Топ-5 корисних функцій Android, яких досі немає в iOS

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iOS 16, що недавно вийшла , викликала чимало негативу через купу незрозумілих помилок і великої кількості функцій, яких, напевно, в ній не повинно бути. Але, з іншого боку, багато смартфонів вона вплинула позитивно, з ходу збільшивши показники автономності. Тим не менш, фанати Apple щороку чекають від нових версій iOS дійсно корисних функцій, а не екранів блокування та іншої нісенітниці: йдуть роки, а в Купертіно досі не поспішають додавати функції, які давно є в Android . На жаль, цього й не сталося цього року. Ось деякі з них.

Облікові записи користувачів на iPhone

Apple постійно підкреслює, що конфіденційність – її коник. Всюдисущі паролі, вхід Face ID або Touch ID — це, звичайно, зручно, але ні в iPhone, ні в iPad досі немає облікових записів користувачів як на ПК. Припустимо, пристрій куплено для сім’ї та у кожного свої файли, то зробити iPad загальним не вийде. А дарма: у дітей – одні додатки, у дорослих – інші.

Обліковий запис для гостя – те, чого так не вистачає на пристроях Apple

Те саме стосується закладок у браузері та інших документів. Облікові записи давно є і на Windows, і на Android, а Apple все ніяк не спроможеться придумати щось схоже. Скільки ще чекати на появу облікових записів користувачів на iOS — нікому не відомо. В iOS 16 їх, як і раніше, немає.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Split View на Айфоні

В цьому році iPadOS отримала логічне продовження режиму Split View – функцію Stage Manager для багатовіконного режиму, як на повноцінних комп’ютерах. Смішно, але навіть цю функцію отримали не всі – тільки iPad Pro та iPad Air з M1. А ось на Айфоні такої фішки немає: скільки б років не пройшло, якою б діагоналі не були дисплеї – Apple навідріз відмовляється додавати цю функцію в iOS.

Так, є картинка в картинці для перегляду відео, але це взагалі не те, що потрібно. На Android така функція є вже давно і користувачам, на відміну від PiP вона дуже подобається, адже справа не обмежується переглядом відео. Забавно, але у iPhone 14 Max діагональ екрану 6,7 дюйми, а у iPad mini 6 – 8,3. Очевидно, потрібно почекати, доки смартфон доросте до розмірів iPad.

Альтернатива Apple Pay для iPhone

Євросоюз уже не перший рік вимагає від Apple відкрити NFC-модуль для альтернативних способів оплати: на думку регулятора, компанія з Купертіно зловживає становищем на ринку мобільних платежів, заважаючи конкуренції заради Apple Pay. Суперечки досі тривають і цілком імовірно закінчаться не на користь американської компанії.

Екран блокування iPhone

Першим та останнім iPhone з Face ID у мене був iPhone XR. Коли я тільки дістав його з коробки і налаштував, побачив Ліхтарик та Камеру на екрані блокування — наївно подумав, що я зможу призначити інші клавіші. Це було в 2019 році з iOS 13, але тільки в 2022 році віз і нині там: навіть у iOS 16 перепризначити ці кнопки не можна.

Чому Apple вважає, що Ліхтарик і Камера – найпотрібніші людині функції, які мають бути аж на екрані блокування? iOS 16 пропонує змінити заставку до невпізнання, але дві кнопки знизу досі налаштування не піддаються.

Віджети в iOS 16

Чутки про те, що Apple кардинально переробить віджети у новій iOS, ходили чи не з квітня. Здавалося, ось воно: нарешті вони стануть справді «живими» та корисними, але фанатів iOS знову обдурили. Так, на екрані блокування є все, що потрібно і кількість віджетів та кнопок буде тільки збільшуватися.

Але ті, що на робочому столі виявилися марними і покинутими на півдорозі. Та й з традиційними віджетами у них нічого спільного: при натисканні відкривається сама програма, тому віджети на Айфоні – це лише просто великі ярлики додатків, не інакше. Звичайно ж, в Android вони набагато зручніші вже дуже давно.

Зате iPhone 14 з’явилася нова перевага перед Android-смартфонами у вигляді Always On Display. Про те, наскільки він у принципі корисний у побуті, ще доведеться дізнатися.прочитайте нашу статтю, щоб дізнатися, як він працює!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.