Смартфони

Найкращі смартфони до 7000 гривень

Share

Користувач, який вважає, що в бюджетному сегменті гідних гаджетів немає, дуже помиляється. За наявності 7 тисяч гривень можна придбати смартфон з модним безрамковим дизайном та гарним функціоналом.

Кількість виробників, що орієнтуються на бюджетний сегмент і пропонують купити смартфон із солідними характеристиками за суму до 7 000 гривень, насправді величезна. Проте більшість із цих виробників – маловідомі китайські компанії. Якість їх виробів викликає цілком обґрунтовані сумніви. Тому покупцям доводиться ставитись непростим питанням: як же виловити з «моря» гаджетів смачну рибку, а не старий черевик?

У цьому топі ми представимо вам найкращі смартфони до 7 000 гривень, випущені як великими популярними компаніями зі світовою репутацією, так і фірмами, які тільки-но починають своє «сходження на Олімп» мобільного ринку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

ZTE BLADE A3 (2020)

Найдоступніша модель до 7 тис. гривень у нашій добірці – ZTE Blade A3 (2020). Це смартфон зі слабкою начинкою, але її достатньо тим, кому потрібно вирішувати найпростіші завдання на кшталт дзвінків та спілкування в месенджерах, при цьому він дивує наявністю NFC, тобто за його допомогою можна оплачувати покупки.

На тильній частині корпусу знаходиться основна камера з роздільною здатністю 8 МП та LED-спалах. Фронтальний модуль на 5 МП розташований поруч із розмовним динаміком, нагадуючи старі смартфони з великими рамками.

Працює смартфон під керуванням операційної системи Android 9 (Go Edition) з урахуванням процесора Unisoc SC9832E. Чіпсет навіть у момент виходу 2018 року ставився до ультрабюджетного рівня, що добре описує його нинішні можливості. З цієї причини Blade A3 (2020) може виступати лише як звичайна « дзвонилка » з базовим набором функцій, актуальних сьогодні.

TECNO SPARK GO 2022

Сучасний ринок мобільних пристроїв такий, що розраховувати на пристойний смартфон за 5000 гривень дуже складно, але TECNO Spark GO 2022 цей міф успішно розвінчує. Потрібно розуміти, що девайс не перевершує всіх конкурентів і не є «вбивцею» будь-кого, але свої 7 тисяч гривень він відпрацьовує з лишком.

По-перше, телефон має досить приємну зовнішність з кількома кольорами. По-друге, у нього яскравий екран з природним перенесенням кольорів. По-третє, апарат отримав Android 11 Go з чудовою оптимізацією, що дозволяє йому комфортно працювати навіть на скромному чіпсеті 2018 Helio A22.

Серед інших приємних моментів можна виділити наявність NFC, хорошу автономність, якісні фото під час зйомки вдень.

XIAOMI REDMI 9 (NFC)

Ще один пристрій, який ідеально вписується до бюджету – Xiaomi Redmi 9 у версії із модулем NFC. Модель була представлена ​​компанією ще влітку 2020 року за ціною 6 тис., але тепер смартфон можна придбати менш ніж за 7 тис. гривень. Завдяки наявності всіх сучасних функцій (свіжа ОС, NFC та ін.) девайс стане чудовим вибором для більшості користувачів.

Купувати дорогі пристрої, щоб мати можливість робити хороші фото в будь-якій обстановці, тепер не потрібно. Для основних сценаріїв тут передбачено 13-мегапіксельний сенсор, а якщо знадобиться зняти якийсь об’єкт крупним планом, достатньо переключитися на об’єктив для макро (5 МП). Третім модулем виступає ширококутна камера з роздільною здатністю 8 МП та кутом огляду в 118 градусів. З іншого можна відзначити підтримку уповільненої зйомки 120 fps, цифрова стабілізація, HDR.

За швидкодію та плавну роботу відповідає 8-ядерний процесор Helio G80 від MediaTek. Незважаючи на приналежність чіпсету до ігрової лінійки, назвати його досить складно, але серед бюджетних пристроїв начинка в Redmi 9 дуже солідна. У базовій версії на борту 3/32 Гб пам’яті, максимальної – 4/64. Якщо цього мало, цифри можна збільшити, знайшовши китайську модель.

POCO C40

POCO C40 – перший ультрабюджетний смартфон бренду. Зірок з неба він може і не вистачає, але свої фішки все ж таки має.

