Головна Смартфони Улюблена функція iPhone, якої немає у Android

Улюблена функція iPhone, якої немає у Android

Пам’ятаєте функцію Dynamic Island в останньому iPhone, про яку багато хто говорив, а хтось навіть намагався скопіювати? Так от, у смартфоні від Apple захована набагато корисніша функція, яка повинна привернути увагу фанатів технологій і тих, хто хоче повноцінніше користуватися своїм смартфоном. Йдеться про режим ”фокусування”, а точніше про велику кількість налаштувань, що дає цей режим, про його нові параметри блокування та домашнього екрану, що настроюються. Я впевнений, що Android-виробники просто зобов’язані якщо не скопіювати таку функцію, то як мінімум добре вивчити і запропонувати нам щось схоже.

Що таке режим ”фокусування” на iPhone

Ця функція вперше була представлена ​​в iOS 15. Вона дозволяє вибирати, коли отримувати оповіщення та сповіщення, від кого та з яких додатків залежно від вибраного профілю. Звичайно, телефони Android також мають деталізовані параметри “Не турбувати” з винятками програм, дзвінків та контактів, а також параметри, вбудовані в “Цифрове благополуччя”. Тим не менш, декілька профілів Focus знаходяться у вас під рукою, і кожен з них можна глибоко налаштувати. Це як мати кілька робочих столів для роботи, ігор та багато іншого.

Тепер цей режим оновлено, щоб інтегрувати налаштування домашнього екрана та екрана блокування. Це дає вам контроль над програмами, віджетами та багатьом іншим залежно від того, що ви оберете. Це особливо корисно, враховуючи, наскільки наші гаджети захаращені повідомленнями та зайвими елементами анімації.

Як зробити телефон зручнішим

Наприклад, наявність двох різних домашніх екранів для роботи та ігор це не проблема. Тим більше, що перемикання може автоматично активуватись у заданий часовий інтервал або в залежності від того, де ви знаходитесь. Ви також можете піти далі і налаштувати повідомлення в залежності від часу та місця, де ви знаходитесь. Наприклад, щоб на щоденних планерках на роботі, які проводяться одночасно, вас не турбували зайві повідомлення.

При цьому, якщо треба, ви, як і раніше, можете отримати доступ до всіх своїх додатків через бібліотеку додатків на правому екрані, але можливість відключитися від інфошуму все одно дуже приємна.

Ви навіть можете регулювати віджети на екрані. Наприклад, створіть профіль «Фітнес», налаштуйте його і ви бачитимете дані активності. А коли ви приберете цей режим, зникне й активність.

Режими використання смартфона

У iPhone вже є предустановки “Водіння”, “Фітнес”, “Ігри”, “Уважність”, “Особисті”, “Читання” та “Робота”, але ви можете створювати власні фокусування на свій розсуд.

Яким би не був хороший режим фокусування в iOS 16, є багато можливостей для покращення. Ми говоримо про Apple, тому кількість віджетів блокування та домашнього екрану обмежена. Фільтри фокусування неймовірно корисні, але, знову ж таки, ви обмежені кількома програмами та службами, які підтримує Apple. Ви не зможете так глибоко керувати стороннім календарем чи поштовим клієнтом. Принаймні зараз.

Хто може скористатися режимом ”фокусування”

Apple має API режиму фокусування для розробників , але мало хто вже встиг реалізувати всі можливості повною мірою. У майбутньому сторонні програми зможуть використовувати фільтри фокусу для більш детального контролю. Однак для цього потрібно, щоб розробники витратили зусилля адаптувати свій софт.

Android може піти далі, але поки параметри фокусування в цій системі просто блокують програми та не мають елементів детального налаштування. Це далеко не так ефективно, як повна адаптація домашнього екрану, залежно від того, що ви робите. Розширення функцій «Цифрового благополуччя» — це шлях вперед. Реальна користь полягає в настроюваних режимах фокусування.

Android теж демонструє рух у цьому напрямку, але поки що, за великим рахунком, це лише можливість блокування повідомлень . Вона дуже проста та однобока. З цим треба щось робити, і тоді наша улюблена операційна система стане ще зручнішою.

Чи може Android бути, як iPhone

Раніше існував Bubbles API, який, за загальним визнанням, був не дуже хороший, також відкривав доступ до певних контактів та груп у сторонніх програмах для обміну повідомленнями. Використання цього може дозволити Android запропонувати набагато більш потужні засоби управління для кожної програми, ніж в даний час дає режим фокусування в iOS, без необхідності винаходити ще один API для розробників. Основу вже закладено, але з цим треба працювати, і, можливо, в Android 14 ми побачимо якісь шляхи реалізації цього потенціалу.

Android вже має багато можливостей, які чимось схожі на режим фокусування в IOS, але вони розкидані по всій системі. Це незручно і осмислення того, що з цим зробити зможе запропонувати нам новий досвід налаштування Android. А то чого вони можуть, а ми — ні? Нехай у нас теж буде гарне налаштування. Адже так?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: