Який телефон на Android купити замість iPhone 14

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Кілька тижнів тому Apple почала продавати довгоочікувані смартфони серії iPhone 14. У лінійку входять: iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro і 14 Pro Max. Новинки рясніють вражаючими функціями, які можуть викликати у вас бажання купити їх. Але якщо ви не хочете переходити на iOS або хочете відмовитись від неї, вибір може виявитися досить складним. Але ми намагатимемося вам у цьому допомогти. Ми склали список із найкращих альтернатив серії iPhone 14, які ви можете купити замість новинки від Apple. Давайте дивитися, що ми вам підготували. Хоча складно сказати, що список рясніє невідомими моделями.

Що придбати замість нового iPhone

Samsung Galaxy S22 — лучший телефон на Android

Серія Galaxy S22 — один із найпомітніших конкурентів на Android для лінійки iPhone. Samsung пропонує флагмани у різних цінових категоріях. А ще ці смартфони отримуватимуть поновлення протягом чотирьох років. Це також рекорд для платформи.

Всі три моделі серії Galaxy S22 оснащені топовими чіпсетами, незалежно від їхньої вартості та положення в лінійці. Це може бути як Snapdragon 8 Gen 1, так і Exynos 2200, залежно від того, звідки його привезли. Також всі смартфони підтримують бездротову зарядку і мають рейтинг IP68.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Телефони оснащені 3-кратним телеоб’єктивом та 12 Мп надширококутною камерою. Модель Galaxy S22 Ultra найвищого класу оснащена великою батареєю і має підтримку S Pen. Також версія Ultra отримала 10-кратну перископічну камеру. Для порівняння, Apple пропонує у своїх iPhone лише 3-кратний модуль.

До основних переваг можна віднести високу продуктивність, найдовші оновлення серед Android, відмінний екран та преміальну якість матеріалів/складання.

Google Pixel 6 – справжній телефон на Android

Якщо поки що залишити за дужками нові моделі серії Pixel 7 , не можна не сказати про серію Pixel 6. Це досі чудові телефони, які ще й коштують відносно недорого (навіть в Україні).

Отже, серія Pixel 6 – одна з найкращих альтернатив серії iPhone 14, доступних на ринку. Pixel 6 та Pixel 6 Pro оснащені фірмовим чіпсетом Tensor. Хоча він і сильно відстає від недавно представленого кремнію Apple, він забезпечує досить хорошу продуктивність у поєднанні з гарною оптимізацією смартфона.

Крім того, ці пристрої оснащені 50 Мп основною камерою та 12 Мп надширококутним об’єктивом із функціями смарт-камери. Серія Pixel 6 має рейтинг IP68 та підтримує бездротову зарядку. Google забезпечуватиме три роки оновлень ОС та п’ять років оновлень безпеки для лінійки Pixel 6.

В цілому, Pixel 6 та Pixel 6 Pro – це смартфони, які відмінно поєднуються з Android. Навіть базовий Pixel 6 отримав пристойну батарею ємністю 4500 мАг. Крім того, модель Pro оснащена 48 Мп телеоб’єктивом з 4-кратним збільшенням та винятковими можливостями масштабування. Нехай у серії Pixel 6 було багато помилок та проблем на перших етапах продажу, але зараз скарг на нього майже немає. Нехай він і торішній, але чудово справляється зі своїми завданнями. А новий Pixel 7 ми ще окремо порівняємо з iPhone 14.

Поки що до переваг ”старенького” віднесемо IP68, чудову камеру на 50 Мп та три роки оновлень Android. Тобто, у вас залишиться ще два, що не так мало на тлі інших виробників (крім Samsung).

