Названо 4 особливості iPhone 14 та iPhone 14 Plus, про які ви могли не знати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На тлі новин про те, наскільки крутими вийшли iPhone 14 Pro і iPhone 14 Pro Max , багато хто якось незаслужено забули про iPhone 14 і 14 Plus: вважається, мовляв, iPhone 14 взагалі точна копія iPhone 13, а Plus-версія — такий собі економ. – варіант iPhone 14 Pro Max. Особливо прикро за базовий iPhone 14, хоча у нього є маса дрібних особливостей, які не тільки роблять його кращим за iPhone 13, але й спрощують життя майбутнім власникам. Розповідаємо про дрібні та ледь помітні зміни iPhone 14 і 14 Plus, про які майже ніхто не знає.

Ремонт iPhone 14

На перший погляд, зовнішніх відмінностей iPhone 14 від iPhone 13 немає – обидва смартфони ідентичні, крім кольорів корпусу. Але це не так: за повідомленнями сайту TechCrunch , iPhone 14 і 14 Plus оснащені знімною задньою скляною панеллю, що значно полегшує ремонт. Такого не було від часів iPhone 4S! Нагадаю, щоб замінити заднє скло на iPhone 12 і iPhone 13, потрібно було розібрати смартфон чи не повністю, діставши з корпусу всі внутрішні компоненти, а на iPhone 11 і більше вікових моделях зовсім змінюють весь пристрій цілком.

Отже, новий спосіб не тільки економічний з точки зору витрати ресурсів та ремонту, а й екологічніший. До речі, мабуть, що це фішка виключно базових моделей: інформації, що на iPhone 14 Pro можна легко зняти задню панель, немає. Тому власникам iPhone 14 пощастило!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Камера iPhone 14

Кажуть, що камера в iPhone 14 не змінилася. А якщо змінилася, то винятково програмним шляхом. Це не так: так, це все ті ж 12-мегапіксельні об’єктиви, тільки зі збільшеною діафрагмою та новими лінзами – це дозволить робити якісніші знімки при низькому освітленні. Не забудьте про Photonic Engine – нове покоління Deep Fusion, що дозволяє з декількох знімків робити один ідеальний, а також Action Mode – знімати при русі базовий iPhone 14 буде так, ніби до нього додали стабілізатор.

Фронтальна камера iPhone 14 знімає на 38% краще, а ще в ній з’явився автофокус – так вона зафіксує об’єкт на будь-якій відстані, якщо захочете зробити селфі. В епоху, коли багато користувачів більше користуються передньою камерою iPhone частіше – це серйозне поліпшення, тим більше для базового iPhone.

Always On Display на iPhone

Багатьох обурило те, що базові версії iPhone 14 та 14 Plus не отримали завжди увімкнений екран. Як так? Справа в тому, що працює він інакше – для цього і потрібен новий чіп А16 Bionic: тільки в ньому в ньому є окремий співпроцесор Display Engine, який регулює роботу екрану, забезпечуючи пікову яскравість такий пункт?), але й роботу Always On Display: це контролер, який керує частотою оновлення та знижує її до 1 Гц.

А ще він згладжує анімацію навколо нового вирізу iPhone 14 Pro . Загалом, Always On Display у новому Айфоні – не проста заставка, як на Android, а складна технологія. Саме тому такої фішки немає ні на iPhone 14 та 14 Plus і навіть на iPhone 13 Pro та 13 Pro Max.

Атояскравість в iPhone 14

Здається, всі смартфони мають одні й самі датчики, iPhone — не виняток. Що можна вигадати? Але не тут було: з’ясувалося , що всі моделі iPhone 14 мають новий датчик освітленості на задній панелі. Він допомагає регулювати яскравість дисплея та визначати експозицію для основної камери. Усього їх два — спереду та ззаду.

Визначається це легко: зайшовши в темну кімнату ви виявите, що автояскравість екрана коригується моментально, з чим попередні моделі завжди мали проблеми . Примітно, що Apple промовчала про це на презентації, а подібне рішення впровадили ще в Xiaomi Mi 10 два роки тому.

А ще Apple здивувала всіх без винятку, прибравши слот для сім-картки з iPhone 14 для США. І це не дивує: про такий смартфон мріяв ще Стів Джобс, а це означає, що iPhone без роз’ємів з’явиться вже дуже скоро . Натякання на подібне технологічне рішення стало відоме задовго до презентації: раніше ми писали про те, що в iOS 16 з’явилася функція швидкого перенесення eSIM зі старого Айфона на новий – обов’язково прочитайте, щоб бути в курсі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.