Смартфони

Чого не варто робити з iPhone 13. Топ-4 поради

Share

Не так давно я таки отримав свій iPhone 13 , на якому, чесно кажучи, вже поставив хрест. Можливо, покупка виявилася не найпрактичнішою, але особисто мене влаштувало те, що я віддав прийнятну суму за минулорічний флагман. Однак із перших днів стало зрозуміло, що поводитися з ним також безтурботно як і з iPhone SE 2020 не вийде – бюджетник менш вибагливий до манері використання на відміну від iPhone 13. Особисто я за кілька днів зробив для себе певні висновки, чого з iPhone 13 робити точно не варто.

Захисне скло для iPhone 13

Доставка мого iPhone зайняла майже два місяці, але якимось чином я здогадався заздалегідь купити захисне скло – вибрав ось таке від Baseus, без рамок. Справа в тому, що iPhone 13 хоч і володіє склом Ceramic Shield, але це для нас, покупців, взагалі нічого не означає: виробник заявляє, що ризик розбити телефон з цим покриттям в 4 рази нижче, але перевіряти цього, звичайно ж, не варто .

Ось такими подряпинами покриється передня панель вашого iPhone

Новий телефон без захисного скла моментально збирає сліди та дрібні подряпини. Своїм iPhone SE 2020 я півтора року користувався без захисного скла – судячи з подряпин на екрані, дарма. Так що не відкладайте покупку аксесуара.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чохол для iPhone 13

За рахунок рубаних граней iPhone 13 з боку нагадує iPhone 5S . Проте різниця в тому, що старий смартфон без проблем можна було носити без чохла, особливо якщо смартфон був не з перших партій, що з’явилися відразу після презентації. Як ви пам’ятаєте, у багатьох iPhone 5S злазила фарба по краях, особливо якщо це був темно-синій варіант. А ось у iPhone SE 1-го покоління такого не було.

Проте позаминулого року «хвороба» повернулася: користувачі виявили, що з iPhone 12 (і 13 — теж) злазить фарба — я вже мовчу, що на iPhone 13 Pro під час падіння вони моментально дряпаються. Так що, користуватися ним без чохла \, я б вам не рекомендував. Крім того, це не особливо зручно: на відміну від моделей минулих років він помітно важчий і більший, так що в руці тримати його не так просто.

Впустити його — справа випадку. Я вирішив не ризикувати і на другий день купив прозорий силіконовий чохол з високими бортиками, щоб дисплей також не торкався поверхні столу. Зверніть увагу: краще брати не чохол без віконця для камер, а цілісний з вирізами для об’єктивів – так спокійніше. 

Якого кольору iPhone 13 вибрати

За кілька місяців з’ясувалося, що «альпійський зелений» — реально крутий колір!

Раніше я сильно переживав через колір смартфона: останній iPhone, колір якого я вибирав з усією серйозністю, був жовтий iPhone XR. Вже тоді я став користуватися щільними чохлами, тож зрозумів, що сенсу у виборі кольору корпусу немає. iPhone SE 2020 вибрав просто білий, а iPhone 13 – синій.

Виглядає він непогано, але швидко набридає. Отже, моя вам порада, якщо переживаєте: беріть «альпійський зелений» — він справді виглядає свіжо і тішить око на відміну від стандартних кольорів. Ну, або просто купуйте iPhone 13 будь-якого кольору, який є в наявності – через півроку перестанете звертати на це увагу.

Чи варто встановлювати iOS 16

Якщо ви купили iPhone 13, то в жодному разі не встановлюйте iOS 16! Спочатку я активував його, залишивши iOS 15, який був за замовчуванням, але потім знову скинув, щоб перенести дані зі старого iPhone. Система запропонувала оновитись, а інших варіантів не було, але я сильно помилився!

Виявилося, що телефон став працювати не так плавно, а з колекції зникли всі ексклюзивні шпалери, які накопичилися за попередні роки. Нещодавно ми писали, навіщо Apple так робить. В цілому, iPhone 13 на iOS 16 більше нагадує Android прямо з екрана блокування, що досить незвично бачити на такому пристрої.

До речі, в iPhone 13 у налаштуванні Камери є фотографічні стилі: при першому запуску система запропонує вам вибрати один із них. Може здатися, що краще нічого не чіпати і залишити «Стандартний», але за моїми спостереженнями більш-менш реалістичну передачу кольору видає налаштування «Прохолодний», хоча можуть бути не праві.

Може здатися, що iPhone 13 та iPhone 14 мало чим відрізняються, але фотографують вони по-різному. Принаймні це стверджує Apple: розібралися, як працює Photonic Engine в iPhone 14 і чи допомагає робити знімки краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    У iOS з’явиться корисна «ремонтна» функція для iPhone

    У бета-версії iOS 17.5 було виявлено новий програмний інструмент під назвою Repair State. Він покликаний…

    02.05.2024

    Розбір Huawei Pura 70 Pro виявив незначні відмінності від Ultra

    Huawei розширила доступність серії Pura 70 для міжнародної аудиторії, і потенційні покупці прагнуть дізнатися, чи…

    02.05.2024

    Windows 11 втрачає популярність, а Windows 10 займає 70% ринку і продовжує зростати – в чому причина

    ОС Windows 11 восени виповниться вже 3 роки, але їй все ще важко наздогнати ринкову…

    02.05.2024

    Чутки: Samsung працює над новим флагманським смарт-годинником

    Samsung випустила новий фінансовий звіт, в якому не розповіла про свій прибуток, але й натякнула…

    02.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон у задушливому приміщенні: є можливий небезпечний наслідок

    До початку літа залишилося менше місяця. Наприкінці весни багатьом людям варто дізнатися про важливе правило…

    02.05.2024

    “Google Фото” дозволить покращувати відео одним натисканням

    У програмі Google Фото з'явиться нова функція, яка дозволить швидко покращити якість будь-якого відео. Для…

    02.05.2024