Названо 10 найкращих гаджетів вересня: iPhone 14 Pro, камерофони та гнучкий ноутбук

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо цієї осені вам не до смартфонів та ноутбуків, ми чудово розуміємо. Тому зібрали всі цікаві пристрої в одному матеріалі. Через 5 хвилин будете в курсі нових трендів у світі технологій — адже місяць був дуже насичений новинками.

iPhone 14 Pro – динамічний острівець стабільності

Хоч би що відбувалося у світі, вереснева презентація Apple залишається для багатьох важливою подією. Тому починаємо огляд новинок з айфонів. iPhone 14 особливо попитом не користується, цікавіше Pro-версії. Їх показали дві – стандартного розміру (6,1 дюйма) та зі збільшеним екраном (6,7 дюйма). В обох дисплеї стали яскравішими, до 2000 ніт на піку. Це рекорд.

Але найважливіше оновлення торкнулося чубчика — тепер замість неї акуратний виріз під назвою «динамічний острів». І якщо раніше виробники не акцентували увагу на цій частині екрану, то тепер там відбувається все найцікавіше. Острівець вміє «розсуватися», коли надходять повідомлення, дзвонить будильник або під’їжджає таксі. Загалом на ньому зав’язані нові фішки з анімацією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Обидва айфони працюють на найсвіжішому чіпсеті A16 Bionic – вперше техпроцес 4 нм та 16 млрд транзисторів. Основний сенсор камери збільшився до 48 Мп, він працює за технологією Quad Pixel (чотири пікселі поєднуються в один великий). Ще є ультраширокий об’єктив з «чистішою» оптикою та триразовий оптичний зум (обидва по 12 Мп).

Ціни:

  • iPhone 14 Pro: 128 ГБ – 999 доларів / 256 ГБ – 1099 доларів / 512 ГБ – 1299 доларів / 1 ТБ – 1499 доларів. 
  • iPhone 14 Pro Max: 128 ГБ – 1099 доларів / 256 ГБ – 1199 доларів / 512 ГБ – 1399 доларів / 1 ТБ – 1599 доларів.

Для когось: Для тих, хто змінює айфон щороку. Або тих, хто не змінював кілька років і нарешті дозрів.

Apple Watch Ultra – невбивний годинник

Цього року Apple кинула виклик конкурентам в особі Garmin. Новий «яблучний» годинник призначений насамперед для любителів активного спорту та відпочинку — скелелазіння та дайвінгу. Для цього тут захищений корпус титану, а 49-міліметровий екран знаходиться під сапфіровим склом. Коліща стало більше, щоб його зручніше було крутити в рукавичках. З’явилася додаткова кнопка, що настроюється.

Яскравість екрану зросла до неймовірних 2000 ниток, водонепроникність – до 100 метрів. Двохдіапазонний GPS став точнішим, а батарея витримує 36 годин активної роботи (або до 60 годин в економному режимі). Бонусом йде модний двошаровий ремінець з титановим карабіном та вбудований датчик температури тіла.

Ціна: 799 доларів

Для кого: Для любителів найактивнішого відпочинку

Huawei Mate 50 Pro – знайде зв’язок скрізь

Свіжий флагман лінійки Mate схожий на попередників – тут майже така сама кругла платформа з камерами. Зате зміни в дизайні видно попереду: сюди повернулася довга, але вузька чубчик із 3D-сканером обличчя. Інша фішка, зважаючи на все, працюватиме тільки в Китаї: жителі Піднебесної зможуть відправляти повідомлення через супутниковий зв’язок Beidou.

Основні характеристики такі: великий OLED-дисплей діагоналлю 6,74 дюйми та роздільною здатністю 2616×1212 пікселів. Частота оновлення висока – 120 Гц (і 300 Гц тач). Девайс працює на свіжому Snapdragon 8+ Gen 1, який живиться від батареї на 4700 мАч зі швидкою зарядкою 66 Вт (ще є бездротова на 50 Вт і реверсивна на 7,5 Вт). Камер чотири – основна на 50 Мп, надширик на 13 Мп та телевізор на 64 Мп.

Ціна: від 6799 юанів (біля 30 тисяч гривень), у Європі від 1299 євро

Для кого: Для фанатів бренду, топових технологій та мобільної фотографії

Lenovo ThinkPad X1 Fold – оновлений складний ПК

Незвичайний девайс від Lenovo отримав велике оновлення. Велике не в плані кількості фішок, а розмірів. Так, екран виріс з 13,3 до 16,3 дюйма, а заразом став підтримувати HDR. Роздільна здатність 2024×2560 пікселів, матриця OLED. Начинки теж прокачали: під капотом стоїть новий Intel 12-го покоління і до 32 ГБ оперативної пам’яті. Графіка залишилася інтегрованою (Iris Xe).

По суті, це планшет із складним екраном, який у закритому вигляді виглядає як ноутбук. Тільки фізичної клавіатури немає, але її можна додати – кріпиться на магнітах.

Ціна: від 2499 доларів

Для кого: Для тих, хто хоче шокувати друзів та колег

Tecno MegaBook T1 – три дні роботи

Перший ноутбук бренду не вдарив у бруд обличчям. Це відмінний середнячок для роботи та розваг. На 15,6-дюймовому IPS-екрані буде зручно і дивитися кіно, і перевіряти формули в таблицях – дозволу Full HD для цього вистачить. А потужності процесора Intel Core i5 (або i7) передостаннього покоління є достатньо для будь-яких стандартних завдань. Доступно 12/16 ГБ оперативної пам’яті.

На корпусі цілий розсип портів — дев’ять штук. Екран захищає очі від синього випромінювання за технологією TUV Eye Comfort. Одного заряду батареї (70 Вт * год) вистачає на 17,5 години без підзарядки, а в режимі очікування екран не згасне цілих три дні.

