Смартфони

Чи правда, що iPhone псується від ігор

Share
Час читання: 3 хв.

Моя мама витрачає вільний час після роботи, граючи на iPhone. Чесно кажучи, незвично бачити досить дорослу людину за цим заняттям, хоча я граю вкрай рідко – потрібна прямо вкрай відчайдушна ситуація, щоб запустити гру на iPad або на ноутбуці, не кажучи вже про iPhone. Зізнатися, у плані ігор на смартфоні мене ще й лякає перспектива вбити iPhone , особливо, якщо мова про батарею та дисплей. Якщо ви також переживаєте за свій смартфон і не ризикуєте на ньому грати, то давайте розбиратися: чи псують ігри Айфон.

Чи шкідливо грати на телефоні

З погляду дозвілля, грати дуже корисно: це дозволяє мозку не тільки розслабитися і зняти напругу після робочого дня, а й елементарно подумати про щось серйозне, зосередившись на ігровому процесі. Корисні не тільки ігри з продуманим сюжетом, а й прості головоломки на кшталт тетрісу. У будь-якому випадку це корисніше, ніж просто скролити стрічку новин у соцмережах.

Але як це впливає на смартфон? Легкі ігри-головоломки, за ідеєю, не викликають серйозного навантаження на компоненти. Погодьтеся, було б дивно, якщо iPhone нагрівався через Angry Birds або Hill Climb Racing. Однак не все так просто: якщо в гру вбудовано багато реклами, то iPhone все ж таки може почати нагріватися через якийсь час, тому варто вибирати ігри без інтернету.

Також нагрівання в простих іграх на Айфоні може з’являтися через те, що ви часто перемикаєтеся між програмами: пограв – відповів на повідомлення ВКонтакте – перевірив Телеграм – повернувся в гру. Чим частіше ви так робите, тим швидше гріється iPhone.

Чому Айфон гріється в іграх

Незважаючи на те, що iPhone має дуже високу продуктивність і підходить, напевно, для будь-яких ігор, про це якось не прийнято говорити. В основному, наприклад, наводять ігрові смартфони на Android , так як у них більш продумана система охолодження.

Правда, такі моделі розраховані не на тих, хто любить пограти по дорозі з роботи додому, а на тих, хто не випускає смартфон із рук навіть на зарядці. Отже, iPhone — цілком ігровий смартфон для простих людей: грати на ньому можна хоч цілими днями, але з невеликими перервами. Це корисно і смартфону, і вам.

Зазвичай в іграх Айфон гріється найсильніше лише з того боку, де розташований процесор: чіп, до якого також входить графічний прискорювач, працює на повній потужності, виділяючи багато енергії. У міру використання нагрівається і акумулятор, що зазнає серйозного навантаження.

Тому через півтори-дві години ігор ви можете помітити, що Айфон нагрівся дуже сильно по всій поверхні, тому що в замкнутому просторі корпусу гарячі процесор та акумулятор без активного охолодження лише збільшують температуру. Іноді тепло відчувається навіть крізь щільний чохол для iPhone , який, звичайно ж, краще зняти з телефону.

Чи можна грати на Айфоні під час заряджання

Apple не забороняє грати на Айфоні , поки він заряджається, але краще знімати з телефону чохол, щоб уникнути перегріву. До цього потрібно додати ще й відключення інтернету та призупинення всіх енергоємних процесів на кшталт перегляду відео.

У будь-якому випадку, якщо раніше iPhone непомітно скидав яскравість екрана , попереджаючи вас, що сильно нагрівся, то тепер iOS 16 повідомить вам про те, що зарядка припинена через підвищену температуру. Тож грати на Айфоні під час зарядки не варто — акумулятор проживе довше.

Як впливають ігри на екран iPhone.

Будь-який екран з часом вигоряє, але, кажуть, що OLED-дисплеї піддаються цьому більше. Насправді все відносно: справа в тому, що OLED-екран недорогого смартфона Samsung здатний без проблем прожити 5 років, не вигоріти і не отримати битих пікселів. Тим більше, якщо йдеться про iPhone, де OLED-екрани встановлені лише у дорогих моделях.

Так що можете грати на Айфоні стільки, скільки вам заманеться, не переживаючи за якість картинки. Інша справа – те, як ви користуєтеся екраном: сильних натискань краще уникати, інакше скло просто трісне або перестане працювати матриця.

Так що, чи псується Айфон від ігор? Як і будь-який розумний пристрій, смартфон потрібен для того, щоб ним користувалися, а не просто милувалися. Ресурс, звісно, ​​витрачається, але це нормально. Акумулятор і так довго не живе в смартфонах, а ось погіршення роботи дисплея ви навряд чи помітите тільки якщо не плануєте користуватися одним і тим же телефоном протягом 5-7 років. І не забудьте про те, що грати потрібно в міру, а не з ранку до ночі щодня — це шкідливо, насамперед, для вас.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Дуров оголосив про зміни в Telegram: ШІ буде блокувати заборонений контент

    Засновник месенджера Telegram, Павло Дуров, нещодавно оголосив про значні зміни в модерації та безпеці платформи.…

    23.09.2024

    Дизайн і характеристики Nothing Ear (Open) злили в мережу перед презентацією

    Компанія Nothing офіційно представить свої нові навушники-вкладиші Ear (Open) 24 вересня, але зовнішній вигляд аксесуара…

    23.09.2024

    Apple оновила список застарілих продуктів: додано дев’ять комп’ютерів Mac

    Очікується, що вже за кілька тижнів Apple представить нові комп’ютери Mac на базі чіпів M4,…

    23.09.2024

    Apple наближається до публічного запуску iOS 18.1: випущена beta 5

    Сьогодні Apple випустила п’яту бета-версію iOS 18.1 для розробників, що наближає нас до офіційного публічного…

    23.09.2024

    Вартість ремонту Camera Control в iPhone 16 складе 625 доларів

    На нещодавній презентації розробники Apple оголосили про нову функцію в iPhone 16 — клавішу Camera…

    23.09.2024

    ШІ-функції iPhone 16 не з’являться до 2025 року

    Apple представила новий модельний ряд смартфонів iPhone 16, до якого увійшли iPhone 16, iPhone 16…

    23.09.2024