Що робити, якщо купили iPhone 14 без слота для SIM-карт

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

16 вересня стартували продажі нових iPhone 14 та iPhone 14 Pro. Для американського ринку компанія випустила смартфони без фізичного гнізда для SIM-карт. Враховуючи, що офіційних поставок Apple до Росії немає, такі пристрої точно з’являтимуться. І що з ними робити?

Підтримка eSIM у iPhone з’явилася з виходом iPhone XS. Кожна нова модель підтримувала eSIM, але пропонувала слот для фізичних карток. eSIM – вбудована в iPhone SIM-карта, яка налаштовується на смартфоні.

Кожна модель iPhone 14 може зберігати до восьми різних eSIM, дві з яких можна використовувати одночасно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як настроїти iPhone 14 без слота для SIM-карт

У iOS 16 з’явилася нова функція, особливо актуальна для нових моделей – перенесення eSIM. При першому настроюванні смартфона вам буде запропоновано перенести свій поточний номер. Враховуйте, що це працює лише між пристроями з iOS 16. Також функція може бути обмежена оператором, якщо він не дозволяє переносити eSIM на інший пристрій.

Якщо спосіб не спрацював, то eSIM на новому iPhone доведеться налаштовувати вручну. І тут все залежить від вже активованого профілю: якщо QR-код для налаштування був одноразовим — звертайтеся до оператора, описуйте проблему та чекайте на відповідь з варіантами. Якщо QR-код багаторазовий і передбачає використання на різних пристроях, такий порядок:

  1. У налаштуваннях старого смартфона перейдіть до «стільникового зв’язку» і натисніть «Видалити стільниковий тариф».
  2. На новому смартфоні перейдіть в «Стільниковий зв’язок» і натисніть «Додати стільниковий тариф», скануйте QR-код і чекайте на підтвердження.

Якщо нічого не виходить – звертайтесь до оператора. Можливо, перенесення номера eSIM у вашому випадку неможливе, і його доведеться змінювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.