Перше, що привертає увагу, – це дизайн. Апарат представлений у чотирьох кольорах, а його пластикова кришка стилізована під шкіру, що виглядає оригінально та свіжо.

Другий позитивний момент – чудова батарейка, якої вистачить на кілька днів роботи. Варто відразу відзначити, що девайс оснащений USB-C і підтримує швидку зарядку 18 Вт, але в комплекті блок живлення 10 Вт, а тому розраховувати на високу швидкість заповнення ємності все ж таки не варто.

В іншому пристрої має досить стандартні для цієї ціни параметри. У нього стоїть маловідомий процесор JLQ JR510, що є аналогом Helio G35, тобто вистачає для повсякденного використання і простих ігор, пам’ять представлена ​​максимальним набором 4/64 Гб, окремий слот для microSD, що плюс.

Камера телефону досить проста, але свій цінник виправдовує, бездротові інтерфейси представлені Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0, GPS, Глонасс, 4G. Модуль NFC у смартфоні не встановлений.

REALME C21Y

realme C21Y – чудовий смартфон до 7 000 гривень. Явних сторін у ньому немає, але девайс вийшов збалансованим, а це, можливо, і є найважливіше в мобільному пристрої. Виробник постарався вкласти потроху у все: в акумулятор, хорошу швидкодію, камери. Перед нами класичний представник лінійки realme, що поєднує в собі доступну вартість та відповідну начинку.

Камера смартфона потрійна. Основний сенсор на 13 МП доповнений датчиком глибини сцени та об’єктивом для макро. Не найсерйозніші сенсори постаралися компенсувати наявністю різних функцій та можливостей. З цього можна відзначити подвійний автофокус (PDAF + CDAF), електронну стабілізацію (не густо, але багато бюджетників позбавлені і цього), уповільнену зйомку 120fps і не тільки.

Справжнім сюрпризом у realme C21Y стала однокристальна система, якою тут виступає Unisoc Tiger T610. Це специфічний чіпсет, що анонсований у 2019 році і має продуктивність середньо-низького рівня. Процесорна частина у нього непогана, але відеоядро досить слабке: комфортно запускати «важкі» програми не вийде, але з рештою проблем не буде. Як і більшість пристроїв виробника модель отримала ємний акумулятор, якого вистачить мінімум на добу навіть при активному використанні.

NOKIA G21

Компанія Nokia відома всім, але через ряд провалів її пристрою часто залишаються поза увагою, а тим часом Nokia G21 – відмінний смартфон до 7 000 гривень для тих, хто шукає універсальний апарат для простих повсякденних завдань.

Девайс отримав симпатичний корпус із пластиковим матовим покриттям, середній екран з HD+ роздільною здатністю та підвищеною частотою оновлення 90 Гц. Продуктивність у нього невисока, але вистачить її для дзвінків, серфінгу, простих ігор. Пам’ять представлена ​​мінімальним набором 4/64 Гб, при цьому стала розширюється за допомогою microSD, причому для карти виділено власний слот.

Приваблює пристрій також непоганою камерою, сучасним USB-C виходом та пристойною автономністю. Батарея заряджається блоком живлення 10 Вт, тобто повільно. Також серед позитивних моментів наявність NFC та чистий Android 11.

REALME C31

realme C31 – це новинка бренду з приємною ціною та непоганим залізом.

Апарат отримав пластиковий корпус з оригінальним виконанням потрійної камери та великий дисплей з низькою роздільною здатністю HD+, закритий склом Panda Glass для захисту від подряпин.

Усередині стоїть непоганий процесор Tiger T612, продуктивності якого вистачить для вирішення базових завдань, а також не менше 3 ГБ ОЗП і 32 ГБ ПЗП, причому постійне сховище можна збільшити за допомогою microSD, для якої передбачений власний роз’єм.

Камери в девайсі прості, що цілком очікувано, акумулятора на 5000 впевнено вистачає на 1,5-2 дні використання. На жаль, роз’єм для зарядки старий microUSB та й блок живлення всього на 10 Вт, тому процес заповнення ємності досить повільний і забирає близько 3 годин.

Тішить у пристрої наявність NFC, бічний дактилоскоп, підтримка Wi-Fi 5.

