Смартфони

Як змінилася автономність iPhone після встановлення iOS 16

Share

Нова версія iOS тільки-но вийшла для всіх , а вже можна констатувати, що з нею далеко не все так добре: багато користувачів відверто не злюбили цю версію і пошкодували, що встановили її. Чесно кажучи, не пам’ятаю такого негативу з часів iOS 11: нинішня операційна система теж сирувата, хоча про бета-версії були досить приємні відгуки. Тим не менш, на просторах нашого Телеграм-чату я майже не зустрів повідомлень про те, що Айфони з iOS 16 почали розряджатися швидше – навпаки, відзначають, що вони почали працювати довше. Що? Хіба таке буває? Схоже що так.

iPhone швидко розряджається після оновлення

Традиційно після встановлення нової версії iOS у багатьох користувачів починаються проблеми з часом автономної роботи. Проблема вкрай рідко буває масовою — в основному iPhone починає розряджатися швидше лише у частини користувачів з абсолютно різними моделями пристроїв. Передбачити, яке оновлення почне вбивати акумулятор, дуже складно: це буває і після встановлення мінорних апдейтів, і після серйозних версій iOS з новими функціями, які важать кілька гігабайт.

А ось так, щоб Айфон почав працювати довше після оновлення , майже не буває: виняток, мабуть, iOS 15.4.1. Пам’ятаєте, як це мінорне оновлення раптово збільшило автономність старих Айфонів, а в нових — трохи погіршило? Багатьом допомагала заміна акумулятора , але це завжди було обов’язково. Схоже, що інженери Apple врахували всі попередні помилки і створили диво: виявляється, iOS 16 підвищує час роботи iPhone! І це не домисли, а факт. Дивіться, що вийшло.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батарея на iOS 16

Перші бета-версії iOS 16 працювали досить своєрідно: так, багато користувачів після встановлення перших ревізій iOS 16 стикалися з тим, що максимальна ємність акумулятора падала відразу на кілька відсотків. Інші ж помітили, що iPhone з новою iOS ледве доживав до вечора чи не заряджався більше ніж 60%. Мабуть, інженери Apple врахували помилки і створили неймовірне – змусили Айфон працювати довше.

Блогери не вперше проводять такі тести. Але на цей раз результати просто неймовірні!

Це підтверджує відео з YouTube-каналу iAppleBytes : автор взяв ті самі iPhone 8, iPhone SE, iPhone XR, а також iPhone 11, 12 і 13, на яких була встановлена ​​релізна версія iOS 16. Для перевірки часу автономної роботи використовувався бенчмарк Geekbench, а для чистоти експерименту всі айфони були заряджені до 100% із встановленою вручну яскравістю 25%. Важливо й те, що iPhone 11, 12 і 13 мали стовідсоткову максимальну ємність, iPhone SE 2020 – 87%, iPhone 8 – 97%, а iPhone XR – 92%. Що з того вийшло?

  • Першим, на мій подив, здався iPhone 8, пропрацювавши майже 3 години. Виявляється, максимальна ємність нічого не вирішує на старому процесорі!
  • Після нього розрядився iPhone SE 2020 на позначці 3 години 45 хвилин – досить довго з огляду на стан акумулятора цього проблемного смартфона .
  • Далі практично одночасно розрядилися iPhone XR (5 годин 48 хвилин) та iPhone 11 (5 годин 47 хвилин). І знову 100-відсоткова ємність акумулятора iPhone 11 не зіграла жодної ролі.
  • Наступним здався iPhone 12 – смартфон на iOS 16 зі свіжою батареєю протримався 7 годин 9 хвилин.

Звичайно ж, найдовше протримався iPhone 13 — 9 годин 4 хвилини, що майже на 2 години довше за iPhone 12. І що ж це означає? iOS 16 вбиває акумулятор чи ні?

Чи варто встановлювати iOS 16

Наприкінці ролика було підбито підсумок на основі статистики. А з’ясувалося наступне: виявляється, всі смартфони, крім iPhone 8 видали чи не найкращий час роботи саме на iOS 16. Принаймні про це говорять результати синтетичних тестів. Якщо у вас вийшло навпаки, телефон може бути просто несправний. У нього можуть бути проблеми з акумулятором або контролером живлення. В цьому випадку краще звернутися до фахівців .

