Чим iPhone 14 Plus відрізняється від iPhone 14 Pro Max

Лінійка iPhone настільки розросла, що самі користувачі не знають, навіщо потрібно стільки смартфоніві для чого потрібен кожен. Але якщо минулого року був iPhone 13 mini для фанатів компактних пристроїв, то в 2022 році замість нього з’явився iPhone 14 Plus — точнісінько розміром зiPhone 14 Pro Max. Проте смартфони насправді різні: відмінностей там — хоч греблю гати. Зрозуміло, за деякі фішки Pro Max-версії доведеться заплатити, до того ж досить багато. Пропоную розібратися, чим відрізняється iPhone 14 Plus від iPhone 14 Pro Max , щоб зрозуміти, за що доведеться переплатити.

Не знаю як ви, але особисто я не розумію, навіщо Apple вирішила воскресити «Plus», враховуючи те, що від нього тут одна назва: розмір смартфон не відрізняється від Pro-версії — чи не простіше було назвати його Max? Що ж, залишимо це питання на відкуп Apple: можливо, колись на нього дадуть відповідь.

Дизайн iPhone 14 Plus

Зовнішній вигляд «Плюсу» зазнав серйозних змін: за фактом перед вами iPhone 14 у збільшеному до 6,7 дюймів варіанті або iPhone 13 Pro, але з двома камерами ззаду замість трьох. Про те, що iPhone 14 Plus схожий на 13 Pro Max нагадує не тільки великий розмір, а й Face ID у вигляді чубчика спереду – як у торішньої моделі.

iPhone 14 Plus легко дізнатися за кольором корпусу

В принципі, якщо ви запакуєте iPhone у щільний чохол і кластимете його екраном вгору, то ніхто ніколи і не здогадається, що це новий iPhone 2022 року , а не торішня модель. Якщо чохла немає, то особливо уважні люди все ж таки зможуть помітити каверзу: зазвичай у Pro-версій більш суворі кольори, а iPhone 14 Plus продається в блакитному, фіолетовому, темно-синьому, білому та червоному варіантах.

Кольори iPhone 14 Pro і Pro Max, за традицією, спокійніші

Може здатися, що розпізнати iPhone 14 Pro дуже просто: це острівець замість чубчика на екрані, потрійний модуль камер та кольори корпусу (темно-фіолетовий, золотий, срібний та «космічний» чорний). Але ні: виявляється, що кути корпусу iPhone 14 Pro та Pro Max закруглили! Через це смартфон став трохи коротшим (на 0,1 мм), вже (на 0,5 мм) і товщим (0,5 мм). Крім того, він важчий за iPhone 14 Plus майже на 37 грамів, тому чохли від них явно не підійдуть.

Характеристики iPhone 14 Pro

Незважаючи на те, що в обох Айфонах встановлені OLED-дисплеї Super Retina XDR , різниця в них є. Наприклад, 14 Pro Max має технологію ProMotion, завдяки якій змінюється частота екрану до 120 Гц і з’явилася можливість впровадити Always On Display. Роздільна здатність, до речі, також трохи відрізняється: 2778 * 1284 у iPhone 14 Plus проти 2796 * 129 у 14 Pro Max. До того ж, дисплей iPhone 14 Pro Max помітно яскравіший — 1600 ніт проти 1200 ніт. Виходить, дисплеї зовсім не однакові, а помітити каверзу досить складно!

Крім того, iPhone 14 Plus отримав Минулорічний чіп А15 Bionic, потужності якого з лишком буде достатньо на найближчі роки. iPhone 14 Pro дістався свіжий A16 Bionic: примітно, що на презентації його продуктивність порівнювали із трирічним А13 Bionic, тому приріст справді є.

Особливо інженери попрацювали над енергоефективністю: незважаючи на те, що Apple оголосила, що iPhone 14 Plus має найпотужнішу батарею за всю історію, в специфікаціях все ж таки вказано, що він працює менше iPhone 14 Pro Max в різних випадках. Втім, усі чудово розуміють, що вся справа не в батареї, а в новому чіпі.

Камера iPhone Pro Max

Враховуючи те, що камера – найважливіший для багатьох елемент у смартфоні, то тут і приховані найголовніші відмінності нових iPhone. Перевага, безперечно, на стороні iPhone 14 Pro Max.

  • Різна роздільна здатність камер у двох смартфонів: 12 Мп проти 48 Мп.
  • iPhone 14 Pro Max має телефото-об’єктив.
  • Покращені діафрагми у всіх об’єктивах, за рахунок чого iPhone 14 Pro Max робить більш детальні знімки.
  • У iPhone 14 Pro Max є триразовий оптичний зум проти дворазового, а також цифровий п’ятнадцятиразовий проти п’ятиразового.
  • Макро-знімки, формат ProRAW та портретний режим у темряві – всі ці переваги у 14 Pro Max.
  • iPhone 14 Pro Max має датчик LiDAR: що робити з цією інформацією, вирішувати виключно вам.

Приємно, що обидва смартфони отримали підтримку Action Mode для стабілізації зображення під час зйомки в русі, а також однакові фронтальні камери з автофокусом та кінематографічним режимом.

Який iPhone 14 купити в 2022

То який Айфон вибрати ? Передбачалося, що iPhone 14 Plus прийде на зміну iPhone 13 mini, який Apple відправить на відпочинок. Щоправда, і сам iPhone 14 Plus ще не вийшов, і компактний мінік з виробництва не зняли. У будь-якому випадку, “Плюс” – це урізана версія Pro Max-версії для тих, кому потрібен великий екран, потужний акумулятор та відмінне залізо за привабливою ціною.

Камери – не найсильніша сторона 14 Plus, можливо, краще придивитися до iPhone 13 Pro Max , а не 14 Pro Max: характеристики чудові та й ціна приємна – торішній топовий iPhone продають за дуже приємною ціною, дешевшою, ніж коштує будь-яка модель 2022 року.

Особисто я не бачу сенсу переплачувати за iPhone 14 Pro Max або 14 Plus, але знову ж таки: це два різні за характеристиками смартфони. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.