Чому варто купити iPhone 14 Plus у 2022 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2020 році компанія Apple пішла на експеримент, випустивши компактну версію базового iPhone 12. В принципі, якщо відштовхуватися від думки користувачів Андроїд-смартфонів останніх років, подібне рішення можна було зрозуміти, адже люди постійно скаржаться на засилля лопат. Проте продаж iPhone 12 mini провалився, а після ще одного року експериментів у 2022 Apple відмовилася від випуску міні-смартфону. Але святе місце порожнім не буває, і на місце четвертої моделі лінійки став iPhone 14 Plus. Це повна протилежність версій з приставкою “mini”, орієнтована на тих, хто хоче великий смартфон , але не бажає переплачувати за iPhone 14 Pro Max .

Якщо поглянути на статистику попередніх замовлень iPhone 14, то з’ясується, що найбільшим попитом у лояльних покупців у Росії все одно користується найдорожчий 14 Pro Max, а Plus-версія пасе в ар’єргарді, поступаючись навіть базовій модифікації смартфона. При цьому я продовжую вважати, що саме iPhone 14 Plus – найкращий представник лінійки за співвідношенням ціни та характеристик. І на те є кілька причин.

iPhone 14 Plus або 14 Pro Max

Незважаючи на відмінне технічне оснащення, обидва смартфони є прямими конкурентами. З погляду габаритів iPhone 14 Plus буквально копіює 14 Pro Max:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • iPhone 14 Plus: 160.8×78.1×7.8 мм;
  • iPhone 14 Pro Max: 160.7×77.6×7.85 мм.

При цьому iPhone 14 Plus хоч і є лопатою, але важить лише 203 грами, тоді як власник 14 Pro Max відчуватиме у своїй руці аж 240 грамів сталі та скла. Зважаючи на те, що переважна більшість людей користується смартфоном у чохлі, вага iPhone 14 Plus є оптимальним варіантом. Дивно, але він навіть легший за компактний 14 Pro.

Він такий самий великий, але легше і дешевше iPhone 14 Pro Max

Технічно старша модель виглядає цікавіше: її OLED-екран підтримує Always-On-Display та частоту оновлення 120 Гц , камера оснащена телеоб’єктивом із 3-кратним оптичним зумом, а працює апарат на новому чіпсеті Apple A16 Bionic . Але чи варто це переплачувати?

iPhone 14 Plus — характеристики

При побіжному погляді на нутрощі новинки може здатися, що за винятком об’єму акумулятора та розміру екрану вона нічим не відрізняється від торішнього iPhone 13:

  • Екран: 6,7 дюйма, OLED (1284х2778), 60 Гц.
  • Основна камера: 12 МП (OIS) + 12 МП.
  • Фронтальна камера: 12 МП.
  • Процесор Apple A15 Bionic.
  • Пам’ять: 6/128, 6/256 чи 6/512 ГБ.
  • Акумулятор: 4325 мАг.

Але, якщо заглибитися в деталі, стане ясно: iPhone 14 Plus напевно краще за будь-який інший Айфон, який виходив раніше. Так, новий апарат базується на торішньому процесорі, але обсяг оперативної пам’яті iPhone 14 Plus становить 6 ГБ, що на 50% більше, ніж у торішньому iPhone 13, і рівно стільки ж ОЗП пропонує дорожчий iPhone 14 Pro Max .

Збільшений обсяг пам’яті дозволяє смартфону стабільніше працювати в режимі багатозадачності, а з урахуванням того, як гріються флагманські смартфони останніх років, Apple A15 Bionic можна назвати збалансованим рішенням. Його потужності все одно вистачить із запасом на 3-4 роки, а екран із частотою оновлення 60 Гц дозволить заощадити заряд акумулятора.

Камера iPhone 14 Plus

Незважаючи на те, що iPhone 14 Plus отримав базовий набір сенсорів з основної, ширококутної та фронтальної камери, про його фотоможливості варто розповісти докладніше. Це якраз той випадок, коли кількість мегапікселів не відіграє жодної ролі. Головна особливість камери iPhone 14 Plus – великий розмір самої матриці.

За винятком масштабування камера iPhone 14 Plus повинна бути не гіршою, ніж у старших моделей

Вона зібрана з пікселів 1.9 мікрон (в iPhone 13 – 1.7 мікрон), має широку діафрагму f/1.5 і загалом захоплює на 49% більше світла, ніж фотосенсор торішньої моделі. Тому говорити про відсутність змін було б несправедливо. Вдень добре знімає і дідок iPhone 8, а от у складних умовах камера iPhone 14 Plus проявить себе у всій красі. Також у порівнянні з попереднім поколінням змінилася фронтальна камера, яка отримала світлосильнішу діафрагму f/1.9 спеціально для вечірніх селфі. До речі, аналогічна фронталка встановлена ​​в iPhone 14 Pro Max, а наявність у старшого брата оптичного зуму – фішка, якою не буде 90% його власників.

Час роботи iPhone 14 Plus

Днями стала відома точна ємність акумуляторів нових айфонів. Виявилося, що найбільша батарея ховається під корпусом iPhone 14 Plus . Не випадково на презентації Apple назвала цей смартфон довготривалим у своїй лінійці.

Безумовно, відсутність підвищеної частоти оновлення екрану та функції Always-On-Display – недоліки iPhone 14 Plus. Але в плані автономності вони йдуть йому лише в плюс, знижуючи енергоспоживання при виконанні базових завдань і простої. А менша частота продуктивних ядер A15 Bionic у порівнянні з A16 Bionic не дозволяє смартфону задіяти максимальну потужність, яка могла б негативно позначитися на часі роботи. Тому, якщо автономність для вас є ключовою характеристикою, ви вже повинні здогадатися, який iPhone купити.

Скільки коштує iPhone 14 Plus

Дата виходу iPhone 14 Plus – 7 жовтня. Він з’явиться у продажу пізніше за інших представників серії і офіційно буде коштувати 899 $. В Україні купити iPhone 14 Plus теж вдасться з жовтня, а ціна новинки на старті складе біля 40 000 грн.  Зараз вигіднішим рішенням виглядає iPhone 13 Pro Max .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.