Ціна: Поки що невідомо

Для кого: Для тих, хто не любить носити із собою зарядний пристрій

Sony Xperia 5 IV – компактний майже-флагман

У наш час навіть телефон із 6,1-дюймовим екраном можна назвати невеликим. Зате дисплей тут відмінний, у найкращих традиціях Sony  — OLED-матриця, висока роздільна здатність (2520×1080) та швидке оновлення картинки (120 Гц). І все це захищено від подряпин за технологією Corning Gorilla Glass Victus.

Щоправда, не обійшлося без ложки дьогтю. Під дисплеєм несподівано опинився чіп минулого покоління Snadragon 8 Gen 1 (коли у багатьох конкурентів вже стоїть плюсова версія). Оперативки багато, але також не рекорд — 8 ГБ. А постійної пам’яті для багатьох буде обмаль, всього 128 ГБ. Хоча є слот для microSD, що частково рятує ситуацію.

Але плюсів теж достатньо. Це і великий акумулятор на 5000 мАг зі швидкою зарядкою 30 Вт, і найсвіжіший 12-й Android, і відмінний набір камер (основна + надширик + телефон на 12 Мп). Усі датчики з автофокусом, а останні два ще й із оптичним стабілізатором.

Ціна: 1049 євро

Для кого: Для тих, хто так і не наважився купувати «лопату»

Amazfit GTS 4 і GTR 4 – невеликий, але важливий апдейт

Четверте покоління розумного годинника прокачали по всіх фронтах. Найважливішою зміною можна назвати покращений оптичний сенсор – тепер він збирає на третину більше даних та точніше відстежує пульс. Удосконалилося і визначення місця розташування по GPS, за це завдяки дводіапазонній антені з круговою поляризацією.

Моніторинг сну став більш просунутим: можна створювати розклад сну на основі звичок користувача. А ще аксесуари підтримують 150 спортивних режимів. Якщо користувач бігатиме і гойдатиметься в залі, годинник сам почне тренування і навіть підрахує час відпочинку.

Ціна: 199 євро

Для кого: Для тих, хто стежить за здоров’ям

TCL BOOK 14 Go – портативний ноутбук

Якщо говоримо про портативність, то насамперед потрібно позначити габарити. Цей лептоп дуже тонкий (13,95 мм) і легкий (1,28 кг) – поміститься у будь-який рюкзак, а спина не втомиться тягати його із собою. Щоправда, на догоду розмірам довелося пожертвувати потужністю. Тому під клавіатурою стоїть мобільний Snapdragon 7C та всього 4/128 ГБ пам’яті. Так що для ігор він не підійде, але як друкарська машинка — легко.

На екрані також заощадили. Тут стоїть 14-дюймова TN-матриця з низькою роздільною здатністю HD+. Але до нього легко підключити нормальний монітор, благо є DisplayPort. Час роботи пристойний – одного заряду вистачає на 12 годин роботи. А ще є вбудований 4G-модем, тож власник без зв’язку не залишиться. Та й ціна за сьогоднішніми мірками дуже приємна, тож на недоліки можна заплющити очі.

Ціна: біля 15 000 грн

Для кого: Для тих, кому потрібна довгограюча друкарська машинка

Motorola Edge 30 Ultra – море мегапікселів

Цей телефон можна сміливо назвати рекордсменом, адже він перший у світі отримав основну камеру на 200 мегапікселів (якщо не брати до уваги його китайську версію Moto X30 Pro). Правда, фінальний знімок виходить у роздільній здатності 12,5 Мп – телефон об’єднує 16 пікселів в один дуже великий. Але якщо захочеться отримати «рідну» деталізацію, можна виставити в налаштуваннях 200 Мп (з пікселями 0,64 мкм).

Екран великий і чіткий – діагональ 6,67 дюйма, матриця pOLED, роздільна здатність 2400х1080, частота оновлення 144 Гц. Під ним ховається найнавороченіший чіпсет Snapdragon 8+ Gen 1 і до 12/512 ГБ пам’яті. Акумулятор не найбільший на ринку (4610 мАг), проте підтримує дуже швидку зарядку на 125 Вт (і бездротову на 50 Вт). Реверсивна також є.

Ціна: від 900 євро за базову версію

Для кого: Для тих, кому потрібні ультрадеталізовані знімки

Honor 70 – бюджетний флагман

Флагманський Honor 70 нарешті дістався Європи. І його варто було дочекатися, адже девайс вийшов дуже цікавим. Взяти хоча б великий 6,67-дюймовий екран з OLED-матрицею, роздільною здатністю 2400х1080 пікселів і частотою 120 Гц. Усі як у флагманів!

«Залізо» хоч і не за останнім словом, але теж заслуговує на повагу. Snapdragon 778G Plus потягне будь-які іграшки, а 8 ГБ оперативної пам’яті та 128/256 ГБ постійної пам’яті теж вистачить для всіх потреб. Батарея на 4800 мАг витримає день-півтора роботи, а швидка зарядка на 66 Вт заповнить весь заряд за 45 хвилин.

А ще виробники кажуть, що Honor 70 – перший смартфон із 54-мегапіксельним великим сенсором Sony IMX800. У нього високий динамічний діапазон і хороша деталізація навіть за слабкого освітлення. Поки що це лише на словах, але ми обов’язково потестуємо камеру, як тільки смартфон виявиться у нас у руках. Швидше за все, це станеться у четвертому кварталі 2022 року.

Ціна: від 549 євро

Для кого: Для тих, кому потрібен недорогий телефон із флагманськими замашками

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.