Смартфони

Популярні смартфони минулих років, які вже не варто купувати у 2022 році

Share

Багато смартфонів, відразу після виходу завоювали загальне кохання клієнтів і почали користуватися солідним попитом і до сьогодні багато торішні моделі за рахунок колишньої популярності, великої кількості відгуків знаходяться в топі продажів.

Однак, в даний момент їх характеристики поступаються новинкам, або ціна не відповідає необхідної, але люди все одно продовжують їх купувати. Тому в цій статті я вирішив розповісти про кілька популярних смартфонів минулих років, які цього року вже явно не варто купувати

Honor 10X Lite

Вийшов цей девайс в кінці 2020 і на момент виходу вже був поганим щодо ціни і характеристик, а зараз так взагалі за 8 000 гривень це справжнісінька цегла. Чому ж я так вважаю?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перше і найважливіше це його процесор, в ньому встановлений Kirin 710A, що набирає в тесті потужності Antutu ганебні 130 000 балів, щоб ви розуміли культовий у свій час Honor 8X, що вийшов у 2018, набирає 175 000 балів.

А 130 000 балів це результат, якогось Xiaomi або Realme за 5-7 000 гривень. На цьому вже, звичайно, можна закінчити говорити цей смартфон. Але повз це у нього екран 60гц, 4 гб оперативної пам’яті, камери такі собі, приблизно, як на тому ж Honor 8X, може трохи краще і все це добро за 8 000 гривень, хоча червона ціна йому не більше 5 тисяч, не більше.

Samsung Galaxy A51

Цей девайс вже теж дідок, вийшов наприкінці 2019 року, однак, досі продається дуже солідною кількістю копій і коштує 10 000 гривень, що знову ж таки дуже дорого для наявних у нього характеристик.

Тут стоїть процесор Exynos 7 Octa 9611, що набирає в Antutu 180 000 балів і далеко не найпреміальніші камери в цьому ціновому сегменті. Смартфон сам по собі добрий і я міг би рекомендувати його до купівлі декілька тисяч, але не за двадцять. Це очевидний явний перебір.

Зараз на ринку є Galaxy A52, який коштує 12 000 гривень, але при цьому він краще просто по всіх напрямках: процесор вдвічі потужніший, камери значно кращі, акумулятор більш ємний, він заряджається швидше і підтримуватися він буде теж довше. Якщо у когось постає питання чи варто переплачувати за A52, то моя відповідь без роздумів “ТАК”.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

На рахунок цієї моделі я особливо багатослівний не буду, тому що цей смартфон справді класний, але чому ж він у цьому списку спитаєте ви?

Відповідь проста, тому що вийшов Note 11 Pro, який коштує на 5 000 дорожче, але при цьому має процесор у півтора рази потужніший і швидку зарядку на додачу і може бути для когось це зіграє роль, він підтримує 5G. Якби різниця в роботі така велика я б навряд чи вніс цей девайс до списку, але тут дійсно дуже відчутно, навіть при звичайному моніторингу додатків і перемиканні між ними, про ігри взагалі мовчу. А особливо цю різницю відчують люди, які купують собі пристрої на досить довгий проміжок часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Власники нових iPad Pro скаржаться на дисплеї

    Сервіс мікроблогів X і Reddit отримали безліч повідомлень від перших користувачів нового iPad Pro M4,…

    19.05.2024

    Нова версія Mac Studio для Mac Pro буде доступна не раніше середини 2025 року

    За словами Марка Гурмана з Bloomberg, Apple не буде оновлювати Mac Studio і Mac Pro…

    19.05.2024

    Новий складаний смартфон Motorola отримає безліч змін

    Вже з'явилося багато інформації про складний смартфон Motorola, який вийде цього року. Інший Інсайдер, Судханшу…

    19.05.2024

    Розробники браузерів для iOS зіткнулися з обмеженнями з боку Apple

    Apple почала виконувати розпорядження Європейського Союзу про відкриття доступу до своїх продуктів для сторонніх розробників.…

    19.05.2024

    Android-смартфони будуть працювати від акумулятора значно довше

    Кожна нова версія ОС Android пропонує безліч нових цікавих функцій, які найбільш активно рекламуються. Є…

    19.05.2024

    Через штучний інтелект люди залишаються без роботи

    Кнесет (парламент Ізраїлю - ред.).Дані представлені у зв'язку зі все більш активним використанням комп'ютеризації та…

    19.05.2024