Експерти ESET пояснили, чи здатні хакери вкрасти відбиток пальця

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ідентифікація користувачів за папілярними візерунками нігтьових фаланг уже давно встигла стати звичним явищем. Вона використовується для розблокування смартфона, відчинення дверей, увімкнення запалювання в автомобілі, управління банківськими рахунками тощо. Експерти ESET розповіли, наскільки надійною є біометрична ідентифікація користувачів.

У багатьох країнах світу відбитки папілярних візерунків використовуються для оформлення паспортів та ID-карт. Крім цього, за ними видають туристичні візи. В Android-смартфонах перші дактилоскопічні датчики почали з’являтися в 2013 році. Відтоді вони встигли здобути неабияку популярність серед представників користувацької спільноти.

Загалом зчитування папілярних візерунків вважається надійним методом ідентифікації користувачів. Водночас безпека процедури розпізнавання господаря смартфона залежить від якості датчика. Переживати за захист персональних даних не варто. Samsung, Google та Apple зберігають біометричні зліпки локально. На сервери вони не завантажуються.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За словами експертів ESET, під час використання відбитка пальця для входу в обліковий запис або службу, мобільний додаток отримує доступ тільки до цифрового ключа. Біометричні дані користувача йому недоступні. Таким чином, навіть у разі встановлення на телефон шкідливого ПЗ нічого з вашими біометричними даними не трапиться. Заволодіти ними хакери не зможуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.