків у бік такого пристрою. Щоправда, AirPower скасували у 2019 році, хоча періодично і з’являються чутки, що компанія продовжує працювати над універсальним килимком для бездротової зарядки. Хоча містер Гурман не називає конкретних дат, коли саме Apple має намір випустити айфон без роз’ємів. Навіть рік невідомий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете заперечити, що ЄС вимагає Type-C. Однак у законопроекті, який, до речі, ще не пройшов усі законодавчі стадії, зазначено, що йдеться лише про пристрої, у яких є роз’єми. Тому Apple Watch та інші розумні годинники не отримають Type-C. Тому до айфону без роз’ємів у європейських парламентаріїв також не буде питань.

Однак з Type-C, крім зручності єдиного типу кабелю для зарядки, є ще один профіт: швидка передача файлів, якщо Apple дасть користувачам айфонів доступ хоча б до стандарту USB 3. Завдяки цьому можна буде перекинути добрий ProRes, не витрачаючи на це весь рік до релізу наступного айфону

Тут можна сказати, що Apple має AirDrop. Приголомшлива технологія, але її швидкість не така висока, як у аналогів. Наприклад, перекинути файли з Xiaomi на Xiaomi можна дуже швидко набагато швидше, ніж з айфона на айфон. Є тільки один не найвправніший момент: нехай смартфони китайської компанії і популярні, але користувачеві айфона набагато легше знайти іншого користувача айфона.

Але проблема з AirDrop є. Він повільний і ламається. А ще при передачі важких файлів не можна блокувати обидва пристрої. Та й важкі файли стискаються під час передачі. Наприклад, я якось AirDrop скидав відео вагою 25 ГБ, яке на маку опинилося в тому ж дозволі і тієї ж тривалості, але вагою вже 8 ГБ. І скидалося це все півтори години.

Загалом, відмова від усіх роз’ємів буде болючим для багатьох користувачів. Так було в 1998 році, коли вийшов iMac G3 з незрозумілим світові USB і без великої кількості популярних роз’ємів. Так було в 2016 році, коли вийшов MacBook Pro тільки з Type-C, через що користувачам довелося купувати нові аксесуари у вигляді перехідників. Так буде й тут. Хтось не відчує різниці, а хтось зрозуміє, що «професійні» функції айфонів виявляться недоступними за межами цих айфонів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024

    Samsung Galaxy A53 отримав урізану версію One UI 6.1

    Компанія Samsung почала поширювати оновлення фірмової оболонки One UI 6.1 для смартфонів Galaxy A53. Прошивка…

    19.05.2024

    Названо 10 найлегших для злому чотиризначних паролів

    Існує 10 000 можливих комбінацій для 4-значного пароля, але люди зазвичай використовують найпопулярніші PIN-коди, а…

    19.05.2024

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024