Нова функція iOS 16 дратує користувачів мережі

Якщо ви оновилися до iOS 16 або купили новий iPhone 14 з цією операційною системою, ви, напевно, зіткнулися з новою функцією дозволу вставки контенту з буфера обміну смартфона. Це новий рівень захисту, введений Apple після випадків отримання доступу шахраями до цього буфера. Проте не всіх такий захист влаштовує.

“Кілька років тому деякі програми отримали мерзенний доступ до скопійованих даних з буферів обміну користувача”, пише 9to5mac. У відповідь на це Apple почала повідомляти користувачів, коли програма отримує доступ до їхнього буфера обміну.

Тепер компанія пішла далі в новітній iOS 16, додавши нове віконце дозволу “вставки”, він вимагає від користувача вирішити, чи дозволяти додатку вставку даних із буфера обміну. При цьому відключити це діалогове вікно, або додати виняток поки що не можна.

Деяким користувачам мережі ця ініціатива не сильно “зайшла”, тому що з часом вона починає дратувати.

“Якщо ви копіюєте та вставляєте із вбудованої програми до іншої вбудованої програми, чи має з’явитися дозвіл на вставку? Хіба не повинно бути можливості керувати тим, які програми мають доступ до вставки, у розділі “Конфіденційність та безпека” в “Налаштуваннях”? Чи можемо ми просто відключити його і жити безрозсудно, ніби зараз знову 2020 рік?”, – запитують редактори 9to5mac

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я