Смартфони

Чому варто купити iPhone 14 Plus у 2022 році

Share

У 2020 році компанія Apple пішла на експеримент, випустивши компактну версію базового iPhone 12. В принципі, якщо відштовхуватися від думки користувачів Андроїд-смартфонів останніх років, подібне рішення можна було зрозуміти, адже люди постійно скаржаться на засилля лопат. Проте продаж iPhone 12 mini провалився, а після ще одного року експериментів у 2022 Apple відмовилася від випуску міні-смартфону. Але святе місце порожнім не буває, і на місце четвертої моделі лінійки став iPhone 14 Plus. Це повна протилежність версій з приставкою “mini”, орієнтована на тих, хто хоче великий смартфон , але не бажає переплачувати за iPhone 14 Pro Max .

Якщо поглянути на статистику попередніх замовлень iPhone 14, то з’ясується, що найбільшим попитом у лояльних покупців у Росії все одно користується найдорожчий 14 Pro Max, а Plus-версія пасе в ар’єргарді, поступаючись навіть базовій модифікації смартфона. При цьому я продовжую вважати, що саме iPhone 14 Plus – найкращий представник лінійки за співвідношенням ціни та характеристик. І на те є кілька причин.

iPhone 14 Plus або 14 Pro Max

Незважаючи на відмінне технічне оснащення, обидва смартфони є прямими конкурентами. З погляду габаритів iPhone 14 Plus буквально копіює 14 Pro Max:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 14 Plus: 160.8×78.1×7.8 мм;
  • iPhone 14 Pro Max: 160.7×77.6×7.85 мм.

При цьому iPhone 14 Plus хоч і є лопатою, але важить лише 203 грами, тоді як власник 14 Pro Max відчуватиме у своїй руці аж 240 грамів сталі та скла. Зважаючи на те, що переважна більшість людей користується смартфоном у чохлі, вага iPhone 14 Plus є оптимальним варіантом. Дивно, але він навіть легший за компактний 14 Pro.

Він такий самий великий, але легше і дешевше iPhone 14 Pro Max

Технічно старша модель виглядає цікавіше: її OLED-екран підтримує Always-On-Display та частоту оновлення 120 Гц , камера оснащена телеоб’єктивом із 3-кратним оптичним зумом, а працює апарат на новому чіпсеті Apple A16 Bionic . Але чи варто це переплачувати?

iPhone 14 Plus — характеристики

При побіжному погляді на нутрощі новинки може здатися, що за винятком об’єму акумулятора та розміру екрану вона нічим не відрізняється від торішнього iPhone 13:

  • Екран: 6,7 дюйма, OLED (1284х2778), 60 Гц.
  • Основна камера: 12 МП (OIS) + 12 МП.
  • Фронтальна камера: 12 МП.
  • Процесор Apple A15 Bionic.
  • Пам’ять: 6/128, 6/256 чи 6/512 ГБ.
  • Акумулятор: 4325 мАг.

Але, якщо заглибитися в деталі, стане ясно: iPhone 14 Plus напевно краще за будь-який інший Айфон, який виходив раніше. Так, новий апарат базується на торішньому процесорі, але обсяг оперативної пам’яті iPhone 14 Plus становить 6 ГБ, що на 50% більше, ніж у торішньому iPhone 13, і рівно стільки ж ОЗП пропонує дорожчий iPhone 14 Pro Max .

Збільшений обсяг пам’яті дозволяє смартфону стабільніше працювати в режимі багатозадачності, а з урахуванням того, як гріються флагманські смартфони останніх років, Apple A15 Bionic можна назвати збалансованим рішенням. Його потужності все одно вистачить із запасом на 3-4 роки, а екран із частотою оновлення 60 Гц дозволить заощадити заряд акумулятора.

Камера iPhone 14 Plus

Незважаючи на те, що iPhone 14 Plus отримав базовий набір сенсорів з основної, ширококутної та фронтальної камери, про його фотоможливості варто розповісти докладніше. Це якраз той випадок, коли кількість мегапікселів не відіграє жодної ролі. Головна особливість камери iPhone 14 Plus – великий розмір самої матриці.

За винятком масштабування камера iPhone 14 Plus повинна бути не гіршою, ніж у старших моделей

Вона зібрана з пікселів 1.9 мікрон (в iPhone 13 – 1.7 мікрон), має широку діафрагму f/1.5 і загалом захоплює на 49% більше світла, ніж фотосенсор торішньої моделі. Тому говорити про відсутність змін було б несправедливо. Вдень добре знімає і дідок iPhone 8, а от у складних умовах камера iPhone 14 Plus проявить себе у всій красі. Також у порівнянні з попереднім поколінням змінилася фронтальна камера, яка отримала світлосильнішу діафрагму f/1.9 спеціально для вечірніх селфі. До речі, аналогічна фронталка встановлена ​​в iPhone 14 Pro Max, а наявність у старшого брата оптичного зуму – фішка, якою не буде 90% його власників.

Час роботи iPhone 14 Plus

Днями стала відома точна ємність акумуляторів нових айфонів. Виявилося, що найбільша батарея ховається під корпусом iPhone 14 Plus . Не випадково на презентації Apple назвала цей смартфон довготривалим у своїй лінійці.

Безумовно, відсутність підвищеної частоти оновлення екрану та функції Always-On-Display – недоліки iPhone 14 Plus. Але в плані автономності вони йдуть йому лише в плюс, знижуючи енергоспоживання при виконанні базових завдань і простої. А менша частота продуктивних ядер A15 Bionic у порівнянні з A16 Bionic не дозволяє смартфону задіяти максимальну потужність, яка могла б негативно позначитися на часі роботи. Тому, якщо автономність для вас є ключовою характеристикою, ви вже повинні здогадатися, який iPhone купити.

Скільки коштує iPhone 14 Plus

Дата виходу iPhone 14 Plus – 7 жовтня. Він з’явиться у продажу пізніше за інших представників серії і офіційно буде коштувати 899 $. В Україні купити iPhone 14 Plus теж вдасться з жовтня, а ціна новинки на старті складе біля 40 000 грн.  Зараз вигіднішим рішенням виглядає iPhone 13 Pro Max .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: iPhone
  • Останні записи

    Повні характеристики Google Pixel 8a розкрито в опублікованому PDF-файлі

    Подробиці про майбутні пристрої Google поступово розкриваються, і Pixel 8a не є винятком. Очікуваний запуск…

    05.05.2024

    Нова функція ШІ в iOS 18 дозволить автоматично створювати короткий зміст довгих повідомлень

    Apple переходить на новий рівень зручності для своїх користувачів за допомогою штучного інтелекту iOS 18.…

    05.05.2024

    Чи можна заряджати смартфон усю ніч

    Для багатьох власників смартфонів залишати гаджети заряджатися на ніч - це питання, яке викликає занепокоєння…

    05.05.2024

    Топ-3 найкращих смартфонів Xiaomi

    Xiaomi є китайським брендом, який активно розвивається та користується величезною популярністю у всьому світі. Він…

    05.05.2024

    Оновлення MIUI 14 від Xiaomi: фішки та переваги

    Смартфони китайського бренду працюють на основі прошивки MIUI. Зручний інтерфейс та простота в управлінні –…

    05.05.2024

    Київстар запропонував абонентам дешевий тариф для пенсіонерів

    Мобільний оператор "Київстар" розповів клієнтам про тариф без інтернету, який буде корисним людям похилого віку,…

    05.05.2024