Galaxy Z Flip 4 – складаний телефон

І знову Samsung! Galaxy Z Flip 4 – для тих, хто з нетерпінням чекав виходу iPhone 14 Mini. По-перше, пристрій має компактний форм-фактор розкладачки і не займає місця в кишені. По-друге, він має додатковий екран, на якому відображаються повідомлення, а основний має діагональ 6,7 дюйма в розкладеному вигляді. Тобто через маленький розмір корпусу не доводиться йти на компроміс за розміром екрану. По-третє, під капотом у нього Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Крім цього, складні пристрої Samsung 4-го покоління мають рейтинг водонепроникності IPX8 і мають режим Flex Mode, який використовує можливості форм-фактора. Правда, роздільна здатність камери всього 12 Мп, а ємність акумулятора лише 3700 мАг. Але Apple поки немає складного телефону, а значить цей є відмінною альтернативою iPhone 14.

Samsung Galaxy Z Fold 4 — смартфон или планшет

Galaxy Z Fold 4 – це складний пристрій з екраном у стилі iPad Mini. Гаджет має форм-фактор смартфона у складеному вигляді. У розгорнутому вигляді він трансформується в екран планшета. Крім того, він оснащений великою батареєю та вражаючою камерою. Тому відкинемо за дужки ціну та скажемо, що Galaxy Z Fold 4 – ідеальна альтернатива iPhone Pro. Принаймні він гідний місця у нашому списку. І так, обидва вказані складні телефони будуть оновлюватися по 4 роки.

Sony Xperia 1 IV – телефон з гарною камерою

Xperia 1 IV – флагманська пропозиція Sony 2022 року. Це гідна альтернатива iPhone 14 для тих хто розглядає моделі Pro. Xperia 1 IV може похвалитися вражаючим набором функцій, включаючи OLED-екран з роздільною здатністю 4K/120 Гц. Інші прикметні особливості включають захист від води та пилу IP68, акумулятор ємністю 5000 мАг, порт 3,5 мм та бездротову зарядку.

Крім того, цей телефон зроблено з упором на фото та відео. Але не на цифри та мегапікселі, а на якість. Змінний телеоб’єктив з роздільною здатністю 12 Мп може знімати від ~ 3,5 x до 5,2 x. Аналогічно телефон оснащений надширокою камерою на 12 Мп і основною камерою на 12 Мп. Всі вони мають великий розмір пікселя, що позитивно впливає на якість фотографій. Усі три камери підтримують функцію сповільненої зйомки 4K/120fps.

Отже, Xperia 1 IV — чудовий вибір для любителів фотографії та хороша альтернатива iPhone 14. Однак Xperia 1 IV отримає лише два оновлення ОС, незважаючи на ціну у 1600 доларів. Тобто він коштує дорожче, ніж базові моделі iPhone та безліч інших конкуруючих пристроїв Android. Але для соні-боїв альтернатив немає, правда?

OnePlus 10 Pro – Ванплас замість Айфона

OnePlus 10 Pro – помітна альтернатива серії iPhone 14 для тих, хто прагне отримати максимум потужності. Він може похвалитися характеристиками преміум-класу, включаючи процесор Snapdragon 8 Gen 1. Крім того, в телефоні використовується батарея ємністю 5000 мАг з зарядкою 80 Вт. А ще він оснащений OLED-екраном QHD+ із частотою оновлення 120 Гц.

Крім того, OnePlus 10 Pro має потрійну систему камер Hasselblad, що включає основний модуль на 48 Мп, надширик на 50 Мп та телевізор на 8 Мп з 3,3-кратним збільшенням. OnePlus надаватиме три оновлення ОС, а також чотири роки виправлень безпеки для цієї моделі, що теж виглядає не так погано на тлі конкурентів і самого iPhone 14.

Інші альтернативи iPhone 14

Ви також можете подумати про покупку Pixel 6a та Asus Zenfone 9. Pixel 6a – це телефон середнього класу з потужним чіпсетом. Він поставляється з ексклюзивними програмними функціями Pixel, трьома роками оновлень ОС та п’ятьма роками виправлень безпеки.

Zenfone 9 – це добротна пропозиція від Asus з приємним корпусом. Телефон оснащений 5,9-дюймовою OLED-панеллю із частотою оновлення 120 Гц. Крім того, він працює на максимальному Snapdragon 8 Plus Gen 1. Хоча акумулятор у нього всього 4300 мАг, але це не так погано. Крім того, Zenfone 9 має рейтинг IP68 та порт 3,5 мм.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.