Популярні смартфони минулих років, які вже не варто купувати у 2022 році

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

Багато смартфонів, відразу після виходу завоювали загальне кохання клієнтів і почали користуватися солідним попитом і до сьогодні багато торішні моделі за рахунок колишньої популярності, великої кількості відгуків знаходяться в топі продажів.

Реклама

Однак, в даний момент їх характеристики поступаються новинкам, або ціна не відповідає необхідної, але люди все одно продовжують їх купувати. Тому в цій статті я вирішив розповісти про кілька популярних смартфонів минулих років, які цього року вже явно не варто купувати

Honor 10X Lite

Вийшов цей девайс в кінці 2020 і на момент виходу вже був поганим щодо ціни і характеристик, а зараз так взагалі за 8 000 гривень це справжнісінька цегла. Чому ж я так вважаю?

Перше і найважливіше це його процесор, в ньому встановлений Kirin 710A, що набирає в тесті потужності Antutu ганебні 130 000 балів, щоб ви розуміли культовий у свій час Honor 8X, що вийшов у 2018, набирає 175 000 балів.

А 130 000 балів це результат, якогось Xiaomi або Realme за 5-7 000 гривень. На цьому вже, звичайно, можна закінчити говорити цей смартфон. Але повз це у нього екран 60гц, 4 гб оперативної пам’яті, камери такі собі, приблизно, як на тому ж Honor 8X, може трохи краще і все це добро за 8 000 гривень, хоча червона ціна йому не більше 5 тисяч, не більше.

Samsung Galaxy A51

Цей девайс вже теж дідок, вийшов наприкінці 2019 року, однак, досі продається дуже солідною кількістю копій і коштує 10 000 гривень, що знову ж таки дуже дорого для наявних у нього характеристик.

Тут стоїть процесор Exynos 7 Octa 9611, що набирає в Antutu 180 000 балів і далеко не найпреміальніші камери в цьому ціновому сегменті. Смартфон сам по собі добрий і я міг би рекомендувати його до купівлі декілька тисяч, але не за двадцять. Це очевидний явний перебір.

Зараз на ринку є Galaxy A52, який коштує 12 000 гривень, але при цьому він краще просто по всіх напрямках: процесор вдвічі потужніший, камери значно кращі, акумулятор більш ємний, він заряджається швидше і підтримуватися він буде теж довше. Якщо у когось постає питання чи варто переплачувати за A52, то моя відповідь без роздумів “ТАК”.

Xiaomi Redmi Note 10 Pro

На рахунок цієї моделі я особливо багатослівний не буду, тому що цей смартфон справді класний, але чому ж він у цьому списку спитаєте ви?

Відповідь проста, тому що вийшов Note 11 Pro, який коштує на 5 000 дорожче, але при цьому має процесор у півтора рази потужніший і швидку зарядку на додачу і може бути для когось це зіграє роль, він підтримує 5G. Якби різниця в роботі така велика я б навряд чи вніс цей девайс до списку, але тут дійсно дуже відчутно, навіть при звичайному моніторингу додатків і перемиканні між ними, про ігри взагалі мовчу. А особливо цю різницю відчують люди, які купують собі пристрої на досить довгий проміжок часу.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