Майже всі айфони видали максимальний час роботи. Як так?
  • iPhone 11 і iPhone XR взагалі помітно додали в часі роботи – такого не було навіть на iOS 14.4, яка в графіку iAppleBytes відображена як найперша.
  • Особисто мене порадував iPhone SE 2020: він показав найвищий результат автономності – приблизно як на iOS 14.4 та 15.4.
  • Відмінно показав себе та iPhone 12, видавши максимальний час роботи за весь час iOS 15.
  • iPhone 13 також показав високу результативність – довше він працював лише на iOS 15.0.1 та 15.0.2.
  • А ось iPhone 8 не позаздриш – він показав найгірший результат, починаючи з iOS 14.4 – якщо володієте цим смартфоном, оновлюватися, мабуть, не варто.

Скільки тримає батарея iPhone 14

В іншому тесті на автономність YouTube-канал Mrwhosetheboss порівняв потужність акумуляторів iPhone SE, iPhone 12, iPhone 13/13 mini, а також усіх моделей iPhone 14. Автор каналу по черзі запускав на смартфонах ігри, карти Apple, програми соцмереж та камеру.

З’ясувалося, що iPhone 13 mini працює майже стільки ж, скільки і iPhone 12 (6 годин 36 хвилин проти 6 годин 48 хвилин). Те саме з iPhone 13 і iPhone 14 – обидва пропрацювали 7 годин 15 хвилин. Це ще раз підтверджує, що Apple знову представила нам один і той самий телефон !

Набагато цікавіша ситуація з iPhone 14 Plus: Apple не лукавила, коли говорила, що це смартфон із найпотужнішою батареєю! Він пропрацював 9 годин 23 хвилини – майже на 2 години довше за iPhone 14 Pro (7 годин 49 хвилин) і стільки ж, скільки і iPhone 14 Pro Max (9 годин 31 хвилина).

Схоже, ми мали рацію : «Плюс» на старому процесорі А15 Bionic має справді найпотужніший акумулятор серед Айфонів , як і iPhone 14 Pro Max. Невелика різниця в часі автономної роботи нівелюється через ненажерливість нового процесора, яка, безумовно, є.

Безумовно, жоден зимитований тест автономності не є істиною в останній інстанції, оскільки кожен користувач має свій сценарій роботи з iPhone протягом дня. Але можна впевнено сказати, що з iOS 16 автономність Айфона буде не гірше , ніж з iOS 15. Можливо навіть краще, якщо, звичайно, у вас не iPhone 8. У цьому випадку батарея повинна бути замінена сама по собі. Це можна зробити в сервісному центрі або купити її та поміняти самому. Схоже, що iOS 16 справді хороша в плані автономності і потрібно оновитися хоча б заради цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: iOSiPhone
  • Останні записи

    Смартфони Huawei Pura70 вийдуть за межі китайського ринку

    Як мінімум, апарат засвітився в базі даних SIRIM, яка відноситься до ринку Малайзії. Також ресурс…

    01.05.2024

    46 моделей смартфонів та 12 моделей планшетів Samsung отримають One UI 7.0 на Android 15: повний список пристроїв

    Опубліковано список смартфонів і планшетів Samsung, які отримають інтерфейс One UI 7.0. Список цей не…

    01.05.2024

    Samsung готує нову модель преміального смарт-годинника

    За словами представників компанії, Samsung «прагне задовольнити попит на оновлення смарт-годинника за допомогою запуску нових…

    01.05.2024

    Nothing Phone (1) отримав оновлення з інтеграцією ChatGPT

    Nothing OS 2.5.5, випущена для Phone (2) і Phone (2a) минулого місяця, тепер доступна для…

    01.05.2024

    Біткоїн, який опустився до $59 тисяч, потягнув донизу й інші токени

    Середа, 1 травня, принесла власникам криптовалют не найкращі новини: BTC звалився з $70-71 тисяч до…

    01.05.2024

    Lifecell опинився в центрі скандалу через невдалий жарт

    На сторінці мобільного оператора Lifecell у соціальній мережі Х сталася справжня сварка. Пост, який замислювався, як смішний, став причиною…

    01.05.2024