Як змінилася автономність iPhone після встановлення iOS 16

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нова версія iOS тільки-но вийшла для всіх , а вже можна констатувати, що з нею далеко не все так добре: багато користувачів відверто не злюбили цю версію і пошкодували, що встановили її. Чесно кажучи, не пам’ятаю такого негативу з часів iOS 11: нинішня операційна система теж сирувата, хоча про бета-версії були досить приємні відгуки. Тим не менш, на просторах нашого Телеграм-чату я майже не зустрів повідомлень про те, що Айфони з iOS 16 почали розряджатися швидше – навпаки, відзначають, що вони почали працювати довше. Що? Хіба таке буває? Схоже що так.

iPhone швидко розряджається після оновлення

Традиційно після встановлення нової версії iOS у багатьох користувачів починаються проблеми з часом автономної роботи. Проблема вкрай рідко буває масовою — в основному iPhone починає розряджатися швидше лише у частини користувачів з абсолютно різними моделями пристроїв. Передбачити, яке оновлення почне вбивати акумулятор, дуже складно: це буває і після встановлення мінорних апдейтів, і після серйозних версій iOS з новими функціями, які важать кілька гігабайт.

А ось так, щоб Айфон почав працювати довше після оновлення , майже не буває: виняток, мабуть, iOS 15.4.1. Пам’ятаєте, як це мінорне оновлення раптово збільшило автономність старих Айфонів, а в нових — трохи погіршило? Багатьом допомагала заміна акумулятора , але це завжди було обов’язково. Схоже, що інженери Apple врахували всі попередні помилки і створили диво: виявляється, iOS 16 підвищує час роботи iPhone! І це не домисли, а факт. Дивіться, що вийшло.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Батарея на iOS 16

Перші бета-версії iOS 16 працювали досить своєрідно: так, багато користувачів після встановлення перших ревізій iOS 16 стикалися з тим, що максимальна ємність акумулятора падала відразу на кілька відсотків. Інші ж помітили, що iPhone з новою iOS ледве доживав до вечора чи не заряджався більше ніж 60%. Мабуть, інженери Apple врахували помилки і створили неймовірне – змусили Айфон працювати довше.

Блогери не вперше проводять такі тести. Але на цей раз результати просто неймовірні!

Це підтверджує відео з YouTube-каналу iAppleBytes : автор взяв ті самі iPhone 8, iPhone SE, iPhone XR, а також iPhone 11, 12 і 13, на яких була встановлена ​​релізна версія iOS 16. Для перевірки часу автономної роботи використовувався бенчмарк Geekbench, а для чистоти експерименту всі айфони були заряджені до 100% із встановленою вручну яскравістю 25%. Важливо й те, що iPhone 11, 12 і 13 мали стовідсоткову максимальну ємність, iPhone SE 2020 – 87%, iPhone 8 – 97%, а iPhone XR – 92%. Що з того вийшло?

  • Першим, на мій подив, здався iPhone 8, пропрацювавши майже 3 години. Виявляється, максимальна ємність нічого не вирішує на старому процесорі!
  • Після нього розрядився iPhone SE 2020 на позначці 3 години 45 хвилин – досить довго з огляду на стан акумулятора цього проблемного смартфона .
  • Далі практично одночасно розрядилися iPhone XR (5 годин 48 хвилин) та iPhone 11 (5 годин 47 хвилин). І знову 100-відсоткова ємність акумулятора iPhone 11 не зіграла жодної ролі.
  • Наступним здався iPhone 12 – смартфон на iOS 16 зі свіжою батареєю протримався 7 годин 9 хвилин.

Звичайно ж, найдовше протримався iPhone 13 — 9 годин 4 хвилини, що майже на 2 години довше за iPhone 12. І що ж це означає? iOS 16 вбиває акумулятор чи ні?

Чи варто встановлювати iOS 16

Наприкінці ролика було підбито підсумок на основі статистики. А з’ясувалося наступне: виявляється, всі смартфони, крім iPhone 8 видали чи не найкращий час роботи саме на iOS 16. Принаймні про це говорять результати синтетичних тестів. Якщо у вас вийшло навпаки, телефон може бути просто несправний. У нього можуть бути проблеми з акумулятором або контролером живлення. В цьому випадку краще звернутися до фахівців .

Майже всі айфони видали максимальний час роботи. Як так?
  • iPhone 11 і iPhone XR взагалі помітно додали в часі роботи – такого не було навіть на iOS 14.4, яка в графіку iAppleBytes відображена як найперша.
  • Особисто мене порадував iPhone SE 2020: він показав найвищий результат автономності – приблизно як на iOS 14.4 та 15.4.
  • Відмінно показав себе та iPhone 12, видавши максимальний час роботи за весь час iOS 15.
  • iPhone 13 також показав високу результативність – довше він працював лише на iOS 15.0.1 та 15.0.2.
  • А ось iPhone 8 не позаздриш – він показав найгірший результат, починаючи з iOS 14.4 – якщо володієте цим смартфоном, оновлюватися, мабуть, не варто.

Скільки тримає батарея iPhone 14

В іншому тесті на автономність YouTube-канал Mrwhosetheboss порівняв потужність акумуляторів iPhone SE, iPhone 12, iPhone 13/13 mini, а також усіх моделей iPhone 14. Автор каналу по черзі запускав на смартфонах ігри, карти Apple, програми соцмереж та камеру.

З’ясувалося, що iPhone 13 mini працює майже стільки ж, скільки і iPhone 12 (6 годин 36 хвилин проти 6 годин 48 хвилин). Те саме з iPhone 13 і iPhone 14 – обидва пропрацювали 7 годин 15 хвилин. Це ще раз підтверджує, що Apple знову представила нам один і той самий телефон !

Набагато цікавіша ситуація з iPhone 14 Plus: Apple не лукавила, коли говорила, що це смартфон із найпотужнішою батареєю! Він пропрацював 9 годин 23 хвилини – майже на 2 години довше за iPhone 14 Pro (7 годин 49 хвилин) і стільки ж, скільки і iPhone 14 Pro Max (9 годин 31 хвилина).

Схоже, ми мали рацію : «Плюс» на старому процесорі А15 Bionic має справді найпотужніший акумулятор серед Айфонів , як і iPhone 14 Pro Max. Невелика різниця в часі автономної роботи нівелюється через ненажерливість нового процесора, яка, безумовно, є.

Безумовно, жоден зимитований тест автономності не є істиною в останній інстанції, оскільки кожен користувач має свій сценарій роботи з iPhone протягом дня. Але можна впевнено сказати, що з iOS 16 автономність Айфона буде не гірше , ніж з iOS 15. Можливо навіть краще, якщо, звичайно, у вас не iPhone 8. У цьому випадку батарея повинна бути замінена сама по собі. Це можна зробити в сервісному центрі або купити її та поміняти самому. Схоже, що iOS 16 справді хороша в плані автономності і потрібно оновитися хоча б заради цього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.