Якщо вам потрібен ще більш дешевий смартфон, можна придивитися до realme C30. У нього аналогічний екран, акумулятор та залізо, молодша версія має 2/32 Гб ОЗП, а камера позаду одинарна. Крім того, девайс втратив NFC, зате його ціна вдвічі нижча.

SAMSUNG GALAXY A03S

Бюджетний смартфон компанії Samsung пропонує користувачам класичний дизайн пластикового корпусу в синьому, білому або чорному кольорі.

Екран має 6,5 дюйма з HD+ роздільною здатністю, побудований на базі PLS матриці, що часто можна бачити в недорогих пристроях компанії.

За продуктивність відповідає Helio P35 та 4 Гб ОЗП. Пограти не вийде, але для простих щоденних завдань цього достатньо. Постійний накопичувач – 64 Гб, його можна збільшити за допомогою microSD, на яку відведений власний слот.

Тішить смартфон ємною батареєю, здатною забезпечити 1,5-2 дні безперервної роботи. У комплект увійшов блок живлення 7 Вт, тому заповнення ємності забирає не менше 3 годин.

Камери для свого цінника знімають цілком пристойно, тішить спритний бічний дактилоскоп. Приємний бонус – найсучасніший USB-C.

SAMSUNG GALAXY A12

Нещодавно ми вже складали добірку найкращих бюджетних смартфонів із найбільш якісними камерами. Неважко здогадатися, що головною особливістю Galaxy A12 є фото і відео можливості. Також у новинки, яка надійшла у продаж лише на початку 2021 року, можна відзначити наявність великого запасу пам’яті та непогану автономність.

Якщо ви хочете знайти в цій добірці смартфон, який перш за все може похвалитися вмінням робити деталізовані фото практично в будь-якій сцені, то до цієї моделі варто придивитися. Основний модуль камери отримав роздільну здатність 48 МП, що в доповненні з програмними алгоритмами дозволяє вичавлювати максимальну якість зі знімків, особливо вдень. У ширококутному режимі (з оглядом 123 градуси) картинка помітно погіршується, але це очікувано будь-якого бюджетника.

Крім того, Galaxy A12 навіть потрапив до рейтингу DxOMark (авторитетне видання, що тестує камери якісних смартфонів у лабораторії). Відплатити за це довелося продуктивністю. Вже застарілий процесор Helio P35 від MediaTek здатний забезпечувати швидкодію тільки при роботі з невибагливими програмами (соціальні мережі, прості ігри на кшталт «три в ряд» і т.п.).

XIAOMI REDMI 8

Xiaomi Redmi 8 також вважається однією з найкращих моделей за співвідношенням ціни та якості. Зібраний в стильному ефектному корпусі він оснащений величезним акумулятором на 5000 мАг з швидкою зарядкою потужністю 18 Вт і портом USB Type-C.

У нього адекватний 8-ядерний процесор, хоч і далеко не найшвидший. ОЗП та ПЗП теж хотілося б більше, але для комфортної роботи 3 ГБ цілком вистачає, а сховище можна розширити карткою пам’яті .

Здвоєна основна камера видає користувачам хороші знімки, а IPS-екран з великими кутами огляду показує чітку картинку і має яскраве підсвічування. Хвалять цю модель і за гучні динаміки, на яких можна не лише дивитися серіал чи кіно, а й слухати музику.

ITEL VISION 3 PLUS

Компанія itel на ринку не так давно і багато хто все ще ставиться до неї з сумнівом, що даремно, оскільки компанія робить хоч і недорогі, але хороші смартфони.

itel Vision 3 Plus – новинка літа 2022 року, здатна в категорії до 7000 гривень запропонувати дуже приємні можливості.

Апарат отримав великий HD+ дисплей та пластиковий немаркий корпус. При цьому в комплект входить жорсткий пластиковий чохол, що забезпечує додатковий захист. Модель велика, це слід враховувати при виборі, але, в цілому, досить зручна з погляду ергономіки.

За роботу в телефоні відповідає чіпсет Unisoc Tiger T606 та 4 ГБ, чого вистачає для запуску простих ігор та повсякденних дій. Постійний накопичувач – 64 Гб, слот для цього та microSD роздільний, тому сховище можна легко розширити.

Тішить у пристрої камера. Основний блок, по суті, одинарний, хоч допоміжний сенсор є, але він марний. Основний об’єктив гідно справляється зі створенням фото, якщо тому сприяє погода.

