Чого не варто робити з iPhone 13. Топ-4 поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не так давно я таки отримав свій iPhone 13 , на якому, чесно кажучи, вже поставив хрест. Можливо, покупка виявилася не найпрактичнішою, але особисто мене влаштувало те, що я віддав прийнятну суму за минулорічний флагман. Однак із перших днів стало зрозуміло, що поводитися з ним також безтурботно як і з iPhone SE 2020 не вийде – бюджетник менш вибагливий до манері використання на відміну від iPhone 13. Особисто я за кілька днів зробив для себе певні висновки, чого з iPhone 13 робити точно не варто.

Захисне скло для iPhone 13

Доставка мого iPhone зайняла майже два місяці, але якимось чином я здогадався заздалегідь купити захисне скло – вибрав ось таке від Baseus, без рамок. Справа в тому, що iPhone 13 хоч і володіє склом Ceramic Shield, але це для нас, покупців, взагалі нічого не означає: виробник заявляє, що ризик розбити телефон з цим покриттям в 4 рази нижче, але перевіряти цього, звичайно ж, не варто .

Ось такими подряпинами покриється передня панель вашого iPhone

Новий телефон без захисного скла моментально збирає сліди та дрібні подряпини. Своїм iPhone SE 2020 я півтора року користувався без захисного скла – судячи з подряпин на екрані, дарма. Так що не відкладайте покупку аксесуара.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чохол для iPhone 13

За рахунок рубаних граней iPhone 13 з боку нагадує iPhone 5S . Проте різниця в тому, що старий смартфон без проблем можна було носити без чохла, особливо якщо смартфон був не з перших партій, що з’явилися відразу після презентації. Як ви пам’ятаєте, у багатьох iPhone 5S злазила фарба по краях, особливо якщо це був темно-синій варіант. А ось у iPhone SE 1-го покоління такого не було.

Проте позаминулого року «хвороба» повернулася: користувачі виявили, що з iPhone 12 (і 13 — теж) злазить фарба — я вже мовчу, що на iPhone 13 Pro під час падіння вони моментально дряпаються. Так що, користуватися ним без чохла \, я б вам не рекомендував. Крім того, це не особливо зручно: на відміну від моделей минулих років він помітно важчий і більший, так що в руці тримати його не так просто.

Впустити його — справа випадку. Я вирішив не ризикувати і на другий день купив прозорий силіконовий чохол з високими бортиками, щоб дисплей також не торкався поверхні столу. Зверніть увагу: краще брати не чохол без віконця для камер, а цілісний з вирізами для об’єктивів – так спокійніше. 

Якого кольору iPhone 13 вибрати

За кілька місяців з’ясувалося, що «альпійський зелений» — реально крутий колір!

Раніше я сильно переживав через колір смартфона: останній iPhone, колір якого я вибирав з усією серйозністю, був жовтий iPhone XR. Вже тоді я став користуватися щільними чохлами, тож зрозумів, що сенсу у виборі кольору корпусу немає. iPhone SE 2020 вибрав просто білий, а iPhone 13 – синій.

Виглядає він непогано, але швидко набридає. Отже, моя вам порада, якщо переживаєте: беріть «альпійський зелений» — він справді виглядає свіжо і тішить око на відміну від стандартних кольорів. Ну, або просто купуйте iPhone 13 будь-якого кольору, який є в наявності – через півроку перестанете звертати на це увагу.

Чи варто встановлювати iOS 16

Якщо ви купили iPhone 13, то в жодному разі не встановлюйте iOS 16! Спочатку я активував його, залишивши iOS 15, який був за замовчуванням, але потім знову скинув, щоб перенести дані зі старого iPhone. Система запропонувала оновитись, а інших варіантів не було, але я сильно помилився!

Виявилося, що телефон став працювати не так плавно, а з колекції зникли всі ексклюзивні шпалери, які накопичилися за попередні роки. Нещодавно ми писали, навіщо Apple так робить. В цілому, iPhone 13 на iOS 16 більше нагадує Android прямо з екрана блокування, що досить незвично бачити на такому пристрої.

До речі, в iPhone 13 у налаштуванні Камери є фотографічні стилі: при першому запуску система запропонує вам вибрати один із них. Може здатися, що краще нічого не чіпати і залишити «Стандартний», але за моїми спостереженнями більш-менш реалістичну передачу кольору видає налаштування «Прохолодний», хоча можуть бути не праві.

Може здатися, що iPhone 13 та iPhone 14 мало чим відрізняються, але фотографують вони по-різному. Принаймні це стверджує Apple: розібралися, як працює Photonic Engine в iPhone 14 і чи допомагає робити знімки краще.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.