Місткості батареї на 6000 мАг вистачає на кілька днів активного використання. Заряджання для неї 18 Вт, заряджається апарат довго – близько 3 годин.

Все це доповнили NFC та Wi-Fi 5, що у бюджетному сегменті іноді не зустріти.

INFINIX HOT 11S NFC

Модель HOT 11S NFC з’явилася ще в 2021 році, і трохи подешевшавши, через рік вона стала відмінним представником сегмента до 7000 гривень.

Смартфон має симпатичний немаркий корпус у кількох кольорах, великий FHD+ дисплей з підвищеною частотою оновлення та досить ємний акумулятор, що забезпечує 1,5 дні активного використання. Заряджається він через USB-C блоком живлення 18 Вт, що хоч і не дуже багато, але краще за більшість конкурентів у цьому ціннику.

Тішить і апаратна частина. У девайсі стоїть ігровий процесор початкового рівня, а також мінімум 4/64 Гб пам’яті, причому постійне сховище можна збільшити microSD. Доповнює все це NFC, Wi-Fi 5, стереозвук, а також гарна камера.

TECNO SPARK 8P

Компанія TECNO продовжує штурмувати ринок недорогих та середньоцінових девайсів. Модель SPARK 8P коштує рівно 7 тисяч гривень і є дуже непоганим девайсом за ці гроші.

По-перше, смартфон приваблює досить незвичайною зовнішністю у кількох кольорах, які явно мають сподобатися молоді.

По-друге, на користувачів чекає хороший дисплей з FHD+ роздільною здатністю, що приємніше HD екранів у багатьох представників сегменту.

По-третє, апарат обладнаний досить спритним чіпсетом і гарним запасом пам’яті, причому ПЗП розширюється за допомогою microSD без шкоди сім-карт.

Четвертий важливий пункт – цілком пристойна якість зйомки, причому девайсу дається і денне фото, і нічне. Не можна сказати, що фотографії в темний час доби дуже якісні, але списувати камеру для цього з рахунків явно не варто. До речі, фронталку доповнили спалахом, що зустрічається дуже рідко і теж знадобиться у темряві.

Серед приємних моментів – NFC, зручний бічний дактилоскоп, непогана автономність близько 1,5 діб.

Неприємний момент криється без швидкої зарядки і наявності старого роз’єму microUSB.

INFINIX HOT 12 PLAY

Infinix HOT 12 Play – ще один смартфон із цінником близько 7 000 гривень, який сподобається тим, хто шукає девайс для простих повсякденних завдань.

Пристрій отримав величезний екран, пристойний запас пам’яті, а також спритний процесор, якого вистачить і для простих ігор.

Корпус представлений у кількох кольорах, він пластиковий, має глянсове покриття, тому досить маркий. Камера простенька, але все ж таки вдень з її допомогою отримати непогані кадри можна.

Вагомим аргументом за покупку є ємна батарея, якої вистачить на кілька днів роботи. А ось microUSB порт та блок живлення на 10 Вт враження псують, тому що заряджається пристрій близько 4 годин.

ВИСНОВОК

Більшість бюджетних смартфонів, що потрапили в рейтинг 2022 року, зроблено в Китаї, що й не дивно – ділки з Піднебесної не скупчуються і забезпечують свої апарати вражаючим функціоналом та сучасним дизайном. Але частина все ж таки приїхала з Кореї та В’єтнаму.

Користувач, який зупинить вибір на пристроях від іменитих компаній у тому самому ціновому сегменті, однозначно, програє – адже відомий бренд хоч і гарантує високу якість, але далеко не завжди логічний за співвідношенням ціна – характеристики.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024

    Apple випустить найтонший в історії iPhone замість моделі Plus

    Компанія Apple готується представити найтонший iPhone. Імовірно, модель називатиметься iPhone 17 Slim і може вийти…

    18.05.2024

    Samsung змінить конструкцію дисплея майбутнього Z Flip 7 і зробить його жорсткішим

    У липні Samsung представить на своєму заході в Парижі нове покоління складних смартфонів - Galaxy…

    18.05.2024

    Роздільна здатність екрану телефону: на що впливає і яке вибрати

    Роздільна здатність екрана — один із головних параметрів, які відповідають за якість зображення. Розкажемо, екрани…

    18.05.2024